07-08-08

Red Star Run

Gisteren een ambiancewedstrijd in het centrum van Antwerpen. Tussen 2 wielerwedstrijden van het na-tour criterium stond de 'Red Star Run' geprogrammeerd. Oorspronkelijk was de start voorzien om 19h45, maar vorige week werd er al meegedeeld dat het vertrek een uur vervroegd was.

Wij tijdig vertrokken want om 16h30 was het voorstelling van de wielrenners, en dat was natuurlijk iets voor Stephanie, ook al deed Tom Boonen niet mee. Ze had haar handtekeningboekje mee, dus de jacht was geopend. En op het eind van de avond was ze 17 handtekeningen rijker en een groot aantal foto's.

Nu was de eerste manche van het criterium meer dan 30 min te laat gestart, dus liep alles achter op schema. Dan werd besloten om de renners tijdens de 2é manche maar 15 ipv 30 rondjes te laten rijden, zodat de loopwedstrijd uiteindelijk toch nog kon starten om 19h24.

A'pen1
Tijdens de wedstrijd

Vorig jaar waren er 800 deelnemers maar nu waren er duidelijk heel wat meer. Een groot aantal jeugdspelers van Antwerp FC en GBA deed immers mee alsook handbalclub Sasja en de spelers van De Antwerp Giants. De eerste km verliep gezamenlijk, dus vrij rustig, dan was het proberen om een beetje naar voor te schuiven, maar met al die jonge gasten was dat niet evident. Ik had wel niet de intentie om er echt een lap op te geven, want mijn hartslagmeter en footpod had ik immers thuis gelaten, maar toen we na 1700 m op de kaaien richting Zuid liepen was er wel veel plaats om naar voor te schuiven. Vanaf dan heb ik er een snelheidstraining van gemaakt. Wat verderop  moesten we dan terugkeren en ging het terug richting finish.

Wij lopers deden wel een ander parcours dan de renners, want hun parcours was maar 1 km en als je een bende lopers daarop loslaat, dan wordt de laatste waarschijnlijk voor half wedstrijd gedubbeld en ben je het overzicht kwijt. Op het parcours van de renners was het natuurlijk wel supergezellig want daar stond een massa volk, op vele plaatsen 5 rijen dik, en dan kan je toch altijd wat meer. Uiteindelijk ben ik gefinnisht na 21min32sec.

 

A'pen2

Na de wedstrijd.

Daarna zijn we dan nog een Leffe gaan drinken in het runnerscafé, waarvoor ze de Flandriaboot gereserveerd hadden. Daar zaten dan nog wat straatmuziekanten om de boel nog wat extra gezellig te maken. Vervolgens waren we net op tijd terug om de aankomst van de laatste wielerrmanche te zien en de prijsuitreiking bij te wonen. 

A'pen3

 Een foto van Stephanie en Charlotte met de winnaar van het na-tour criterium, Jurgen Roelandts

21:36 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: na-tour criterium, lopen |  Facebook |

Commentaren

Mooie eindtijd en schoon foto's, die Roelandts wordt ne hele goeien...

Gepost door: Stofke | 07-08-08

Mooie reclame Ik ben er jammer genoeg niet geraakt maar ik zie dat ons prachtige dorpje in de kempen mooi vertegenwoordigd was op je shirt. En weer knap gelopen ook.

Gepost door: Luc | 08-08-08

De commentaren zijn gesloten.