30-04-08

De laatste loodjes

AG00185_Door het slechte weer van maandag had ik die training verplaatst naar gisteren. Oorspronkelijk wou ik 2 rondjes van bijna 6km langs het Albertkanaal doen. Rustig vertrokken aan een hartslag van 130, maar na een 3tal km's kreeg ik plots het onverwachtte bezoek van een viervoeter die maar wat aan het ronddolen was. Maar blijkbaar had hij het toch zo niet op mij begrepen, want hij kwam afwisselend pal naast mij of net achter mij lopen. Hevig blaffend, om mij duidelijk te maken dat mijn aanwezigheid daar niet gewenst was. Dit had ongewild een stevige invloed op mijn hartslag welke eensklaps naar 154 ging.

Omdat ik dat geen tweede keer wou meemaken besloot ik om na dat eerste rondje maar een andere lus te maken. Misschien dankzij de stevige wind die er stond heb ik het droog kunnen houden, want in de vooravond had het nog serieus geregend. Bijna 10km in 52 min gelopen aan een gemiddelde hartslag van 132, maar met een heel goed gevoel. 

{20h07}{9,91km}{52:16}{h132}{11,4km/uur}{5:16}{626kcal}

Dat was tevens de laatste training voor de marathon van morgen in Tongeren. Daar zal ik zeker geen PR lopen, dat is helemaal de bedoeling niet. Ik beschouw deze immers meer als een lange duurloop in voorbereiding voor de Roparun volgend weekend. Met een tijd van 3u40 zal ik dan ook tevreden zijn. Het belangrijkste is immers om niet geblesseerd te geraken. 

Wel moet ik zien dat ik tijdig terug thuis ben want om 16h30 moet Stephanie in "Ter Elst" in Edegem zijn voor haar dansoptreden. 

12:45 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (9) | Tags: lopen, dansen |  Facebook |

28-04-08

Vanalles wat, maar veel rusten

Rusten, veel rusten dat is momenteel het belangrijkste als het op lopen aankomt. Vrijdag heb ik nog wel een duurloop gedaan maar verder niets tijdens het weekend. Vanavond wou ik dan een uurtje gaan loslopen, maar de weersomstandigheden waren zo slecht, het is hier namelijk al verschillende uren aan het regenen dat het niet schoon is. Daar ik zeker geen risico wil nemen voor de marathon van donderdag besloot ik om niet te lopen.

Zaterdag nog wel even langs de Running Planet geweest met mijn borstband, n.a.v. de problemen met de hartslag en wat ik vermoedde bleek waar te zijn, het batterijtje was leeg. Nieuw batterijtje erin, wat squeezy's meegenomen voor donderdag en ook voor tijdens de Roparun.

In de namiddag moest Stephanie dan gaan repeteren voor het optreden dat volgend weekend plaatsvindt. Van donderdag tot en met zondag zullen ze met hun dansgroep 4 dagen optreden in "Ter Elst" in Edegem. Dat was ook de reden waarom ik niet in Harelbeke kon zijn.

Gisteren zijn we met Thomas en Charlotte dan een fietstochtje gaan doen wat daarna gevolgd werd door een spelletje minigolf. 's Avonds om 20 uur moesten Christoph en Stephanie dan nog gaan badmintonnen in Putte bij Mechelen. Dit was tevens hun laatste competitiewedstrijd welke helaas met 5 - 3 verloren werd. Bij thuiskomst zat het weekend er dan ook weeral op.

{17h00}{19km}{1:34:03}{h???}{11km/uur}{5:28}{1552kcal}

20:58 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: badminton, lopen, rusten, dansen |  Facebook |

23-04-08

Tempoloop

Vanmiddag de middagpauze nog eens aangewend om een duur- tempoloop te doen. Het traject ging door het Nachtegalenpark, Berchem, Wilrijk en vandaar terug naar het Nachtegalenpark. Deze ronde heb ik 3 keer gelopen, wat neerkwam op 18,7 km.

Mijne polar had weer serieuse kuren, als maximum hartslagwaarde liet hij niet meer dan 106 noteren. Dus ik zal mijn handleiding is moeten bovenhalen en anders zal hij naar de horlogedokter moeten.

