29-01-10

Stilte voor de storm

Momenteel wordt er goed en regelmatig gelopen, deze week al 4 keer gelopen wat het totaal toch al op 61.2km brengt.

Gisteren tijdens de middagpauze gelopen. Bij het omkleden kwam ik een ex-collega tegen die nog regelmatig tot bij ons op het werk komt om vandaar zijn km's te doen vermits ze bij hem op het werk nog geen douches hebben. We gingen het allebei rustig houden, (ik moet wel met mijn lies) dus vertrokken we samen richting 'park Den Brandt', maar daar lag het vrij slijkerig en op sommige plaatsen ook echt gevaarlijk zodat we na 1 rondje naar het Middelheimpark liepen. Daar was het veel beter om te lopen, dus 2 toerkes gedaan en dan richting Nachtegalenpark. Daar lag het ook niet echt ideaal, maar toch deden we daar nog 2 rondjes. Na een uur waren we terug op het werk, net voor het begon te regenen, en met 11.8km's in de benen, wat dus eigenlijk toch een vrij aardig tempo was.

{11h55}{11,4km}{1:00:13}{h151}{11,8km/uur}{5:07}{927kcal}

Vanmiddag ben ik dan alleen vertrokken richting Nachtegalenpark, waar ik 3 rondjes rond het park gelopen hebt. Dit keer had ik minder geluk dan gisteren, want het was al aan het regenen toen ik vertrok en toen ik gedaan had regende het nog. Eigenlijk heeft het vandaag dan ook de ganse dag geregend, vanmorgen toen ik ging werken was ik al goed nat en toen ik deze namiddag naar huis reed werd ik voor de 3é keer vandaag nat. Maar je hoort mij niet klagen.

{12h02}{11,4m}{1:04:41}{h141}{11km/uur}{5:26}{893kcal}

Volgende week dinsdag moet ik terug naar de specialist komen om de datum voor de operatie van mijn liesbreuk vast te leggen. Dat zal ongetwijfeld gepaard gaan met enkele weken zonder lopen, al hoop ik dat wel te beperken tot 2.

20:53 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen |  Facebook |

27-01-10

Aangenaam loopweer

Waarschijnlijk ben ik één van de weinige, maar ik vond het vandaag fantastisch om te lopen. Vanmorgen reeds voor dag en dauw (volgens het KMI was het toen -8.2°) vertrok ik voor mijn km's richting werk, nu had ik wel het geluk dat er weinig wind stond en deze stond dan ook niet pal op kop. Warm aangekleed, maar toch niet te veel, een shirt met lange mouwen een trui en een windjack, natuurlijk ontbraken een muts en handschoenen niet. Eens je 100m weg bent voel je niets meer van de kou en is het puur genieten. Op het werk verklaarden ze mij wel voor gek toen ik vertelde dat ik al lopend was vandaag, maar ik heb er toch van genoten. Met de fiets zou het trouwens wel kouder geweest zijn omdat je dan meer snelheid maakt en dus ook meer wind pakt.

{5h03}{9,5km}{57:58}{h137}{9,8km/uur}{6:06}{722kcal}

{15h20}{9,5km}{54:38}{h140}{10,4km/uur}{5:46}{742kcal}

Vanmiddag ging het in de omgekeerde richting, maar toen was het al wat warmer buiten.

Gisteren heb ik niet gelopen en maandag ben ik dan ook al lopend gaan werken. 's Ochtends het traditionele duurloopje en 's middags was de zin er om toch eens iets anders te doen. Eerst 1.5km ingelopen en vervolgens gedurende 5km 100m rustig afgewisseld met 100m versnellen, daarna 2km aan een tempo van 5'10''/km en de laatste km rustig uitlopen.

{5h04}{9,5km}{56:49}{h136}{10km/uur}{5:59}{711kcal}

{15h18}{9,5km}{50:16}{h149}{11,3km/uur}{5:18}{765kcal}

21:00 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen, vrieskou |  Facebook |

24-01-10

Een veldtoertocht

Gisteren geen tjd om te lopen, om 8h15 waren we al weg voor Thomas zijn basketmatch, richting Bornem dit keer. Ze hebben de wedstrijd dan wel verloren met 77-46, maar het belangrijkste was dat ze beter gespeeld hebben dan vorige week, met veel inzet en vechtlust voor elke bal.

