28-06-09

Dat was puffen

Ondanks de hitte ben ik gisteren pal op de middag toch een toerke gaan lopen. Brigitte was met de meisjes gaan winkelen naar de Meir en ik was met Thomas alleen thuis, dus loopkleren aan, Thomas zijn fiets genomen en daar vertrokken we dan omstreeks half één. Thomas had een voorraad drinken bij op de fiets dus konden we er we even tegen, we moesten wel tegen 14 uur thuis zijn, want om 15 uur moest Stephanie gaan optreden.

Dus vertrokken we rustig langs het Albertkanaal, wel één nadeel natuurlijk je loopt continue in volle zon. Nu had ik mijn weblogloperssinglet aangedaan en dat heb ik achteraf dan ook wel geweten. Natuurlijk geen zonnecrème gesmeerd, dus ik zag eruit als een tomaat toen we terug thuiskwamen.

We waren nog maar een 2 tal km's weg toen we een aantal woonboten passeerden, was daar een madammeke aan het wandelen met 5 honden, de ene al wat groter dan de andere, maar allemaal liepen ze los en bleven ze ons een hele tijd volgen. We waren er geen van beide gerust in, Thomas heeft het zowiezo al niet voor honden, dus waren we maar wat blij toen ze terugkeerden. Wat verder stond er dan een kraan in het midden van het jaagpad en dat stuk dat vrij was daar lag een immens grote plas, Thomas kon daar met zijn fiets wel door maar ik moest echt op het randje van het kanaal wandelen. Voorbij Wijnegem liepen we dan richting Schilde om dan net voor Schilde terug naar Wijnegem te draaien en zo terug naar Deurne.

spoor noord
Uiteindelijk hadden we goed getimed, want om exact 14 uur waren we thuis. Inmiddels stonden er 15,2 km op de teller, wat overeenkomt met een tempo van 10,5km/uur. Dan vlug de douche in om daarna met de fiets te vertrekken naar het dansoptreden van Stephanie in het park"Spoor Noord".

Woensdag was ik ook nog een toerke gaan lopen, toen zijn er 12km's gelopen in een tijd van 1u07m18s, wat het weektotaal op 33,2 km brengt.

Vanmorgen ben ik dan nog eens gaan squashen, eigenlijk was dat ook geen slimme keuze want de airco was kapot en dan is het echt niet aangenaam om met 2 op een kleine oppervlakte achter een balletje aan te hollen.

Vanmiddag moest Stephanie dan nogmaals gaan optreden, ditmaal op een schoolfeest in Berchem, en weerom hebben ze serieus gezweet, met dit warm weer gekleed in een jogging en dan nog een masker op, maar ja als demo-groep moet je er wat voor over hebben zeker.

De Fruithof2

 

Fruithof

21:32 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen, dansen |  Facebook |

22-06-09

Iets korter gelopen en verslag

Vanavond een rustig en korter duurloopje gedaan van 6,1 km alhier langs het Albertkanaal. Het blijft voorlopig zaak om de hartslag laag te houden en zo terug wat conditie op te bouwen. Vandaag de hartslag onder de 140 kunnen houden met een gemiddelde van 134, heb 6,1 km gelopen in exact 34 minuten. Morgen krijgen de beentjes wat rust en woensdag wordt er dan terug gelopen.

21:31 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen |  Facebook |

21-06-09

De eerste zomerdag

Na de drukte van de afgelopen weken, komt er hopelijk een iets rustigere periode aan waarin er weer eens wat anders kan gebeuren. Vanmiddag hebben we de voorbije parochiefeesten afgesloten met een feestje voor de medewerkers. Voor ons bracht dit ook weer heel wat extra werk mee, het plannen, voorbereiden en klaarmaken, zodat we toch wel wat blij waren toen we rond 16 uur vanmiddag eindelijk zelf de gelegenheid hadden om te gaan eten.

Vanmorgen was ik wel tijdig opgestaan zodat ik eerst nog enkele km's kon gaan lopen, maar het weer zat niet echt mee, het was serieus aan het regenen toen ik opstond. Toch maar doorgebeten en vertrokken richting Rivierenhof. Daar waren ze alles al aan het opbouwen voor "1000 zonnen en garnalen" wat aldaar plaatsvond vanmiddag (uitzendig morgen op TV1).

Het hoofddoel was om de hartslag onder de 140 te houden, daar deze door de geringe activiteit van de laatste maanden toch vrij hoog was de laatste keren bij het lopen. De hartslag voor vertrek zat alleszins vrij goed, tussen 53 en 57. Voorlopig staan er toch geen wedstrijden op het programma dus is het taak om rustig  en geleidelijk op te bouwen. Enkele keren op een stuk vals plat ging hij tot 142 maar verder bleef hij mooi onder de 140, met een gemiddelde van 136 over 10,9 km. Tegen het einde was het gestopt met regenen en begon de zon er zowaar wat door te komen, kwestie van de eerste zomerdag toch nog goed in te zetten zeker.

Donderdag ben ik dan weer met mijn collega zijn start to run gaan doen om vervolgens er nog een 7 km bij te doen. Daarmee heb ik deze week 3 keer gelopen en komt de teller sinds lang nog eens op 28,9 kms.

