28-07-09

Lopen en fietsen met de kids

Vanmiddag naar de piste in het Nachtegalenpark gelopen om nog eens een intervaltraining te doen. Bedoeling was om 3 reeksen van 5 x 200m te lopen aan een tempo van 24sec/100m, afgewisseld met 200m herstel. Eerst een goede 2km ingelopen en dan de piste op. Moet zeggen dat het warmer was dan ik vermoedde, maar je moet op alle omstandigheden voorbereid zijn, niet. De eerste versnelling was iets te traag, ging aan 25sec/100m, maar de overige waren allemaal in 23 of 24 sec. Daarna nog een goede 2 km uitlopen richting werk en zodoende stonden er toch weeral een goede 10 km op de teller.

Gisteren heb ik dan weer 2 keer gelopen, 's morgens was het een duurloop aan een tempo van 5:45/km en 's middags een tempoloop aan 5:10/km.

Zondag heb ik niet gesport, 't is te zeggen, dan zijn we met Brigitte, Charlotte en Thomas een fietstochtje van 34,8km gaan doen. We hadden wel 2 keer een pauze ingelast, één keer om een ijsje te eten en de 2é keer om een terasje te doen. 

21:19 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen, fietsen |  Facebook |

25-07-09

Roparun reünie run

Vanmorgen stond er een duurloop met enkele Roparunners en ex-collega's op het programma. Plaats van gebeuren, Lier. Het tijdstip is gisteren in laatste instantie nog verandert van 9 naar 10 uur, om 9u55 draaide ik dan de parking van het "CC De Mol" in Lier op. Zoals altijd waren er nu ook weer enkele te laat, en of het nu toeval was of niet het waren 2 dames.

Om 10u10 zijn we er dan toch aan begonnen, collega Luc had zowat hetzelfde parcours voorzien als van de natuurlopen aldaar maar dan in tegengestelde richting. Van bij het begin kwam het zonnetje er al regelmatig door wat het natuurlijk wel aangenaam maakte maar toch ook wel warm, zeker op de stukken waar we wind mee hadden. Bij wind op kop was het aangenaam om lopen. Het tempo zou bepaald worden door Luc omdat deze duurloop kon beschouwd worden als een training uit zijn schema naar de marathon in Dublin en het toch belangrijk was dat hij de nodige km's in de benen zou hebben. Na een uurtje sloeg Sally een andere weg in, want zij had een afspraakje met haar mama om 12 uur. Toen liep ik met Luc nog verder langs de Vesten om na 1u36 terug aan onze wagens te staan. Op mijn teller stonden er toen 14,2 km welke gelopen werden aan een hartslag van 124.

Nog even wat nagepraat aan de wagens en dan huiswaarts gereden om iets te eten, een douche te nemen en nu naar de Tour de France te kijken.

Donderdag heb ik dan nog 2 hersteltrainingen gedaan, zowel het naar het werk lopen als het terug lopen ging aan een rustig en gesapig tempo. Het tempo lag wel hoger dan vandaag, maar voor zover ik weet was het vandaag de eerste keer dat ik een duurloop gedaan heb aan een tempo van 8,9km/uur. Ik kan het mij alleszins niet voorstellen, maar eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat ik er enorm van genoten heb. Zeker toen Luc mij vertelde dat hij zonder mij waarschijnlijk de kortere weg met Sally zou genomen hebben. Dat maakt het samenlopen zo aangenaam, dat je elkaar kan motiveren en door de moeilijke momenten heen kan helpen.

14:30 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen, roparun reunie |  Facebook |

22-07-09

Afzien na een rustig weekend

Na een op sportief vlak vrij rustig weekend, vandaag de draad terug opgepakt. Er werd wel wat gewandeld en gefietst de voorbije dagen, zo hebben we zondagmiddag gans de middag rondgeslenterd in de "Antwerpse Zoo", maandag hebben we dan "Plankendael" ook nog maar eens rondgewandeld. Gisteren zijn we dan met de fiets naar Brasschaat gereden om daar een rondje minigolf te spelen gevolgd door een terasje. Daar zijn we doorgereden omdat het zo donker werd, en eigenlijk was dat nog een aantal uren te vroeg. Met 10km voor de boeg zag het ernaar uit dat we de volle lading zouden krijgen onderweg, maar al bij al is het nog heel goed meegevallen. We waren wat nat maar eigenlijk niet echt noemenswaardig, maar onze fietsen stonden nog maar juist binnen of de hemelsluizen gingen helemaal open.