Na de middag wou Brigitte nog eens naar de solden gaan, want Charlotte had nog wel dringend wat nodig. 's Avonds zijn we dan naar een toneelvoorstelling van een lokale amateurgroep gaan kijken, genaamd "Afschuwelijk huwelijk", was echt de moeite waard. Was opgevat als een echt huwelijksfeest, dus zaten we niet op lange rijen naast en achter elkaar maar aan tafeltjes. De acteurs kwamen ook regelmatig door de zaal wat de interactie alleen maar groter maakte.

liever bergaf2

Zeg nu zelf bij zulk een affiche kan je toch niet thuisblijven. Ik moet wel zeggen dat ik overal achter deze dame gezocht heb, doch heb haar nergens gevonden.

Vanmorgen ben ik dan om 7h15 opgestaan om te gaan mountainbiken. Een collega van mij organiseert elk jaar een tocht met vertrek en aankomst in Wechelderzande. Daar dit elke keer fantastish georganiseerd is had ik mij voorgenomen om weer mee te rijden. Je kon kiezen uit 24km, 34km of 45km, dus koos ik voor de 45km, met een parcours dat gedeeltelijk over privè domein loopt (van onder andere de familie Mintjens, bekend van zijn eiken meubelen) ook langs het vliegveld van Oostmalle en de munitiedepot aldaar. Ook de volledige omloop van het Belgisch kampioenschap veldrijden zat in het parcours, dit deed mij alleen nog maar meer respect krijgen voor de heren veldrijders. Op de zandstroken in het parcours heb ik 2 keer voet aan grond moeten zetten. Na 2h30 zaten de 45km er dan op. Na nog een verkwikkende douche en een trappist ben ik dan terug huiswaarts gereden waar ik vanmiddag dan 5 cake's gebakken heb voor Charlotte. In school hadden ze daar naar gevraagd, ze gaan die dan deze week verkopen ten voordele van Haiti. 

17:15 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: haiti, veldtoertocht |  Facebook |

22-01-10

Met horten en stoten

Deze week is er tot op heden nog maar 2 dagen gelopen, in totaal wel 38 km's daar ik 2 keer naar het werk en terug gelopen heb. Maandag was de eerste keer, maar toen ik maandagnamiddag thuis kwam had ik redelijk wat hinder van de lies zodat ik besloot om zeker 2 rustdagen in te lassen. Donderdagavond wou ik dan opnieuw gaan proberen, maar wegens baskettraining van Thomas en andere verplichtingen is het er niet van gekomen.

Vandaag dan maar een serieuse test en opnieuw naar het werk gelopen, moest het echt niet lukken had ik mij al voorgenomen om met de tram terug naar huis te gaan, maar dat bleek niet nodig. Niet dat er nu geen problemen meer zijn met de lies maar het is draaglijk. Ondertussen was er reeds een nieuwe afspraak gemaakt met de operateur en de anestesist om een datum voor de ingreep te bepalen. Dinsdag 2 februari zal die datum vastgelegd worden, wel staat reeds vast dat het in daghospitaal zal gebeuren.

Vanavond ook nog even langs de huisarts geweest. Ik had reeds enkele weken wat hinder van zoiets als een naald onder mijn linkervoet. Bij het lopen zelf had ik daar geen last van omdat er onder loopschoenen nogal stevige zolen zitten, maar na het lopen kon een naad van een kous al pijn veroorzaken. Nu bleek dit een eksteroog te zijn, die reeds vrij diep zat. De huisarts heeft deze dan ook weggesneden en bij herhaling raad hij aan om eens voor steunzolen te informeren.

20:55 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen, eksterogen, liespijn |  Facebook |

17-01-10

Nog eens een week met meer dan 50 km

Het is alweer een hele tijd geleden dan ik nog eens boven de 50km per week kwam, maar deze week is het me nog eens gelukt.

Woensdag weer naar het werk gelopen en terug, ondanks dat er weinig recuperatie mogelijk was. Ik had immers een halve dag verlof dus om 10 uur kon ik alweer naar huis terug lopen.

{5h02}{9,5km}{58:10}{h138}{9,8km/uur}{6:07}{672kcal}

{10h10}{9,5km}{55:24}{h143}{10,3km/uur}{5:50}{691kcal}

Na de rustdagen van donderdag en vrijdag is er zaterdag en zondag wel gelopen. De rustdag van donderdag was gepland maar die van vrijdag was niet voorzien, naar een begrafenis geweest en daar langer dan voorzien bij de familie blijven hangen. Nadien moest er nog vanalles gebeuren zodat er dan van lopen niets meer in huis kwam.