17-06-09

Eindelijk groen licht

Gisteren opnieuw van de middagpauze gebruikt gemaakt om te gaan lopen. Eerst samen met een collega zijn start to run programma afgewerkt, wat al goed was voor 3 gelopen km's. Toen zijn schema erop zat heb ik op mijn eentje dan nog 7 km gedaan aan een tempo van 5'50''. Ook nu weer geen last van de rug gehad, dus laat ons hopen dat ik daar van verlost ben.

's Avonds stond dan de evaluatie van de voorbije parochiefeesten op het programma, met al een knipoog naar de editie van volgend jaar, want er zijn altijd dingen die kunnen verbeteren of moeten veranderen. En nu zat de voorbije editie nog vers in het geheugen, dus is er reeds vanalles op papier gezet. Daarna moest er ook nog beslist worden wat we zondag gaan klaarmaken op het feestje voor de medewerkers die zich tijdens de parochiefeesten 1 of meerdere dagen ingezet hebben.

groenVanavond had ik dan nogmaals een afspraak met de kinè, die de rug nog eens goed losgemaakt heeft en het licht op groen zette om verder op te bouwen. Dus morgen gaan we weer wat km's lopen.

20:38 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (10) | Tags: lopen, kine, parochiefeesten |  Facebook |

14-06-09

Rustig herbegonnen

Na mijn val vorige week had ik gepland op dit weekend opnieuw met lopen te starten. Vanmorgen toen ik opstond was het echter al "oude wijven" aan het regenen, dus maar wat uitgesteld.

Stephanie moest om 12 uur met haar dansgroep optreden op de kunstroute in het Rivierenhof, maar vanwege de overvloedige regen is dat rond 11 uur afgelast. Zodoende kon het ten huize Van Beek wat rustiger aan gedaan worden. Thomas moest om 14 uur naar een verjaardagsfeestje in de Eurobowling en Charlotte moest om 15 uur gaan repeteren voor hun teatherstuk van volgend weekend.

Toen de kleintjes dan weg waren was het heel rustig in huis, Christoph en Stephanie zitten immers in de blok. Ondertussen kwam zelfs het zonnetje er af en toe door, toen besloot ik om toch maar de loopschoenen aan te binden, voor een rustig loopje langs het Albertkanaal. Dit is me echt goed meegevallen, van de rug heb ik tijdens het lopen geen last of pijn meer gehad. Enkel nog wat pijn gevoeld aan het staartbeentje, maar dit was niet onoverkomelijk. We moeten nu ook niet te softy gaan doen hè. Het rustig lopen verliep buitengewoon voorbeeldig. Snelheidstrainingen zullen er voorlopig nog wel niet inzitten, maar als is al rustige duurloopjes kan doen zul je mij al niet horen klagen. Uiteindelijk heb ik mijn deel van de blessures dit jaar al wel gehad.

{15h24}{8km}{44:52}{h138}{10,8km/uur}{5:34}{576kcal}

19:14 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (7) | Tags: lopen |  Facebook |

12-06-09

Miserie troef

2009 is blijkbaar mijn jaar niet. Eerst was er de blessure in de lies, gevolgd door de rugproblemen. Toen deze gunstig evolueerden en er terug regelmatig gelopen werd ben ik vorige week met de opbouw van onze parochiefeesten van een tafel geschoven en op mijn staartbeentje terecht gekomen. Nu zie ik jullie al denken van een tafel geschoven is problemen vragen, dat klopt, maar wij waren het plafond aan het decoreren en daarvoor hadden we 2 rijen tafels achter elkaar gezet om niet om de haverklap de ladder te moeten verzetten. Tot plots een tafel weggleed en den deze op de grond lag. Pijnlijke affaire, ik kon nog verder werken maar wel rustig aan. Lopen was op dat moment echter helemaal geen optie.

Breugel2007web13
Op de parochiefeesten zelf heb ik dan 3 dagen recht gestaan, want naar jaarlijkse gewoonte heb ik 3 dagen frietjes gebakken. Uiteindelijk was iedereen blij dat het zondagavond was en de deuren dicht konden.

Maandag had ik een dagje verlof om wat te recupereren en thuis nog wat te doen, want ik was immers al 2 weken geen enkele avond meer thuis geweest, altijd bezig met de voorbereiding en opstelling van de parochiefeesten.

Vanaf dinsdag ben ik dan rustig begonnen met fietsen, momenteel gaat dat prima en de pijn aan het staartbeentje is ook bijna verdwenen zodat ik tijdens het weekend nog eens een poging ga doen om wat te lopen.

Morgen is er hier achter de hoek trouwens een wedstrijd welke ik uiteraard graag meegelopen had: Deurne loopt, een wedstrijd over 5km, maar de hoofdbrok van de middag is een wielerwedstrijd achter derny's waar onder andere Frank Van Den Broecke, Bart Wellens, Wouter Wylandt, Kevin Hulsmans, Bjorn Leukemans en andere aan zullen deelnemen.

Hopelijk duurt het nu minder lang voor ik nog eens iets post, maar nu de parochiefeesten voorbij zijn krijg ik terug wat meer tijd, alhoewel er nu volop examenstress heerst hier in huis, waar nog bijkomt dat Charlotte om de haverklap moet gaan repeteren voor een teatherstuk dat ze volgend weekend met school opvoeren, iets wat gebaseerd is op 'High School Musical 3'.

19:39 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: examens, blessures, parochiefeesten, teather |  Facebook |