28-04-09

Oef

Vanavond naar de kinè geweest en eindelijk nog eens goed nieuws gekregen. Volgende week nog een paar kinèbeurten en dan mag ik terug beginnen lopen. Hij kon mij bijna met zekerheid zeggen dat ik de Roparun zonder probleem zal halen.  Als de sportarts mij over 3 weken al naar de kinèsist gestuurd had was nu alle ellende al lang voorbij.

Zondag toen ik al die lopers van de marathon zag en in de namiddag van de 10 miles deed mijn hartje toch wel pijn.

20:37 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

24-04-09

Het verdict

Vanmorgen naar de sportarts, waar ik de evolutie van mijn probleem uit mocht leggen. Wat volgde was een doorgedreven onderzoek van mijn rug en bekken, maar dat is volledig OK, geen discus of hernia te bespeuren. De conclusie blijft hetzelfde als de vorige keer, een spier die tegen een zenuw drukt en zodoende de pijn veroorzaakt. Ontspanningsoefeningen voor het SI-gewricht moet ik zoveel mogelijk blijven doen, maar zeker dagelijks. Ook heb ik een voorschrift voor 3 kinébeurten per week gekregen en dan zou het binnen 3 weken toch beter moeten zijn.

Ondertussen vond hij het wel raadzaam om niet te lopen, vermits ik deze week al last kreeg na 2 km. Fietsen mag wel en dat heb ik vanavond dan ook nog wat gedaan, want ik had een heleboel negatieve energie in mijn lichaam waar ik dringend vanaf moest. Door het overlijden van mijn moeder vorige week zondag, heb ik echt wel een rotweek achter de rug, er moest immers vanalles en nog wat geregeld worden en dan komen mijn zussen nog om de haverklap met van die stomme idiote vragen aandraven. Ik zal dus blij zijn als dat morgen allemaal voorbij is, hoewel ik mij er terdege van bewust ben dat de miserie dan maar pas echt zal beginnen.

AAN IEDEREEN DIE ZONDAG IN ANTWERPEN WELKE AFSTAND DAN OOK LOOPT ALVAST VEEL SUCCES GEWENST. Ik kom daar zeker supporteren.

21:54 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (14) | Tags: blessure |  Facebook |

23-04-09

Een tegenvallende poging

Na 3 weken en een paar dagen heb ik mijn loopschoenen nog eens aangedaan. Het weer was prachtig en ik had al sind midden vorige week geen pijn meer in mijn onderrug. Lopen was er door verschillende omstandigheden niet van gekomen. Dus vol goede moed vertrokken en het liep ook lekker de eerste 2 km, daarna begon de pijn echter beetje bij beetje terug te komen, maar ik kon wel blijven lopen. Na een 3.4 km was ik terug thuis en eens uit de douche werd de pijn terug veel heviger, dus direct terug een afspraak met de sportarts gemaakt. Morgenvoormiddag mag ik komen, hopelijk komt er dan iets definitievers uit de bus. Ik zou morgen wel echt willen weten of ik de Roprun al dan niet kan meedoen, zodat ik mijn collega's kan meedelen of ze een nieuwe loper moeten zoeken of niet.

Duimen maar!!!

20:45 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

06-04-09

Nog niet gelopen

Hoewel ik van de sportarts mag lopen heb ik al 10 dagen geen meter meer gelopen. Het is wel wat beter momenteel, moest er niet die pijn in de onderrug zijn was ik waarschijnlijk al terug begonnen. Die pijn in de bil is wel te harden,  maar als de pijn in de onderrug de kop opsteekt is het geen lachertje.

Nu doe ik dagelijks wel mijn stabiliseringsoefeningen en die helpen wel. Als het zo verder gaat ga ik tijdens het weekend nog eens voorzichtig een poging doen, maar daarover later meer.

20:53 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (9) | Tags: rugblessure |  Facebook |

01-04-09

Witte rook

Vanmiddag dus naar de sportarts in het UZA. Daar het hele verhaal nog maar eens gedaan, te beginnen vanaf de ontsteking aan de aductoren in novermber. Vervolgens werd mijn voetafwikkeling bekeken, ook hield hij rekening met de mogelijkheid dat mijn benen niet even lang waren, maar niets daarvan. Dan mocht ik op de tafel gaan liggen en begon hij mijn bil aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Geen specifieke pijnen op dat moment, maar ik kon natuurlijk wel zeggen waar de pijn zich situeert als ze er is.

Conclusie was: ik heb teveel spieren in mijn benen. Leg dat maar eens uit vroeg ik hem. Tijdens een inspanning zetten spieren uit en waar bij mij de pijn zit daar loop een zenuw, doordat de spieren uitzetten heeft deze zenuw minder ruimte, zodat deze wordt weggeduwd met als gevolg de pijn die begint in de lage rug en doorloopt tot in het onderbeen.

oefeningDe stabilisatieoefeningen die ik reeds deed moet ik blijven verderdoen en 's morgens en 's avonds een ontstekingsremmer nemen.

Wat het lopen dan betreft, ik mag gewoon verder blijven lopen maar wel binnen de pijngrens. Zelfs de marathon van Antwerpen moet ik niet van mijn programma schrappen, maar toen we daar nog even dieper op ingingen leek het toch maar beter om deze niet te lopen. Het is uiteindelijk nog maar 3 weken, maar de 10miles dat moet echt wel kunnen, dus als alles voorspoedig blijft verlopen zal ik in Antwerpen nog eens aan de 10 miles meedoen.