15-12-08

Miserie troef

Inderdaad, er is hier niet veel positiefs te vertellen. Drie weken mocht ik niet lopen vanwegen een ontsteking aan de aductoren, na 2 van de 3 weken krijg ik dan een keelontsteking en nog wat virussen op mijn luchtwegen. Gevolg, vorige week 4 dagen thuis gezeten.

Tot overmaat van ramp springen die virussen blijkbaar naar alle kanten, zelfs pijn PC bleef niet gespaard. Deze kreeg ook het bezoek van een virus bij het openen van een filmke op faceboek. Vandaag op het werk hoorde ik dat ik niet de enige was die dit voorhad, maar een collega had het geluk dat hij kon herbeginnen van een vorig herstelpunt. Bij mij was dit jammer genoeg niet mogelijk, zodat ik zaterdag mijn PC maar naar de PC-dokter gebracht heb om het virus te laten verwijderen.

Ook mocht ik zaterdag terug beginnen lopen, maar door de wekelijkse drukte is dat er niet van gekomen. Dus heb ik gisteren rond het middaguur mijn loopplunje nog eens uit de kast gehaald om een poging te wagen. Rustig kort duurloopje was de planning. Eerst goed opgewarmd alvorens het huis te verlaten. Het begin was veelbelovend, het liep goed, niets van pijn te voelen. Enkel de hartslag lag hoger dan normaal, maar ja dat had ongetwijfeld met de verkoudheid te maken.

Na de eerste km begon de pijn in de liesstreek zich terug te manifesteren, doch deze was te verwaarlozen. Een weining later werd deze evenwel heviger, zodat ik besloot om toch maar rechtsomkeer te maken. Het tempo lag rond de 5'35''/km, dus ideaal voor een duurloop. Natuurlijk loop ik niet lusteloos naar huis, ik probeer wat het geeft als ik versnel, hoe raar het mag klinken, de pijn minderde. Nog wat versnellen,... de pijn minderde nog. Tijdens het uitlopen werd de pijn niet meer erger, maar ze was ook niet helemaal weg.

's Namiddags moesten we naar een optreden van Charlotte en tijdens de ganse namiddag heb ik nog pijn in de lies gehad. Dus geen goed teken.

Vandaag heb ik dan ook een afspraak met de sportarts gemaakt, woensdag mag ik komen. In afwachting zet ik mezelf op non-actief. Nu vrijdag is er wel de Q-santa Run waarvoor ik ingeschreven ben. Deze zal ik hoe dan ook lopen samen met Stephanie, die 5 km zal wel lukken.

20:29 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (8) | Tags: lopen, lies, q-santa run |  Facebook |

Commentaren

Virus Al goed dat het maar "vier russen" zijn en dat ze niet allemaal zijn gekomen, zou Urbanus zeggen. Ik ben blij dat ik dat beruchte facebook-filmpje niet geopend heb. Als ik op tijd daar geraak kom ik vrijdag zeker supporteren. Veel beterschap met de lies.

Gepost door: Luc | 15-12-08

Hou je taai hé veel beterschap !!!

Gepost door: Katrien | 15-12-08

Veel succes woensdag en alvast beterschap gewenst !

Gepost door: Stofke | 16-12-08

miserie troef en dat met een schuppen zot in je kaarten ;-)
rusten, m'n beste, 't zal niet anders gaan ...

Gepost door: geert | 16-12-08

Wat een ziekte allemaal en alles komt nu wel tegelijk!.
Ziek lekker uit en zometeen weer vlammen.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 16-12-08

feesten als de beesten Marc, maak van de nood en deugd en ga maar eens lekker goed uit de bol tijdens de feestweken. Voordeel is dat je nu tijd genoeg hebt om te rusten, en uiteindelijk valt alles toch weer terug op zijn pootjes volgend jaar, en voor je het weet is het weer druk, druk, druk. Bedankt ook voor de fees(t)boek-waarschuwing ;-) (en ja, wij zitten daar ook op, dus vanavond ga ik je eens opzoeken ;-))

Gepost door: Gunther | 17-12-08

Tot vrijdag...

Gepost door: Homer | 17-12-08

succes vrijdag en hou de beestjes bij zene,ik voel mij nu een beetje beter!Hopelijk geraak je vlug uit dat slechte straatje waar je nu inzit,maar dat komt wel weer in orde na het bezoek aan een goede sportarts.
grt
Patrick

Gepost door: Patrick | 17-12-08

De commentaren zijn gesloten.