22-02-10

't is weer voorbij

Zo een weekje vakantie is steeds weer veel te vlug voorbij. We hebben ons best wel geamuseerd in 'De Lommerbergen' enig minpuntje voor mij dat er op de laatste dag na constant sneeuw lag. Erger nog tot en met woensdag heeft het alle dagen nog wat bijgesneeuwd, dus voorlopig heb ik genoeg sneeuw gezien voor de volgende 10-15 jaar. Dat is ook de reden waarom ik niet gelopen heb, onvoldoende parcourskennis en daarbij zie je dan nog niet waar je loopt. Ter compensatie is er dan wel wat meer gewandeld en op woensdag na zijn we ook alle dagen gaan zwemmen, dus we hebben toch wel wat beweging gehad.

Lommerbergen (16)

De Lommerbergen is een park dat ik iedereen warm kan aanbevelen, mooi proper en tal van recreatiemogelijkheden. Wij hadden voor 6 personen een bungalow met 4 slaapkamers en overal voldoende kasten om alles op te bergen. Ook in de keuken was er voldoende berg- en werkruimte, ook waren er 2 toiletten aanwezig wat altijd wel handig is.

Lommerbergen (81)

Eens terug thuis heb ik zaterdagochtend weer de loopschoenen aangebonden om weer wat km's te gaan lopen. Het werd een rustig en kort loopje langs het Alberkanaal. 

{9h26}{8,1km}{47:37}{10,2km/uur}{5:51}{602kcal}

Zondag ben ik dan richting Rivierenhof getrokken om daar een duurloopje te doen, wat mij daar opviel was dat ondanks de vele sneeuw die imiddels gesmolten was het er allemaal vrij goed bijlag. Dus blijkbaar staat het grondwater nog niet hoog.

{9h44}{14,4km}{1:17:27}{h137}{10,8km/uur}{5:32}{1175kcal}

Vandaag ben ik vroeg opgestaan om al lopend naar het werk te gaan. Deze week moet ik er trouwens van profiteren om mijn conditie op peil te houden want volgende week maandag word ik geopereerd aan de lies en dan zal er eventjes niet gelopen worden. Hoelang dat weet ik nog niet, maar hopelijk niet al te lang. Als het herstel dan goed verloopt kan ik mij ook nog eens een doel gaan stellen, ik heb al wel iets in mijn achterhoofd, maar het blijft dus nog even afwachten.

{5h01}{9,5km}{56:48}{h143}{10km/uur}{5:59}{690kcal}

{15h22}{9,5km}{50:33}{h149}{11,2km/uur}{5:20}{763kcal}

 

21:26 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen, sneeuw, lies, lommerbergen |  Facebook |

11-02-10

Geen fileproblemen voor mij

Ondanks de monsterfile's op de Belgische wegen heb ik geen moment moeten aanschuiven. Gewoon doordat ik 2 dagen al lopend ben baan werken. Gisteren was gepland om al lopend te gaan en toen ik vertrok om 5h00 was het nog niet aan het sneeuwen. Een 10 tal minuten later is het dan begonnen, maar toen ik op het werk kwam lag er eigenlijk nog maar een flinterdun laagje. Een uur later zagen de wegen er helemaal wit uit, vele collega's waren dan ook te laat op kantoor en enkele zijn zelfs helemaal niet komen opdagen.

In de loop van de dag is er dan bijna niets meer bijgevallen, maar toen ik terug naar huis vertrok begon het opnieuw te sneeuwen. De wegen lagen er toen nog gevaarlijk bij en de auto's reden dan ook stapvoets. Het ringfietspad waarlangs ik naar huis loop was niet sneeuwvrij maar wel goed beloopbaar. Daar is dan het idee ontstaan om vandaag ook al lopend te gaan, ik liep immers sneller dan meerdere fietsers (ook al was het aan een tempo van 5'30''/km) en daarom dacht ik dat het beter was om al lopend te gaan ipv met de fiets. Doordat er in de loop van de avond nog een heel pak sneeuw bijgevallen was, was ik ervan overtuigd dat dit de juiste en beste keuze zou zijn.

{5h06}{9,5km}{55:08}{h137}{10,3km/uur}{5:48}{678kcal}

{15h15}{9,5km}{52:07}{h135}{10,9km/uur}{5:30}{747kcal}

Vanmorgen dus weer voor dag en dauw vertrokken richting werk en weer was het zachtjes aan het sneeuwen toen ik vertrok, maar verder zonder erg. Enkele van mijn collega's verklaarden mij voor gek, maar toen ik hen vroeg of zij als ze naar hun werk vertrokken al konden zeggen wanneer ze zouden aankomen bleven ze allemaal het antwoord schuldig, behoudens ongelukken natuurlijk, maar dat wens je niemand toe.

{5h03}{9,5km}{56:20}{h129}{10,1km/uur}{5:56}{694kcal}

{15h12}{9,5km}{50:41}{h141}{11,2km/uur}{5:21}{679kcal}

Morgen zal er niet gelopen worden. Ik heb een halve dag recup om alles in te pakken en de auto in te laden zodat we als de kids thuis zijn van school kunnen vertrekken voor een weekje welverdiende vakantie. Nee, nee we gaan niet skiën. Ik heb zo stillaan wel meer dan genoeg van al die sneeuw, die koude temperaturen deren me niet maar de sneeuw daartegen. We gaan voor een weekje naar "De Lommerbergen" in Nederlands Limburg, zodat de kids wat kunnen zwemmen en we toch ook al eens wat kunnen wandelen.

