21-12-08

Eigenwijs, ongehoorzaam Marcske

Hoewel ik eigenlijk dit jaar niet meer mag lopen van mijn sportarts heb ik haar advies gewoon naast mij neergelegd. Vrijdag was er immers de 'Q-Santa run' en ik had al een tijdje aan Stephanie beloofd dat ik deze samen met haar zou lopen. De inschrijvingen waren reeds gebeurt voor mijn blessure, anders had ik misschien toch niet meegedaan. Maar ja belofte maakt schuld zeggen ze hier altijd, dus vrijdag na het werk vlug alles bij elkaar gezocht, zodat we direct konden vertrekken als Thomas en Charlotte thuis waren van school.

Bij aankomst in de Waagnatie was het al een gezellige drukte. We liepen direct op Kelly Pfaff en Elke Van Elderen, laatste zou trouwens de start geven. Na het afhalen van de startnummers konden we onze kerstpakken gaan afhalen. Eens omgekleed hadden we nog meer dan een uur. Nog een aantal collega's en andere bekenden tegen het lijf gelopen, maar geen enkele blogger gezien.

Eens het nieuws van 18uur gedaan was kon het aftellen beginnen. Een weinig later weerklonk dan het startschot waarop meer dan 3000 kerstmannen in zich in beweging zetten. Stephanie en ik hadden afgesproken dat zij het tempo zou bepalen en ik zou haar volgen, en zo gebeurde het ook. We liepen aan een tempo van 10km/uur, wat voor mij rustig is maar nu ideaal was. Zo liepen we beiden richting Meir alwaar de bevoorading was, gesponsord door Smeets. Daar hebben we dan rustig de tijd genomen om enkele jeneverkes te drinken. Toen we aan het wachten waren op onze borreltjes konden we door de luidsprekers het rechtstreekse verslag volgen en hoorden we dat op dat moment de eerste loper finnishte. Toen onze bekertjes leeg waren hebben we dan de weg richitng Waagnatie verdergezet. Ufiteindelijk ben ik gefinnisht in 35'20'' en Stephanie in 35'22'', officiële tijd. De nettotijd was 30'08'' wat eigenlijk perfect aan mijn verwachtingen voldeed.

Ik was helemaal nog niet moe, maar dat was totaal van geen belang, het belangrijkste was immers dat Stephanie zich geamuseerd had en wat voor mij belangrijk was, was dat ik geen last of pijn van mijn blessure gehad heb. Dus verloopt het herstel goed. Dit wil echter niet zeggen dat ik al victorie ga kraaien en er opnieuw aan ga beginnen.

Misschien ga ik wel proberen om aan hetzelfde tempo te herstarten op 29 december, maar daarover later meer.

Q-Santa run

13:22 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (10) | Tags: q-santa run |  Facebook |

Commentaren

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan hé :-)

Gepost door: Stofke | 21-12-08

eindelijk heeft men de juiste sportdrank gevonden,jeneverkes,ik moet dringend meer wedstrijden gaan lopen!!!!!!Toch knap marc en nog een knap haasje!Nu aftellen naar 29 ste en dan vlam????
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 21-12-08

Nog een geluk dat die sportdokter u niet kon herkennen door die kledij ! Of is dat al de nieuwe Roparunkledij ?

Gepost door: Luc | 21-12-08

De bloggers waren er Marc! Maar dan wel incognito...

Gepost door: Homer | 21-12-08

Blijkbaar gaat het toch al wat beter dan met die blessure. Prettige feestdagen.

Gepost door: Yves | 22-12-08

Toch super om zo met je dochter een funrun te kunnen lopen. Voor ons is 't nog een tijdje wachten. Ons oudste is niet zo geïnteresseerd in lopen.

Gepost door: Spencerwoman | 22-12-08

Dat kerstpakje stond je goed,het belangrijkste is dat die vervelende blessure aan het beteren is,toch speciaal zeker om te lopen tussen al die kerstmannen

Gepost door: Bart | 23-12-08

2009 Beste wensen voor 2009! Je kan het nieuwe jaar op een propere lei starten. Succes met je comeback!

Gepost door: Wim | 23-12-08

Fijne kerstdagen !

Gepost door: Bjorn Paree | 24-12-08

EEn mooie kerspakken loop en fijne feestdagen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 24-12-08

De commentaren zijn gesloten.