30-09-08

Lopen en familiale dingen

bbqZaterdag, met Thomas 4,3 km gelopen in de voormiddag. 's Avonds wou ik nog starten in de stratenloop in Halle, maar dat is toch niet doorgegaan. Door het mooie weer hadden we immers beslist om nog een BBQ te doen. Er zat immers nog wel wat vlees in de diepvriezer en om dat nog tot volgend jaar te laten liggen, nee dat leek ons geen goed idee. Dus geen stratenloop, dan waren het zaterdag maar eens wat minder km's. Zondag zou ik dat wel goedmaken met een lange duurloop.

Dus zondagochtend om 7uur bed uit en looptenue aan. Wat ontbijtgranen in mijn mond gepropt terwijl ik een flesje drinken prepareerde. Dit zou ik op een strategische plaats achter een boom leggen zodat ik na elk rondje (5km) even kon drinken.

In het begin had ik het gevoel dat het voor geen meter liep. Dit ondanks de ideale omstandigheden, de opkomende zon, de nevel op de vijvers, de ganzen kwetterden in het rond, de rondhuppelende eekhoorntjes en de weglopende konijnen. Maar het dat moet blijkbaar toch alleen maar het gevoel geweest zijn want de km-tijden zaten allemaal in dezelfde richting.

Hoe meer rondjes ik deed hoe meer volk er in het Rivierenhof rondliep. Tijdens het eerste rondje kwam ik slechts 1 loper tegen, maar 5 rondjes later waren deze al niet meer te tellen.

Uiteindelijk kwam ik een goede 3 uur later terug thuis aan met 34,6km in de benen en dat hadden er gerust nog wat meer kunnen zijn, want de benen voelden helemaal niet zwaar of moe aan.

{7h35}{34,6km}{3:04:48}{h128}{11,3km/uur}{5:19}{2068kcal}

Dat brengt het voor september op 367 km, de eerste keer dat ik dit haal.

's Middags zijn we dan met Charlotten en Thomas een fietstochtje gaan maken om vervolgens het laatste uur van het wereldkampioenschap wielrennen nog even mee te pikken.

Thomas
Zodra de eerste binnen waren ben ik dan met Thomas naar de Lotto-Arena gegaan want het was fandag bij de Antwerp-Giants. Een wedstrijd tegen Everton welke gevolgd werd door een handtekening- en fotosessie.

Gisteren rustdag en vandaag heb ik dan weer gelopen. Een gevarrieerde wisseltraining, 4km inlopen aan een tempo van 5'20'', dan 1km versnellen gevolgd door 1km rustig dan 3x 2km versnellen met 1km rustig tussen en alvorens 3 km uit te lopen nog 1km versneld. Het in- en uitlopen ging aan een tempo van 5'15'' de snelle km's tussen 4'35'' en 4'40'' en de herstelkm's tussen 5'00'' en 5'05''. Dit was dus een pittige training waar ik toch een goed gevoel aan overhoud.

{11h41}{19,4km}{1:32:49{h144}{12,5km/uur}{4:48}{1313kcal}

 

21:16 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: fietsen, lopen, bbq, basketbal |  Facebook |

Commentaren

rivierenhof Knappe training, maar rondjes van 5, word je dat niet beu !!!
367 km gelopen in 1 maand. Je gaat nogal scoren in Eindhoven.
Mooie foto van Thomas ..

Gepost door: Edith | 30-09-08

Op een leuke morgen zo'n 35km malen, amai mijne frak...

Gepost door: Stofke | 01-10-08

De commentaren zijn gesloten.