{11h39}{18,7km}{1:38:45}{h???}{11,3km/uur}{5:17}{1530kcal}

Vanavond hadden we dan op het werk nog een bijeenkomst met de Roparunners om de laatste details te bespreken.

Nu ga ik nog wat blogs bijlezen. 

20:38 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen, roparun, polar |  Facebook |

22-04-08

Druk, ontzettend druk

Het is weeral enkele dagen geleden dat ik nog tijd gehad heb om hier iets te posten. Hopelijk komt er nu terug wat meer regelmaat in, nu Charlotte haar communiefeest gedaan is. Gelopen heb ik nog wel maar toch minder dan anders.

Zondagochtend ben ik om 6uur opgestaan om toch nog enkele km's te kunnen lopen. Naar het Rivierenhof vertrokken om aldaar enkele rondjes te doen. Heb bijna 20km gelopen waarvan de eerste aan 6'07'' en elke km een beetje versneld. De 19km heb ik gelopen in 4'38'' om dan nog een 700m uit te lopen.

{6h37}{19,7km}{1:36:13}{h133}{12,2km/uur}{4:53}{1617kcal}

communie1
Daarna vlug klaarmaken om naar de kerk te gaan voor Charlotte haar eerste communie. Als de viering gedaan was nog even wat nagepraat op het kerkplein en dan hop de fiets op om toch even te gaan supporteren voor de marathonlopers. Vele bloggers en collega's heb ik zien passeren, maar toen ik gisteren de uitslag bekeek bleek dat ik er nog veel meer niet gezien heb die ook gepasseerd zijn toen ik daar stond, waarvoor mijn excuses. Ondertussen was de marathon 2h30 bezig en besloot ik om terug naar mijn communikant te gaan. Richting feestzaal nu, waar ondertussen de tafels allemaal klaarstonden en wij eerst even de tijd hadden om een broodje te eten alvorens de genodigden ariveerden.

Tegen 14 uur kwamen dan de eerste genodigden aan en een weinig later kon het feest volop losbarsten. Voor de kleinsten hadden we een springkasteel voorzien, waar we toch even alle kinderen groot en klein opgezet hebben voor een groepsfoto.

communie3

Uiteindelijk ging iedereen tevreden naar huis en mochten wij aan den opkuis beginnen. Iets voor middernacht kwamen we moe maar voldaan thuis.

Gisteren had ik dan een dagje verlof genomen om thuis nog wat op te ruimen. Daar het zulk mooi weer was heb ik van de gelegenheid geprofiteerd om mijn cactussen al buiten te zetten en nog wat andere karweitjes te doen in de tuin.

Vandaag ben ik dan nog eens naar het werk gelopen, voorlopig zal dit de laatste keer zijn met de marathon van volgende week voor de boeg. Vanmorgen een rustige tempoloop aan 5'25'' en vanmiddag een snelheidstraining aan 4'43''. Wel had mijn polar problemen met mijn hartslag, zelfs toen ik aan een tempo van 12,5km /uur liep had ik maar een hartslag van 61 wat dus echt niet kan.

{5h04}{9,5km}{51:28}{h134}{11,1km/uur}{5:25}{563kcal}

{15h15}{9,5km}{44:51}{h???}{12,7km/uur}{4:43}{778kcal}

22:00 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen, polar, communiefeest |  Facebook |

19-04-08

WELKOM

apenIedereen die morgen aan één van de verschillende afstanden in Antwerpen deelneemt, van harte welkom in het Antwerpse. Bij deze wens ik jullie een aangename en succesvolle wedstrijd. Hopelijk behalen jullie allemaal jullie doel, waar de meeste toch maanden voor getraind en geleefd hebben. Zelfs zal ik wegens communie van Charlotte niet kunnen meelopen, maar eens de feestelijkheden in de kerk voorbij zijn kom ik zeker en vast supporteren. Ik zal ergens staan bij het binnenlopen van het Rivierenhof in Deurne, bijna halverwege de marathon.

Gisteren ben ik tijdens de middagpauze dan nog een duurloopje gaan doen, door het Nachtegalenpark en langs de Ufsia in Wilrijk.

{11h47}{16,24km}{1:26:45}{h130}{11,2km/uur}{5:21}{958kcal}

's Avonds was er dan nog ons jaarlijks personeelsfeest, wat ditmaal in Brussels-carting plaatsvond en in het teken stond van de integratie met onze nieuwe collega's van Vivium.

