01-05-08

Marathon Tongeren 3u40m14s

tungrirun01Mijn eerste marathon van 2008, en die gold dan nog als "Belgisch kampioenschap". Niet dat ik ambities had om Rik Ceulemans en C° het vuur aan de schenen te leggen, want ik had al wat commentaren over het parcours gehoord en allemaal waren ze duidelijk, een mooi maar zwaar parcours. Mijn doel was dan ook meer om er een duurloop van te maken in functie van de Roparun volgend weekend.

Nog voor de start raakte ik aan de praat met 2 leden van de organiserende club, waarbij een dame die haar eerste marathon ging lopen en wou finishen in 3u40 - 3u45. Dus stelde ik voor om met hen mee te lopen zodat we minstens met 2 waren om haar zoveel mogelijk uit te wind te zetten. En wind was er in overvloed aanwezig vandaag. Voor mij zou het ideaal zijn, de kans om zelf te snel te lopen en mij op te blazen werd zo al voor een groot deel geneutraliseerd.

Om exact 10 uur gaf Karel Lismont dan het startschot en vertrokken we, eerst een kleine plaatselijke ronde van 5km gevolgd door een grotere ronde van 16km. Het kleine rondje ging nog, dat was door het centrum van Tongeren, maar het grote rondje dat was wat anders. Er zaten meerdere hellingen in en op een aantal lange rechte stukken stond de wind pal op kop, dit was ook zo op de laatste 2 hellingen. Toen kreeg Gavina wel even een dipje, maar toen we terug het stadion binnenliepen ging het weeral vlotter en kon het aftellen beginnen. Nog één rondje te gaan. Nu lag het tempo wel iets lager dan in de eerste ronde, toen liepen we aan een tempo van 12/uur en de 2é ronde was dit nog aan 11/uur. Ondertussen had Jan onze derde man moeten afhaken, want hij had wat last van krampen.

Toen we dan bijna terug aan het stadion waren liet in Gavina wat vooruit lopen om haar haar gloriemoment te gunnen, want als lid van de plaatselijke vereniging waren er een massa supporters voor haar aanwezig.

Uiteindelijk ben ik zelf na 3u40m14s over de finish gelopen, dus 14sec na de 3u40 die ik vooropgesteld had, maar langs de andere kant had ik er wel toe bijgedragen dat Gavina haar eerste marathon al lopend voltooid had. Ook was ik best tevreden over mijn hartslag, deze ging op de vlakke stukken niet hoger dan 157 en dat ondanks de wind. Tijdens de eerste ronde bleef hij op de hellingen ook nog onder de 163, maar in het 2é ronde heeft hij wel enkele keren gepiekt naar 177.

Vlug een deugddoende douche genomen, t-shirt nog gaan afhalen en dan weeral naar huis want Stephanie moest om 16h30 gaan dansen. Morgenavond gaan Brigitte en ik trouwens kijken en zondagmiddag gaan we dan nog eens met Thomas en Charlotte.

{10h00}{42,19km}{3:40:14}{h156}{11,5km/uur}{5:14}{3480kcal}

20:48 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (9) | Tags: lopen, marathon, hazen, dansen |  Facebook |

Commentaren

wow Marc, perfect gehaasd (en wat een knappe debuutmarathon voor die dame zeg), knappe tijd gelopen en nu zeker in supervorm voor de Roparun volgend weekend!! Knap!

Gepost door: Ruthje | 01-05-08

mooi! Proficiat Marc, een mooie prestatie, goed gehaasd, iemand héél gelukkig gemaakt en knap gelopen! Super!

Gepost door: Julie | 01-05-08

KNAP Ge moet het maar doen. Zeggen dat ge 3u40 wil lopen, dat dan ook nog doen en ondertussen iemand een debuut om "U" tegen te zeggen bezorgen. Om het met de woorden van Lydia Protut uit het eiland te zeggen : "ik ben blij dat gij in mijn team zit".

Gepost door: Luc | 01-05-08

Jawadde !! proficiat aan de haas en de dame in kwestie , en jij bent er klaar voor ,voor de ROPARUN !!

Gepost door: Katrien | 01-05-08

Proficiat Marc, en toch prachtig dat je jezelf zo goed kent en kunt voorspellen wat je gaat lopen. Alvast blij dat je ook blessurevrij bent gebleven, en op naar volgend weekend. Nu ga ik even kijken naar de Beverloop, waar ik voor het eerst sinds jaren zelf niet aan deelneem ! Inderdaad, die buikspieren even laten rusten...

Gepost door: Gunther | 02-05-08

Die Gavina is duidelijk een talent! 3u40 als marathondebuut is heel knap. Uiteraard had ze een perfecte gangkmaker; ;))

Gepost door: Gert | 03-05-08

Mooi... gehaasd hoor. Je bent zeer goed in vorm.

Gepost door: Jan Schockaert | 03-05-08

MOOI mooie prestatie, marc !

Gepost door: marc devloo | 04-05-08

Sterk Als training kan dat tellen. Veel plezier tijdens de Roparun!

Gepost door: Wim | 05-05-08

De commentaren zijn gesloten.