P1010002

P1010040 (2)

P1010066

P1010036 (2)

Vanmorgen dan om 4u30 uit bed om al lopend naar het werk te gaan. Zoals steeds vrij rustig 's morgensvroeg. Wat me wel opviel is dat het al veel later licht wordt. Deze week en volgende week zal het nog wel lukken maar daarna zal ik mij teug moeten verlichten als ik 's ochtends naar het werk loop. Anderzijds was het vanmorgen wel de beste moment van de dag om te lopen en ik was niet de enige met dat idee, want ik kwam toen reeds 5 lopers tegen. Uiteindelijk stond ik na 57'59'' 9,7km verder op het werk.

Vanmiddag tijdens het teruglopen een wisseltraining met wissels van 1000m gedaan. Niet aan een op voorhand bepaald tempo, maar een snelle km afgewisseld met een herstelkm. De snelle stukken gingen aan 4'50'' - 4'38'' - 4'24'' - 4'21'' en 4'23'', de herstelkm's zaten rond de 5'20''. Dit alles had als resultaat dat ik vanmiddag meer dan 10 min minder nodig had voor dezelfde afstand als vanmorgen.

De hartslag zal het verschil ook wel gemerkt hebben, vanmorgen liep ik aan een gemiddelde van 126 en max 132 en vanmiddag was het gemiddelde 152 en het max 170.

20:36 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen, fietsen, wandelen |  Facebook |

17-07-09

De 1000 km gepasseerd

lopenDe trainingen worden langzaam weer wat opgedreven, zowel wat betreft in aantal als in afstand en zelfs in snelheid. Tot heden heb ik deze week 4 dagen gelopen wat de teller op 66,6 km bracht. Drie ervan waren rustiger, ééntje aan een tempo van 10,6km/uur, ééntje aan 11,3km/uur en ééntje aan 11,6km/uur. Gisteren ben ik dan nog eens naar de piste in het Nachtegalenpark geweest om voor het eerst sinds lang terug intervals te doen. Het waren dan wel korte, 200m afgewisseld met 200m joggen. De eerst 200m ging nog in 54 sec maar daarna had ik het tempo terug goed vast, de volgende 10 gingen allemaal onder de 49 sec waarvan zelfs 5 in 43 sec. Ik zie jullie al denken 11 intervals, ja tijdens de eerste reeks had ik er eentje naastgeteld en deed ik er 6 ipv 5. De hartslag kon daarbij sinds lang nog eens tot boven de 165 klimmen, de laatste weken was deze niet meer boven de 145 geweest.

Morgen zal er voor de 2é dag deze week niet gelopen worden en zondag staat er terug een uurtje squashen op het programma, met in de namiddag een wandeling of een fietstochtje met Thomas en Charlotte. Vandaag is Stephanie immers voor 4 dagen naar de zee vertrokken en Christop voor 14 dagen naar de Ardennen, dus is het weer wat rustiger in huis. Niet echt rustig want uiteindelijk zijn het die 2 kleintjes die het meeste kabaal en ruzie maken.

Met de trainingen van deze week heb ik ook de kaap van 1000km dit jaar bereikt, vorig jaar zat ik op dit moment al bijna aan het dubbele, maar ja zoals het momenteel al gaat ben ik al heel kontent.

21:02 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (6) | Tags: lopen |  Facebook |

09-07-09

Goe gelopen

Gisteren en vandaag nog eens vroeg uit de veren om naar het werk te lopen. Rustige duurloopjes dat is nog steeds de boodschap, maar het gaat steeds beter. Ook met de conditie gaat het de goede kant uit, daar waar enkele weken geleden de hartslag nog deftig de hoogte inging blijft deze momenteel al op een aanvaardbaar niveau. 's Morgens kwam ik aan een gemiddelde van 128 en 129 en de maximum bleef onder de 135, bij een tempo van 10km/uur.

's Middags lag deze wel iets hoger, gemiddeld 133 en 134 en maximum 142 maar dan lag het tempo wel iets hoger, gisteren 10,8km/uur en vandaag 11km/uur.

Als bij wonder ben is zowel gisteren als vandaag van de regen gespaard gebleven, ge moet maar geluk hebben hè.

Gisteravond ben ik dan nog even naar het Wijnegem shopping center geweest, want we hadden Thomas en Charlotte een "Wii Fit" beloofd als ze een goed rapport hadden, en belofte maak schuld. Momenteel zijn ze beide weg, dus zal het misschien wel een verassing zijn als ze morgen thuiskomen.

Dan komen we bij de planning voor morgen, voor lopen zal er geen tijd zijn. 's Morgens eerst wat gaan werken en dan na de middag begin ik aan mijn ronde door België. Eerst Brigitte op het werk gaan halen om vandaar naar Poperinge te rijden (150km) om Thomas op te halen vanaf 16 uur, daar mogen we dan niet teveel tijd verliezen want om 19 uur moeten we Charlotte gaan halen in Zutendaal wat 237km van Poperinge ligt. Als we nergens file hebben kunnen we dit net halen, daarna zal het dan terug richting Antwerpen gaan wat nog eens goed is voor 100km. Dus als ik morgenavond thuis ben met de kinderen zal ik 487km met de auto gereden hebben.