Zaterdag dan maar het Rivierenhof ingetrokken nadat ik Charlotten had afgezet aan de dansschool. De toestand in het park was nog niet echt ideaal om te lopen, door de dooi van de laatste dagen lag het er op sommige plaatsen echt gevaarlijk bij. Maar de voldoening was achteraf des te groter. Een goede 10km gelopen in 56 min. 's Namiddags om 16h00 moest Thomas dan basketten tegen Pitzemburg, waarna we nog net de tijd hadden om iets te eten want om 19h00 moest Charlotte gaan dansen en wij hadden ook nog een feestje op het programma staan.

{11h12}{10,2km}{56:39}{h144}{10,8km/uur}{5:33}{823kcal}

Vanmorgen dan terug naar het Rivierenhof gelopen om nog wat km's te doen. Daar was de toestand totaal anders dan gisteren, nu was de sneeuw allemaal verdwenen maar lag het er overal drassig bij vermits het water nog niet allemaal in de grond kon door de harde ondergrond.

{9h45}{14,2km}{1:22:36}{h144}{10,3km/uur}{5:48}{1181kcal}

 

20:59 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen |  Facebook |

12-01-10

11.4 km in 1u04m

Vanmiddag een uurtje gaan lopen in de Antwerpse parken nabij het werk. Het probleem wordt nu dat de sneeuw overal goed aangelopen is en daardoor is het opletten geblazen. Maar zoals ik gisteren al schreef beperk ik mij voorlopig dan ook enkel en alleen tot rustige duurloopjes, 11,4km gelopen aan een tempo van 5'42''/km. Enkel de hartslag die moet nog wat omlaag, een gemiddelde van 142 vind ik toch wel wat hoog voor dit tempo, maar dat heeft misschien ook wel wat met de temperaturen te maken. Ook de weegschaal staat momenteel nog te hoog, maar tegen het einde van de maand hoop ik dat terug onder controle te hebben.

De meeste mensen die je de dag van vandaag tegenkomt zijn allemaal warm ingeduffeld, maar in het park 'Den Brandt' staat 'Den Blooten David' en die schijnt heel weinig last te hebben van deze winterse temperaturen.

Den blooten David

21:39 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen, sneeuw, blooten david |  Facebook |

11-01-10

Geen ideale omstandigheden

Het is niet altijd evident om nu te gaan lopen, 's morgensvroeg is het meestal nog te gevaarlijk, maar dat is nu langzaam aan het beteren. Vanmorgen ben ik al lopend gaan werken en hoewel de weersverwachtingen verre van goed waren lag het parcours tot aan mijn werk ideaal. Ondanks de hevige sneeuwval van het weekend was over de hele afstand die ik liep het fietspad voor meer dan 1 meter perfect beloopbaar.

Voorzichtigheid blijft natuurlijk nog wel de boodschap, want overal kan er een ijzelplek liggen. Ook was het al goed voelbaar dat het minder koud is, of zijn we stilaan gewend aan het worden aan de lagere temperaturen.

Dus vandaag 19 km gelopen in 2 keer aan een rustig tempo, vanmorgen aan 6'/km en vanmiddag aan 5'37''/km.

Tijdens het weekend ben ik door de bizarre weersomstandigheden niet gaan lopen. Wel heb ik vrijdagmiddag nog een duurloopje van 13.5km gedaan aan een tempo van 5'35''/km en woensdag 10.2km door de sneeuw in het 'park Den Brandt' aan 5'40''/km.

20:38 Gepost door Marc in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, sneeuw |  Facebook |

04-01-10

Ja, ik leef nog

Vooreerst allemaal de beste wensen voor een gezond en sportief 2010.

Het is een tijdje geleden dat ik nog iets van me laten horen heb, maar het is al die tijd ontzettend druk geweest. Op het werk was het konstant vollen bak en buiten het werk waren er dan ook nog enkele projecten waar ik mee bezig was, dus tijd om te bloggen bleef er niet meer over, maar nu ga ik wel proberen om de draad weer op te pikken. Waarschijnlijk niet zo frequent als vroeger, maar 1 of 2 posts per week zou moeten lukken, dus hopen maar.

Al die tijd ben ik wel blijven lopen, al was het minder dan ik gewoon was. Dat ligt voor een deel aan het feit dat ik al enkele weken met een lichte liesbreuk zit, waardoor ik geen snelheidstrainingen kan doen, maar een operatie zit er voorlopig nog niet in, daar de arts nog enkele weken wil afwachten.

Gisteren heb ik 19km door het prachtige sneeuwlandschap in het Rivierenhof gelopen om al wat overtollige feestkilo's kwijt te raken en vandaag heb ik een duurloopje van 9 km gedaan, daarmee staat de teller voor 2010 toch al op 28 km.

20:40 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen, liesblessure |  Facebook |