17-07-09

De 1000 km gepasseerd

lopenDe trainingen worden langzaam weer wat opgedreven, zowel wat betreft in aantal als in afstand en zelfs in snelheid. Tot heden heb ik deze week 4 dagen gelopen wat de teller op 66,6 km bracht. Drie ervan waren rustiger, ééntje aan een tempo van 10,6km/uur, ééntje aan 11,3km/uur en ééntje aan 11,6km/uur. Gisteren ben ik dan nog eens naar de piste in het Nachtegalenpark geweest om voor het eerst sinds lang terug intervals te doen. Het waren dan wel korte, 200m afgewisseld met 200m joggen. De eerst 200m ging nog in 54 sec maar daarna had ik het tempo terug goed vast, de volgende 10 gingen allemaal onder de 49 sec waarvan zelfs 5 in 43 sec. Ik zie jullie al denken 11 intervals, ja tijdens de eerste reeks had ik er eentje naastgeteld en deed ik er 6 ipv 5. De hartslag kon daarbij sinds lang nog eens tot boven de 165 klimmen, de laatste weken was deze niet meer boven de 145 geweest.

Morgen zal er voor de 2é dag deze week niet gelopen worden en zondag staat er terug een uurtje squashen op het programma, met in de namiddag een wandeling of een fietstochtje met Thomas en Charlotte. Vandaag is Stephanie immers voor 4 dagen naar de zee vertrokken en Christop voor 14 dagen naar de Ardennen, dus is het weer wat rustiger in huis. Niet echt rustig want uiteindelijk zijn het die 2 kleintjes die het meeste kabaal en ruzie maken.

Met de trainingen van deze week heb ik ook de kaap van 1000km dit jaar bereikt, vorig jaar zat ik op dit moment al bijna aan het dubbele, maar ja zoals het momenteel al gaat ben ik al heel kontent.

21:02 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (6) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

Je terugkeer aan het loopfront gaat nu snel!

Gepost door: Tiny | 17-07-09

De trainingen verlopen vlotjes hé...en die kilometerkes zullen nu wel snel de hoogte in gaan zeker...ja die kleintjes kunnen er wat van hé om lawaai te maken...gelukkig maar zeker.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 18-07-09

Dat gaat goed na de blessure en je pakt het goed op.
En wat vakantie rust in huis kan ook fijn zijn.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 18-07-09

Kilometerkes Die tweede helft van het jaar zal wel wat meer kilometerkes opleveren, belangrijkste is dat je weer vertrokken bent !

Gepost door: Gunther De Cock | 18-07-09

Het gaat snel de goeie kant op zo zie je als je enig talent hebt dat de trainingen vlug terug op een hoog niveau zitten hé , gaat goed !! ben echt blij voor je !

Gepost door: Katrien | 19-07-09

genieten Af en toe eens niet te veel focussen n op hoeveel kilometers er al op de teller staan, is echt een must. Gewoon genieten van het lopen zelf - met meer of minder kilometers - daar gaat het tenslotte toch om.

Gepost door: Hank | 19-07-09

De commentaren zijn gesloten.