09-05-09

Het Diamantpad met de Roparunners

Het is ondertussen weeral van vorige week geleden dat ik nog iets van mij heb laten horen, maar naar mijn gevoel gaat het nu de goede kant op. Driemaal per week ga ik naar de kiné en deze week ben ik ook rustig beginnen lopen. Maandag tijdens de middagpauze met een collega aan een start to run begonnen, hij had mij dat al een tijdje geleden gevraagd maar mijn rug belette mij om eraan te beginnen. Nadien heb ik er dan nog een rondje van 2km bijgedaan, zodat ik in totaal toch 28 min gelopen had.

Woensdag dan rustig 6,2km gedaan in 37min. Telkens voel ik nog wel wat na het lopen en ook de uren daarna is er nog wel dat prikkende gevoel, maar het is veel minder erg dan enkele weken geleden. De kiné beloofde mij dat ik normaal zonder problemen de Roparun zal halen, dat is dus goed nieuws.

Vandaag stond dan de langste gezamenlijke Roparuntraining op het programma, 32km ofwel het Diamantpad wat eigenlijk een fietsroute is al lopend afwerken. Voor mijzelf had ik al op voorhand uitgemaakt dat dit zeker geen optie was. Ik zou meelopen tot het te pijnlijk werd, een beetje pijn kan je immers altijd wel verbijten. Daarbij had ik de laatste weken bijna niet gelopen dus zou ik zeker geen 32km aankunnen. Onder een opkomend zonnetje zijn we dan omstreeks 9h20 vertrokken aan café 't Kruiske in Nijlen met een vrij imposante groep. Enkele ex-collega's die nu bij ING life en non-life werken waren ook van de partij alsook een ING-team van Nederland met een ex-collega.

Het lopen ging vrij goed, we werden door onze begeleiders per fiets dan ook goed in de watten gelegd. Regelmatig kwamen ze vragen of we niet moesten drinken of eten. Eigenlijk best aangenaam als je alleen maar aan lopen moet denken. De tijd vloog dan ook voorbij en voor we het goed beseften zaten we bijna aan 20km. Dan vond ik voor mezelf de tijd gekomen om eens na te denken om in de bezemwagen te stappen. Toch nog even doorgelopen zodat ik aan de 2 uren grens kwam. Uiteindelijk gestopt na 2u04m en 23,04km op de teller.

Nadien hebben we dan nog wat nagepraat op het teras en kwamen we allemaal tot het besluit dat er sneller gelopen is dan de vorige keren, de minst snelle loper was immers binnen na 3u01m.

Ik heb nog wel wat pijn in de onderrug nu maar het belet mij niet om toch nog allerlei dingen te doen.

{9h18}{23,04km}{2:04:46}{h143}{11,1km/uur}{5:24}{1902kcal}

 

20:55 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (9) | Tags: roparun, lopen |  Facebook |

Commentaren

ja 23km gelopen...dat gaat de goeie kant uit hé. En nu maar hopen dat de pijn volledig verdwijnt.

Gepost door: natalie | 09-05-09

Precies of ik lees hier mijn eigen blog, kiné, lage rug, rustig opnieuw lopen :-) Ik hoop echt dat de miserie nu achterwege blijft, toch sterk om nu al 24km te lopen, dat komt helemaal in orde

Gepost door: Stofke | 09-05-09

Hopelijk blijft het goed gaan en zal de ROPArun goed verlopen.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 10-05-09

sterk karakter heb je zeker Marc,met problemen toch lange afstandslopen,chapeau!

Gepost door: patrick aerts | 10-05-09

23 km begint al weer te tellen hé, je komt terug op je oude niveau, zeker weten !

Gepost door: wim | 13-05-09

Runnen maar He Marc, ik wist al dat het beter ging want ik zag je in een flits op het werk en je was al weer weg... ;-)
Ik ben blij voor je dat de miserie bijna voorbij is, en dat je toch aan de Roparun kunt deelnemen, wat toch ook veel voor je betekent he. Veel succes, en we willen je in Zele zien he ;-)

Gepost door: Gunther De Cock | 13-05-09

toch nog stillekes Op je blog, hopelijk nog steeds aan de beterhand?
grt
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 17-05-09

Het gaat de goeie kant op hé.
23km jawadde, chapeau !
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 20-05-09

amai Amai, dat zijn serieuze trainingen, maar de roparun is dan ook iets serieus.... je zal dat opnieuw schitterend doen. Wens je het beste met je rug.

Gepost door: Julie | 24-05-09

De commentaren zijn gesloten.