01-04-09

Witte rook

Vanmiddag dus naar de sportarts in het UZA. Daar het hele verhaal nog maar eens gedaan, te beginnen vanaf de ontsteking aan de aductoren in novermber. Vervolgens werd mijn voetafwikkeling bekeken, ook hield hij rekening met de mogelijkheid dat mijn benen niet even lang waren, maar niets daarvan. Dan mocht ik op de tafel gaan liggen en begon hij mijn bil aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Geen specifieke pijnen op dat moment, maar ik kon natuurlijk wel zeggen waar de pijn zich situeert als ze er is.

Conclusie was: ik heb teveel spieren in mijn benen. Leg dat maar eens uit vroeg ik hem. Tijdens een inspanning zetten spieren uit en waar bij mij de pijn zit daar loop een zenuw, doordat de spieren uitzetten heeft deze zenuw minder ruimte, zodat deze wordt weggeduwd met als gevolg de pijn die begint in de lage rug en doorloopt tot in het onderbeen.

oefeningDe stabilisatieoefeningen die ik reeds deed moet ik blijven verderdoen en 's morgens en 's avonds een ontstekingsremmer nemen.

Wat het lopen dan betreft, ik mag gewoon verder blijven lopen maar wel binnen de pijngrens. Zelfs de marathon van Antwerpen moet ik niet van mijn programma schrappen, maar toen we daar nog even dieper op ingingen leek het toch maar beter om deze niet te lopen. Het is uiteindelijk nog maar 3 weken, maar de 10miles dat moet echt wel kunnen, dus als alles voorspoedig blijft verlopen zal ik in Antwerpen nog eens aan de 10 miles meedoen.

Commentaren

Dat is toch min of meer goed nieuws hé...je kan gelukkig blijven trainen. Gelukkig maar.

Gepost door: natalie | 01-04-09

Dus het komt allemaal weer goed!

Gepost door: Tiny | 01-04-09

Hoplelijk gaat de pijn weg op deze manier, te veel spieren, daar had ik ook nog niet van gehoord

Gepost door: Stofke | 01-04-09

goed nieuws dus misschien nog eens het moment om uw pr op de 10miles te verbeteren , nu ge toch goed getraind zijt !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 02-04-09

Marc, wijze beslissing Beter een goede 10M dan een blussure in de Marathon,geeft mij ook eens de kans dat jij niet voor mij eindigd!! Maar ik heb de 10M in Antwerpen verleden jaar gelopen,ik verzeker je een erg toffe wedstrijd en dito parkoer,je gaat ervan genieten,zeker weten!!
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 02-04-09

Oef ... ... mijn slapeloze nachten zijn voorbij. Dat is heel goed nieuws om te lezen. Ik zal er voor zorgen dat je die 10 miles in gloednieuwe Viviumuitrusting kan lopen. Trouwens, als je een paar van die spieren kunt missen, dan mag je ze me altijd geven.

Gepost door: Luc | 02-04-09

tot op LO Marc,je gaat mij in de 10 mijl tegen komen,dan zijn die Leffes niet verloren zene
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 03-04-09

... Het is misschien beter zo dat je die niet loopt.
Hopelijk kan je wel de 10M lopen, veel succes nog bij het trainen, die je wel nog mag doen!

Groetjes Layla

Gepost door: layla | 04-04-09

De commentaren zijn gesloten.