25-07-09

Roparun reünie run

Vanmorgen stond er een duurloop met enkele Roparunners en ex-collega's op het programma. Plaats van gebeuren, Lier. Het tijdstip is gisteren in laatste instantie nog verandert van 9 naar 10 uur, om 9u55 draaide ik dan de parking van het "CC De Mol" in Lier op. Zoals altijd waren er nu ook weer enkele te laat, en of het nu toeval was of niet het waren 2 dames.

Om 10u10 zijn we er dan toch aan begonnen, collega Luc had zowat hetzelfde parcours voorzien als van de natuurlopen aldaar maar dan in tegengestelde richting. Van bij het begin kwam het zonnetje er al regelmatig door wat het natuurlijk wel aangenaam maakte maar toch ook wel warm, zeker op de stukken waar we wind mee hadden. Bij wind op kop was het aangenaam om lopen. Het tempo zou bepaald worden door Luc omdat deze duurloop kon beschouwd worden als een training uit zijn schema naar de marathon in Dublin en het toch belangrijk was dat hij de nodige km's in de benen zou hebben. Na een uurtje sloeg Sally een andere weg in, want zij had een afspraakje met haar mama om 12 uur. Toen liep ik met Luc nog verder langs de Vesten om na 1u36 terug aan onze wagens te staan. Op mijn teller stonden er toen 14,2 km welke gelopen werden aan een hartslag van 124.

Nog even wat nagepraat aan de wagens en dan huiswaarts gereden om iets te eten, een douche te nemen en nu naar de Tour de France te kijken.

Donderdag heb ik dan nog 2 hersteltrainingen gedaan, zowel het naar het werk lopen als het terug lopen ging aan een rustig en gesapig tempo. Het tempo lag wel hoger dan vandaag, maar voor zover ik weet was het vandaag de eerste keer dat ik een duurloop gedaan heb aan een tempo van 8,9km/uur. Ik kan het mij alleszins niet voorstellen, maar eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat ik er enorm van genoten heb. Zeker toen Luc mij vertelde dat hij zonder mij waarschijnlijk de kortere weg met Sally zou genomen hebben. Dat maakt het samenlopen zo aangenaam, dat je elkaar kan motiveren en door de moeilijke momenten heen kan helpen.

14:30 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen, roparun reunie |  Facebook |

Commentaren

In gezelschap lopen is inderdaad stukken aangenamer dan alleen hé... en als je er ook nog eens van geniet.

Gepost door: natalie | 25-07-09

Dat zouden veel meer mensen moeten begrijpen dat lopen in een groep zo motiverend kan zijn.

Gepost door: Tiny | 25-07-09

Motivatie En ik zal het nog eens herhalen. Bedankt dat je er bij was want anders had ik inderdaad wel een "binnendoortje" genomen.

Gepost door: Luc | 25-07-09

Leuk zo met elkaar en een mooie training.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 25-07-09

En... welke Marathon gaat U lopen. Die van Dublin lijkt me erg mooi - staat op het wensenlijstje. Ben fan van het belgische bier maar een guiness bij de finish is ook errug lekker ;-)

Gepost door: Bjorn | 27-07-09

De commentaren zijn gesloten.