13-09-09

De Bollekesloop

Vandaag was het dan zover, mijn eerste wedstrijd van 2009. Na al de blessures in het voorjaar gaat het momenteel terug vrij goed. Enkel bij de echte snelheidstrainingen durft de lies nog wel wat opspelen. Dus wist ik niet wat ik vandaag mocht verwachten. Ik had voor de 10 km gekozen en stilletjes hoopte ik toch om deze binnen de 45 min uit te lopen.

Vanmiddag nog eerst even naar het journaal van 13 uur gekeken, vooral om de intervieuws en de reacties over de tenniswedstrijd tussen Clijsters en Williams van vannacht. De wedstrijd zelf had ik vannacht immers rechtstreeks gezien, knappe en spannende wedstrijd trouwens, langs beide kanten. Daarna met de fiets vertrokken naar Berchem alwaar het startschot zou gegeven worden aan "het huis van de sport" op een boogscheut van "brouwerij de koninck".

Na het afhalen van mijn startnummer was het nog 10 min voor de start van de kidsrun, en eens deze vertrokken waren ben ik dan aan de opwarming begonnen. Onderweg kwam ik Veerle Dejaeghere tegen, die ook aan het opwarmen was maar wel samen met haar Deense dog. Die heeft overigens de wedstrijd niet meegelopen. Na een tijdje maakte ook Sugar Jackson zijn opwachting, die zou ook meelopen.

Om 15 uur werd dan het startschot gegeven. Ik had mij voorgenomen om niet te snel van start te gaan, tijdens de eerste km's liepen we toch nog samen met de deelnemers van de 5km en dat geeft toch wel een vertekend beeld. Op dat moment werd ik immers door menig loper voorbijgelopen, maar ik bleef mijn tempo van 4'40''/km aanhouden. Toen we na 5km aan het stadspark passeerden zat ik nog vrij goed zodat ik wat sneller begon te lopen. Dan kregen we een eerste tunnel onder de leien onder de voeten en ging het richting Kammenstraat en Oudaan, vervolgens kregen we een 2é en langere tunnel te verwerken. Dat was eigenlijk een welgekome afwisseling, gewoon om het feit dat daar even geen wind stond. Terug boven aan het stadspark stak ik voor de laatste km's nog een tandje bij, maar ik was niet de enige die een tandje bij stak, de wind deed dit ook. Uiteindelijk kwam ik over de finish na 44'04'' wat dus onder mijn beoogde 45 min was, dus ik was meer dan tevreden. Wel speelde de lies weer wat op, maar inmiddels na een ijsbehandeling is dat weeral voorbij.

Dus van mijn eerste echte wedstrijd in 2009 kan ik meer dan tevreden zijn, 44'04'' dat is toch een tempo van 13,6/uur of 4'25''/km.

De Leiemarathon volgende week zal wel andere koek zijn, maar daar zal het doel zijn om uit te lopen in 4 uur.

20:27 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen, bollekesloop |  Facebook |

Commentaren

Proficiat hoor....knap gedaan voor uw eerste dit jaar. Ik wens je héél véél succes volgende week met uw marathon.

Gepost door: natalie | 13-09-09

Mooi Marc. Dat zal al vlug eer sneller gaan.

Gepost door: Tiny | 13-09-09

STERK Sterke prestatie voor je eerste wedstrijd dit jaar ! Veel succes zondag ! Ik heb verleden weekend een mooie marathon, zonder druk, gelopen in de Somme! Een aanrader wat parcours betreft, niet wat publieke belangstelling !

Gepost door: wim | 17-09-09

knap gelopen zeg! En héél veel succes a.s. zondag!!

Gepost door: Ruthje | 17-09-09

De commentaren zijn gesloten.