21:33 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (8) | Tags: lopen, personeelsfeest |  Facebook |

15-04-08

Weer een dubbele training

Na de rustdag van gisteren, vandaag weer 2 keer gelopen. Vanmorgen waren de omstandigheden wel niet ideaal, fris, wind, regen en zelfs een hagelbui heb ik over mij gekregen. Gelukkig ging het lopen zelf beter.

Vanmiddag was het dan wel aangenaam loopweer onder een flauw lentezonnetje.

{5h02}{9,5km}{55:28}{h124}{10,3km/uur}{5:50}{586kcal}

{15h19}{9,5km}{47:32}{h131}{12km/uur}{5:01}{563kcal}

21:14 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen |  Facebook |

14-04-08

Laatste Roparuntraining

Gisteren hadden we met de collega Roparunners afgesproken om een laatste gezamenlijke training te doen. Dit dan nog samen met onze ex-collega's van ING. Iemand van hen was trouwens zo vrij geweest om in en rond Gent een mooi parcours uit te stippelen, dit aan de hand van een aantal fietsknooppunten. Om9h30 hadden we afgesproken aan de Blaarmeersen in Gent zodat we tegen 10 uur konden vertrekken.

Tijdens het naar daar rijden was het onderweg al serieus aan het regenen, maar ondanks dat waren we toch met 10 lopers en ook een 10 tal begeleiders (fietsers). Nu waren de weergoden ons wel gunstig gezind, want in het Gentse waren alle wegen nog droog en we hebben onze training zelfs onder een stralend zonnetje kunnen afwerken.

In het begin waren we vrij rustig gestart, om de boel toch niet van in het begin uit elkaar te trekken, aan km 15 stapte Stef uit, hij loopt volgende week de marathon van Antwerpen, vandaar. Dan ging het rustig verder aan een tempo wat toen opgetrokken werd naar 5'30''/km en dit langs het kanaal. Aan km 24 moesten we een brug op en daar demareerde ik even, kwestie van wat te versnellen berop, 2 collega's volgden echter zodat van het tempo terug te temperen niets doorging, integendeel het tempo werd opgetrokken tot 5'/km. Na 2 km moest er nog iemand afhaken en bleven Vincent en ik nog alleen over. Tijd om nog wat te versnellen, de laatste 6km's hebben we dan ook afgewerkt aan een tempo van 4'25''/km. De laatste km heb ik Vicent dan ook moeten laten gaan, uiteindelijk had hij een kleine 100m voorsprong.

Bijna aan het einde zag ik uit de andere richting plots een BB (bekende blogger) komen aanfietsen. Het bleek niemand minder dan ons Julie te zijn. Ze maakte nog even rechtsomkeer om me nog wat te komen aanmoedigen, waarvoor mijn dank.

Na 2u50m23s ofte 31,75km's later liep ik dan terug de Blaarmeersen op om daarna van een deugddoende douche te genieten. Daarna nog even wat nagepraat bij een drankje en een hapje en dan was het tijd om te vertrekken. Christoph en Stephanie waren met den badminton op weekend naar Westerlo en ik moest hen nog gaan halen.

{10h05}{31,75km}{2:50:23}{h132}{11,1km/uur}{5:22}{2023kcal}

Vrijdag ben ik dan nog eens naar het werk gelopen.

{4h59}{9,5km}{56:45}{h130}{10,5km/uur}{5:41}{621kcal}

{15h10}{9,5km}{49:10}{h133}{12km/uur}{5:01}{657kcal}

Donderdag heb ik een herstelloop gedaan tijdens mijn middagpauze.

{11h47}{10,2km}{56:45}{h134}{10,8km/uur}{5:34}{693kcal}

15:09 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen, roparun |  Facebook |

09-04-08

Wisselloop

Echt warm was het wel niet, maar het was wel prachtig weer om te lopen vandaag. Het zonnetje scheen, het was 9° en er stond bijna geen wind.

