02-03-10

De revalidatie kan beginnen

Nadat ik vorige week woensdag en vrijdag lopend gaan werken was zal het nu een hele tijd duren alvorens ik nog eens naar het werk zal lopen.

Gisteren moest ik immers om 7h30 in het UZA zijn om hopelijk eindelijk verlost te geraken van mijn liesbreuk. Christoph moest maar eens vroeg opstaan om mij weg te brengen, normaal kan hij op maandag nog uitslapen want dan moet hij maar om 10h15 in school zijn. Ik was dus tijdig in het UZA, alwaar ik mij eerst liet inschrijven om vervolgens door een bevallige verpleegster naar de kamer gebracht te worden. Daar heb ik mij dan maar gelijk verdiept in het boek dat ik had meegenomen, omdat er in een ziekenhuis af en toe toch wel wat moet gewacht worden.

Na een uurtje kwamen de verpleegster dan om wat uitleg te geven en om de liesstreek te scheren. Ik stond als derde op de lijst maar moest mij nog niet haasten, want het kon nog wel een tijdje duren. Dus maar rustig verdergelezen in mijn boek. Rond 11h30 kwamen ze dan zeggen dat ik mij mocht klaarmaken om naar de operatiekamer te vertrekken. Daar was het weer wachten, maar daar gonsde het van de activiteit. ok2Ook liepen er vele stagairs rond. Of het nu stagairs waren of niet, daar ben ik niet helmaal zeker van want ik heb onlangs eens een artikel gelezen dat er veel te weinig medisch personeel is en dat er acties lopen in het buitenland om medisch personeel van daar naar hier te halen. Vermits ze telkens met 2 waren en 1 duidelijk een andere dan het Nederlands als moedertaal had peins ik dat het zoiets was. Ondertussen waren ze mij al aan het volhangen met strips en plakkers om alles te monitoren tijdens de operatie.

operatieMet de anesthesist heb ik nog een babeltje gedaan, maar de operateur heb ik enkel nog zien binnenkomen. Hetvolgende dat ik mij herinner is een drukte van jewelste op de recovery-afdeling. Uiteindelijk was ik om 15h15 terug op mijn kamer, nog half versuft, maar wel pijnvrij. Een uurtje later kreeg ik dan eindelijk iets om te drinken en dat werd echt wel tijd, want mijn mond was zo droog dat ik bijna geen speeksel meer kon aanmaken. Korte tijd later brachten de verpleegsters zelfs een boterhammetje om te eten. Eens dat binnen was moest ik nog plassen voor ik terug naar huis mocht. Ook dat ging vrij goed, ik had immers van een maat van mij gehoord die 2 geleden hetzelfde ondergaan had dat hij veel pijn had om te plassen. Ikke dus niet, was zelfs niet draaierig toen ik rechtstond. Nu moest ik enkel nog wachten tot de dokter langskwam met de nodige papieren en een afspraak om volgende week op controle te komen en dan mocht ik terug naar huis. 

Ook vandaag na een nachtje slapen gaat het goed, heb eigenlijk goed geslapen vannacht enkel wanneer ik van zij veranderde moest ik opletten dat ik geen te bruuske bewegingen deed, dat zal zo nog wel even blijven. Ook als ik een tijdje gezeten heb moet ik rustig rechtstaan, maar verder heb ik geen pijn of last van wat dan ook.

12:32 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (8) | Tags: liesoperatie |  Facebook |

Commentaren

Go! Revalidatie---Start!!

Gepost door: Tiny | 02-03-10

vraagje klein vraagje: dat babbeltje met de anesthisist, was dat voor of tijdens je anesthesie? Gewoon maar om te weten of ie goed was of niet ...
Succes met de revalidatie!

Gepost door: geert | 02-03-10

Even geduld.... Ik wens je een spoedig herstel, zodat je snel weer kilometers kan malen. Tegen dat het terug lekker weer is, ben te er weer (lopend) bij!

Gepost door: Wim | 03-03-10

Revalidatie Succes met de revalidatie en hopelijk ben je weer top tegen het Pinksterweekend !

Gepost door: Luc | 04-03-10

Beterschap Veel beterschap toegewenst. PS. De Roparun 2010 passeert dit jaar in Opstal voor mijn deur ... de drank zal klaar staan ;-)

Gepost door: Mike | 05-03-10

hopelijk ben je vlug terug de oude...sterkte.

Gepost door: natalie | 07-03-10

spoedig herstel en hopelijk vlug weer wat loopplezier !

Gepost door: wim | 08-03-10

Een spoedig herstel gewenst !!

Gepost door: Bjorn Paree | 08-03-10

De commentaren zijn gesloten.