07-09-08

Bijna een dertiger

Vanmorgen was iedereen hier al vroeg uit de veren, behalve Christoph die was gisteren naar Laundry Day geweest en lag dus niet vroeg in bed. Stephanie moest zien dat ze tijdig weg was want die moest de trein van 9 uur naar Brussel hebben. En vanaf het moment dat er in de badkamer water loopt blijven Thomas en Charlotte ook niet meer in hun bed.

Ik heb dan maar mijn loopkleren aangetrokken om aan een duurloop te beginnen. Toen ik beneden kwam zag ik echter dat het nogal stevig aan het waaien was en ook was het goed aan het regenen, dus maar een windjackje bijaangedaan. Opnieuw richting Rivierenhof getrokken om daar wat rondjes te lopen, waarschijnlijk ging daar wel wat te zien zin, behalve lopers dan. Het zijn dit weekend immers bevrijdingsfeesten en dan is er steevast een tentoonstelling van miniatuurtreinen, geen modelbouw maar enkele maten groter. Daar is een permanent parcours voor deze treinen maar helaas wordt dat zelden of nooit gebruikt.

Het lopen zelf ging voortreffelijk, daar ik de laatste trainingen wel wat hinder had van mijn rechterbil was is toch wel wat voorzichtig, maar niets daarvan althans tijdens de eerste 20 km. Daarna kwam de pijn wel wat op maar niet intens, het dwong mij niet om te stoppen met lopen. Wel ga ik deze weekgeen snelheidstrainingen doen, want volgende week staat er een 10 km wedstrijd op het programma namelijk: "De Bollekesloop" met vertrek en aankomst aan brouwerij De Koninck.

De omstandigheden vanmorgen waren wel ideaal om te lopen, niet te warm een weinig wind en bijna gans de tijd was het aan het motregenen, dus veel zuurstof in de lucht. Ook mede daardoor heeft mijn hartje waarschijnlijk niet veel moeten pompen, want ik heb deze gans de tijd onder de 135 kunnen houden.

{8h24}{29,4km}{2:43:07}{h132}{10,8km/uur}{5:32}{2406kcal}

reuzen2
Gisteren is er niet gelopen, 's morgens moest Charlotte terug gaan dansen, en waarschijnlijk was dat de enige keer dat ik haar in actie kon zien, dus ben ik maar meegegaan. Na de middag zijn we dan naar de Reuzenstoet gaan kijken, met meer dan 120 waren ze de reuzen, groot en heel groot. Vervolgens hebben we nog wat over de braderij gewandeld, waar je dan ook weer niet direct wegbent vermits je altijd wel een aantal mensen tegenkomt die je al een tijdje niet meer gezien hebt.

16:46 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (6) | Tags: bevrijdingsfeesten, lopen, reuzenstoet |  Facebook |

Commentaren

Bollekesloop start aan de brouwerij...als da maar goed komt :-)

Gepost door: Stofke | 07-09-08

Vanwege de Olympische Spelen ben ik een tijdje niet op je weblog geweest. Grappig om te zien dat ook jij op vakantie was :-)

Gepost door: Bjorn Paree | 08-09-08

Regen en Bollekes Moedig van je om door weer en wind te wandelen.
Na die Bollekesloop kan er toch wel een Bolleke gedronken worden veronderstel ik :-)

Gepost door: Maaike | 08-09-08

start aan een brouwerij Dat kan leuk worden!!! Met die pijn toch een beetje oppassen,ik kan er van mee spreken,voorzichtigheid is de moeder van het verdronken kalf ..of zo iets!

Gepost door: patrick aerts | 09-09-08

Hopelijk kan je voor de wedstrijd van de bollekes afblijven. :)
Mooie hartslag alweer bij uw duurloop.

Gepost door: yves | 10-09-08

opvoeding knappe training Marc. Maar zeg, je moet je kinderen wat beter opvoeden he, wat is nu in hemelsnaam het verband tussen water in de badkamer en opstaan??? ;-)

Gepost door: Julie | 10-09-08

De commentaren zijn gesloten.