24-12-08

Zalig kerstmis iedereen

                                       

kerst7

17:09 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

21-12-08

Eigenwijs, ongehoorzaam Marcske

Hoewel ik eigenlijk dit jaar niet meer mag lopen van mijn sportarts heb ik haar advies gewoon naast mij neergelegd. Vrijdag was er immers de 'Q-Santa run' en ik had al een tijdje aan Stephanie beloofd dat ik deze samen met haar zou lopen. De inschrijvingen waren reeds gebeurt voor mijn blessure, anders had ik misschien toch niet meegedaan. Maar ja belofte maakt schuld zeggen ze hier altijd, dus vrijdag na het werk vlug alles bij elkaar gezocht, zodat we direct konden vertrekken als Thomas en Charlotte thuis waren van school.

Bij aankomst in de Waagnatie was het al een gezellige drukte. We liepen direct op Kelly Pfaff en Elke Van Elderen, laatste zou trouwens de start geven. Na het afhalen van de startnummers konden we onze kerstpakken gaan afhalen. Eens omgekleed hadden we nog meer dan een uur. Nog een aantal collega's en andere bekenden tegen het lijf gelopen, maar geen enkele blogger gezien.

Eens het nieuws van 18uur gedaan was kon het aftellen beginnen. Een weinig later weerklonk dan het startschot waarop meer dan 3000 kerstmannen in zich in beweging zetten. Stephanie en ik hadden afgesproken dat zij het tempo zou bepalen en ik zou haar volgen, en zo gebeurde het ook. We liepen aan een tempo van 10km/uur, wat voor mij rustig is maar nu ideaal was. Zo liepen we beiden richting Meir alwaar de bevoorading was, gesponsord door Smeets. Daar hebben we dan rustig de tijd genomen om enkele jeneverkes te drinken. Toen we aan het wachten waren op onze borreltjes konden we door de luidsprekers het rechtstreekse verslag volgen en hoorden we dat op dat moment de eerste loper finnishte. Toen onze bekertjes leeg waren hebben we dan de weg richitng Waagnatie verdergezet. Ufiteindelijk ben ik gefinnisht in 35'20'' en Stephanie in 35'22'', officiële tijd. De nettotijd was 30'08'' wat eigenlijk perfect aan mijn verwachtingen voldeed.

Ik was helemaal nog niet moe, maar dat was totaal van geen belang, het belangrijkste was immers dat Stephanie zich geamuseerd had en wat voor mij belangrijk was, was dat ik geen last of pijn van mijn blessure gehad heb. Dus verloopt het herstel goed. Dit wil echter niet zeggen dat ik al victorie ga kraaien en er opnieuw aan ga beginnen.

Misschien ga ik wel proberen om aan hetzelfde tempo te herstarten op 29 december, maar daarover later meer.

Q-Santa run

13:22 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (10) | Tags: q-santa run |  Facebook |

17-12-08

Aftellen naar 2009

Velen zullen het niet graag horen maar ik tel ongelooflijk af naar 2009. Telkens ben ik blij als die feestdagen voorbij zijn, je moet naar hier, naar daar, naar ginder en overal. Eten drinken telkens maar opnieuw, het is teveel van het goede op zulke korte tijd.

Ook een belangrijke reden waarom ik aftel naar 2009 is dat ik vanmiddag van de sportarts extra sportverbod gekregen heb voor gans 2008. Na een aantal tests vanmiddag bleek dat ik momenteel in fase 1 zit. De ontsteking is voor 80% gedaan, maar dus nog niet helemaal. Het komt er dus op neer dat ik door de pijn door loop, maw eens ik goed opgewarmd ben gaat de pijn weg, maar bedoeling is om helemaal geen pijn meer te hebben natuurlijk. Als het dan nog niet gedaan is zullen er inspuitingen aan te pas komen.

Ook mag ik nu niet meer fietsen omdat dat voor de aductoren toch wel wat dezelfde bewegingen zijn behalve de schokken dan.

20:16 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (10) | Tags: lies |  Facebook |

15-12-08

Miserie troef

Inderdaad, er is hier niet veel positiefs te vertellen. Drie weken mocht ik niet lopen vanwegen een ontsteking aan de aductoren, na 2 van de 3 weken krijg ik dan een keelontsteking en nog wat virussen op mijn luchtwegen. Gevolg, vorige week 4 dagen thuis gezeten.

Tot overmaat van ramp springen die virussen blijkbaar naar alle kanten, zelfs pijn PC bleef niet gespaard. Deze kreeg ook het bezoek van een virus bij het openen van een filmke op faceboek. Vandaag op het werk hoorde ik dat ik niet de enige was die dit voorhad, maar een collega had het geluk dat hij kon herbeginnen van een vorig herstelpunt. Bij mij was dit jammer genoeg niet mogelijk, zodat ik zaterdag mijn PC maar naar de PC-dokter gebracht heb om het virus te laten verwijderen.

Ook mocht ik zaterdag terug beginnen lopen, maar door de wekelijkse drukte is dat er niet van gekomen. Dus heb ik gisteren rond het middaguur mijn loopplunje nog eens uit de kast gehaald om een poging te wagen. Rustig kort duurloopje was de planning. Eerst goed opgewarmd alvorens het huis te verlaten. Het begin was veelbelovend, het liep goed, niets van pijn te voelen. Enkel de hartslag lag hoger dan normaal, maar ja dat had ongetwijfeld met de verkoudheid te maken.

Na de eerste km begon de pijn in de liesstreek zich terug te manifesteren, doch deze was te verwaarlozen. Een weining later werd deze evenwel heviger, zodat ik besloot om toch maar rechtsomkeer te maken. Het tempo lag rond de 5'35''/km, dus ideaal voor een duurloop. Natuurlijk loop ik niet lusteloos naar huis, ik probeer wat het geeft als ik versnel, hoe raar het mag klinken, de pijn minderde. Nog wat versnellen,... de pijn minderde nog. Tijdens het uitlopen werd de pijn niet meer erger, maar ze was ook niet helemaal weg.

's Namiddags moesten we naar een optreden van Charlotte en tijdens de ganse namiddag heb ik nog pijn in de lies gehad. Dus geen goed teken.

Vandaag heb ik dan ook een afspraak met de sportarts gemaakt, woensdag mag ik komen. In afwachting zet ik mezelf op non-actief. Nu vrijdag is er wel de Q-santa Run waarvoor ik ingeschreven ben. Deze zal ik hoe dan ook lopen samen met Stephanie, die 5 km zal wel lukken.

20:29 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (8) | Tags: lopen, lies, q-santa run |  Facebook |

08-12-08

Aftellen naar vrijdag

snotJaja, nog 3 loopvrije dagen staan er op de agenda en dan mogen we er terug aan beginnen. Het begint ondertussen serieus te kriebelen om er terug aan te beginnen, maar net nu begin ik een verkoudheid te krijgen. Hopelijk is het maar vals alarm en anders moet het tegen vrijdag maar voorbij zijn. Nu weet ik wel uit het verleden als ik een verkoudheid heb is de drang om te lopen nog groter, dus blijf ik daar zowiezo niet voor binnen. Er wordt dan wel een keertje minder gelopen, maar helemaal niet, nee niets daarvan.

21:32 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (10) | Tags: verkoudheid |  Facebook |