20:31 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (6) | Tags: lopen |  Facebook |

07-07-09

Meer dan lopen alleen

Ondanks de vakantie blijft het voorlopig druk. Charlotte is sinds donderdag op kamp, zaterdag moest Thomas dan naar een verjaardagsfeestje en had ik tijd om nog eens wat te lopen. Richting Rivierenhof vertrokken en daar een rustige duurloop van 14 km gedaan, maar het wordt toch wel tijd dat ik wat meer loop, want de parcourskennis is helemaal weg, tijdens de laatste km struikelde ik over een steen welke wel onder bladeren lag maar vroeger wist ik elke steen wel liggen. Nu was het wel zonder erg want ik kon nog verder lopen, de knie en rechterelleboog waren wel wat geschaafd, maar zonder erg.

Om 18 uur moesten we Thomas dan terug gaan halen, maar we werden nog uitgenodigd om een glaasje wijn te komen drinken, wat dan ook gedaan hebben. Het was 22 uur toen we huiswaarts reden voor even althans want we hadden aan Stephanie beloofd om nog even naar de Sinksenfoor te gaan, die we dan ook mee gesloten hebben om 1 uur.

Dus zondag al iets langer geslapen en na het eten zijn we dan maar vertrokken om Thomas naar zijn basketkamp in Poperinge te brengen, waar we dus ruim op tijd arriveerden. Nu was het niet mogelijk om door te rijden tot waar we moesten zijn want om 16 uur ging de "Maria ommegang" uit, een cultuurhistorische processie. Absoluut de moeite om eens te zien. Daarna zijn we dan nog iets gaan drinken en vervolgens was het tijd om Thomas af te gaan leveren. Nu waren we er wel niet helemaal gerust in, het is immers de eerste keer dat hij een volledige week van huis is en als bij toeval waren er problemen met zijn slaapkamer. De andere ouders mochten met hun kinderen al de bedden gaan opmaken en de valies uitladen, maar van Thomas en zijn vriend uit de club was de sleutel van de kamer niet nog aanwezig. Na nog een woordje uitleg van de organisatie zijn we dan toch maar vertrokken.

Vanmiddag ben ik dan nog eens naar het park "Den Brandt" gelopen om daar wat rondjes te lopen, toen ik terug op het werk kwam stonden er een goede 12 km op de teller.

20:55 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, vakantiekampen |  Facebook |

03-07-09

Vanalles wat

Het was een hele tijd geleden, maar dinsdag ben ik nog eens vroeg opgestaan (met de hitte van de laatste dagen is het uit bed beter dan erin) dus besloot ik om nog eens naar het werk te lopen. Dat was weeral geleden van einde maart, voor al de miserie met die weerbarstige blessure begon.

's Morgens zijn het dan nog de beste momenten om te lopen, want 's middags was ik maar wat blij dat ik thuis was. Lag wel aan mijzelf natuurlijk, als je in dergelijke hitte vertrek voor 9,5 km en je hebt dan geen drinken bij, dan vraag je om problemen. Nu heb ik het er nog goed vanaf gebracht maar ik had geen kwartier meer verder moeten lopen zonder drinken.

Maandag had ik tijdens de middagpauze nog wat rondjes gaan doen in het park 'Den Brandt'. Daar liep ik bijna konstant onder de bomen, zodat ik minder last had van de brandende zon.

Gisteren en vandaag had ik dan een dagje verlof, gisteren vertrok Charlotte immers op kamp voor 10 dagen en heb ik haar weggebracht, na de middag ben ik dan met Thomas een fietstochtje gaan maken. Uiteindelijk stonden er 29 km op de teller toen we terug thuiswaren.

Vanmorgen heb ik eerst Brigitte naar het werk gebracht en daarna ben ik direct gaan lopen. Een uurtje door het Rivierenhof, waar ondanks de warmte op dat moment reeds vele hun kilometers aan het lopen waren.

Na  de middag ben ik dan nog even naar Decathlon geweest, Thomas moest immers nog een nieuwe zwembroek hebben, die vertrekt zondag op basketbalstage naar Poperinge voor een week. Gelijk hebben we voor hem dan nieuwe basketschoenen meegebracht  en mezelf heb ik dan ook getrakteerd op en nieuw paar "Asics Gel Nimbus 10". Hopelijk blijven nieuwe blessures nu achterwege zodat ik mij snel terug nieuwe loopschoenen kan aanschaffen.

Voorlopig staat de km teller op 40,2 km deze week, maar daar komen er ongetwijfeld nog bij.

21:05 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, fietsen, basket, kampen |  Facebook |