21:26 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen, sneeuw |  Facebook |

08-02-10

Weekend , maar geen vrije tijd

Het is weer enkele dagen geleden dat ik nog iets van mij laten horen heb, maar tijdens het weekend zat dat er echt niet in. Druk, ontzettend druk was het ten huize Runningmac. Het begon eigenlijk al op donderdagavond, Stephanie gaan dansen en Thomas gaan trainen. Daarna ging Stephanie met haar klasgenoten nog weg, want vrijdag hadden zij Chrisotomos in school. Daar ik een halve dag recup had, had ik mij kandidaat gesteld om 's middags de pizza's te gaan halen, wat hen een besparing van maar liefst 40€ opbracht. Moet je niet vragen wat die pizzaboys verdienen.

Na de middag ging Stephanie dan Paintballen en mocht ik met Brigitte gaan winkelen. 's Avonds organiseerde Stephanie en haar klasgenoten een fuif en Marcske kon om 4h30 uit zijn bed om haar te gaan halen. Zelf lag ik er nog niet superlang in want op den basket werd een kwis georganiseerd en ik zat in de jury, kwestie van zelf niet af te gaan.

Zaterdagochtend moest Charlotte gaan dansen en om 12h30 Stephanie ook, daar was het zondag immers opendeurdag. Na de middag was er dan Thomas zijn verjaardagsfeestje voor de vriendjes in de bowling. Eens iedereen terug thuis zijn we dan nog gaan eten voor Thomas zijn verjaardag.

Zondagochtend moest Stephanie om 9h00 in de dansschool zijn en kon ik direct met Thomas doorrijden naar het basketbal, die moest om 6h45 spelen in Wijnegem. Wedstrijd die verloren werd door de afwezigheid van 2 sterkhouders. Daarna vlug naar huis om wat te eten en om 13h30 moesten Charlotte en Thomas alweer naar een verjaardagsfeestje en reden Brigitte en ik naar het optreden van Stephanie. Om 19h00 mochten we dan Charlotte en Thomas gaan halen en was ik eigenlijk blij dat ik eindelijk in mijn zetel kon ploffen.

Dus lopen zat er echt niet meer in, wel is er woensdag en vrijdag naar het werk gelopen wat het weektotaal dan toch weer op 57 km bracht.

Vandaag ben ik ook al lopend gaan werken, maar het ging mij niet af, een ganse dag heb ik met een opgeblazen gevoel in de maag rondgelopen. Morgen zal er weer niet gelopen worden, want ik heb opleiding in Brussel en 's avonds is het dan weer al basketbal wat de klok luidt, daar zijn we nog een aantal activiteiten aan het uitwerken want we willen alle jeugdteams in het nieuw steken.

{5h05}{9,5km}{57:40}{h135}{9,8km/uur}{6:04}{735kcal}

{15h15}{9,5km}{52:35}{h144}{10,8km/uur}{5:33}{718kcal}

21:59 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, dansen, basketbal |  Facebook |

02-02-10

1 maart gaat het mes erin

Vandaag niet gelopen, ik was sinds lang nog eens met de wagen gaan werken omdat ik om 14h15 een afspraak had in het 'Universitair ziekenhuis'. Bijgevolg kon ik vanmiddag ook niet gaan lopen, want anders kwam ik niet aan mijn uren. Vanavond kwam het er ook niet meer van want Thomas is vandaag jarig, hij wordt vandaag 11 jaar. Dat werd toch wel een beetje gevierd, niet te overdreven want hij moest om 19h15 nog gaan trainen, het echte feesten doen we dan wel tijdens het weekend.

liesDus vanmiddag naar het ziekenhuis, om nogmaals te vertellen dat de pijn in de lies nog steeds niet verdwenen is. Ineens een datum geprikt waarop de ingreep zal plaatshebben, op 1 maart zal het gebeuren. 's Morgens vroeg binnen en in principe 's avonds terug naar huis,  als er iemand mij komt halen, want de eerste 24uur na de operatie mag ik niet alleen blijven.

21:50 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lies |  Facebook |

01-02-10

Een passief weekend, maar nu terug ertegenaan

Het weekend was er eentje van passief sporten. Geen meter gelopen, maar vrijdagavond met Stephanie naar de hip-hop. Zaterdagochtend met Charlotte naar de kidsdans, daarna was het tijd voor Thomas zijn basketwedstrijd. Dit weekend speelden ze tegen de "Antwerp Giants", de wedstrijd werd dan wel verloren maar de Giants maakten toch 56 punten minder dan tijdens de heenwedstrijd. Zaterdagavond zijn we dan naar een basketbalwedstrijd van de dames van Brasschaat gaan kijken. Hierbij speelt Thomas zijn coach van vorig seizoen.

Zondagochtend heb ik dan cake's gebakken voor Thomas om mee naar school te nemen voor zijn verjaardag. Na de middag dan languit in de zetel om naar het WK-veldrijden te kijken.

Vanmorgen heb ik dan terug de loopschoenen aangebonden om naar het werk te lopen. Was me dat schrikken toen ik de deur opendeed en zag dat het buiten terug helemaal wit was. Het was geen dikke laag sneeuw en nog heel vers, dus het was aangenaam om erdoor te lopen. Nu mag het voor mij stillaan wel ophouden met sneeuwen, want ik heb ondertussen al bijna genoeg sneeuw gezien voor de volgende 10 jaar.

Vanmiddag was de sneeuw bijna allemaal verdwenen en heb ik dan ook aan een iets sneller tempo gelopen.

{5h04}{9,5km}{57:00}{h140}{10km/uur}{6:00}{781kcal}

{15h16}{11,1km}{51:11}{h144}{11,1km/uur}{5:23}{734kcal}

21:09 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen, passief sporten |  Facebook |