Dus van de middagpauze gebruikt gemaakt om een wisselloop te doen. Rustig ingelopen richting park Den Brandt en daar dan afwisselend een rondje van rond de 10min en vervolgens één rond 9min. Een rondje is 2km. Het eerste in 9'57'' dan 9'11'' - 9'58'' - 8'50'' - 10'12'' en het laatste in 8'45''. Dus het laatste snelle rondje ging nog aan 4'23''/km. De hartslag gaf een maximumwaarde van 160 en gemiddeld 147. Dan nog rustig terug naar het werk gelopen aan 6m/km.

Eigenlijk zit ik nooit echt op deze trainingen te wachten, maar achteraf ben ik wel altijd blij dat ik ze toch maar gedaan heb, zo ook vandaag.

{11h51}{14,2km}{1:10:11}{h147}{12,1km/uur}{4:57}{997kcal}

17:58 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen |  Facebook |

08-04-08

Een heuveltraining

j0177575Vandaag was het weer tijd voor een heuveltraining, zoals vorige week hier geschreven ga ik proberen om wekelijks een heuveltraining te doen en telkens het volume te verhogen. Daar ik vorige week 5 keer de brug heen en weer gelopen heb, was het stond er op het programma om dit 6 keer te doen. En zo geschiedde het ook, rustig starten en proberen om het tempo rustig te houden.

Tijdens het beklimmen van de brug ook de hartslag proberen onder controle te houden. Hier ging deze niet hoger dan 138 en tijdens het afdalen zakte deze bij momenten zelfs onder de 120. Na 12,6km  stond ik terug thuis met een goed gevoel, maar helemaal niet moe.

{19h44}{12,6km}{1:11:55}{h128}{10,4km/uur}{5:43}{983kcal}

 

22:16 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen, heuvel |  Facebook |

07-04-08

Een bewogen weekend

22Zaterdag had ik een rustdag, hoewel rust misschien niet het juiste woord was. Christoph moest om 10 uur gaan badmintonnen, eens die bezig was zijn we de fotokaartjes voor de kommunie gaan bestellen. Stephanie moest nog nieuwe schoenen hebben voor de kommunie, ook mochten we het cadeautje voor Charlotte gaan halen. Dat was besteld en zou klaar moeten zijn en dat was ook. Ondertussen van Christoph bericht gekregen dat hij om 14h10 zijn kwartfinale moest spelen. Omdat het niet zo ver was besloot ik om te gaan kijken, temeer daar het zeker zijn laatste wedstrijd zou zijn, de halve-en hele finale waren immers op zondag. Daar aangekomen hadden ze al bijna een uur achterstand op het schema. Was het door het lange wachten of door de zenuwen omdat ik er was, maar Christoph verloor zijn kwartfinale. Dan naar huis, snel een hapje eten en de rest van de familie oppikken, we gingen met Thomas en Charlotte nog voor een nieuwe fiets kijken in Decathlon en Christoph en Stephanie moesten om 18 uur nog competitie spelen. Fietsen hebben we niet gevonden in Decathlon, er waren bijna uitsluitend fietsen zonder spatborden en zonder bagagedragers.

Op het badminton deden Christoph en Stephanie het beter, ze wonnen immers met 8 - 0. Dan vlug aankleden want het was inmiddels 19h45 en om 20h15 moest Christoph terug zijn op het tornooi waar hij vanmorgen aan deelnam, nu om nog 2 dubbelwedstrijden te spelen, welke hij ook gewonnen heeft. Daardoor mocht hij zondagmorgen om 11h30 terugkomen om een halve en eventueel een finale te spelen. Uiteindelijk hebben ze de finale verloren, maar Christoph zijn bobijntje was wel af.

a9Zelf ben ik zondagochtend een uurtje gaan squashen en het plan was om dan het eten wat te laten zakken en rond het middaguur te vertrekken voor een lange duurloop. Maar eigenlijk had ik 's nachts al niet goed geslapen, wat last van mijn maag en na het eten al was het maar bitter weinig was het geen optie meer om nog te gaan lopen. Het was precies een griep die aan het uitbreken was, heel mijn lichaam deed pijn en ik had het verschrikkelijk koud hoewel ik warm aanvoelde. Dus heb ik mij maar in de zetel geplaveid en naaar de Ronde van Vlaanderen gekeken, met een terechte en verdiende winnaar.

Om mij wat extra rust te gunnen ben ik dan maar vroeg in mijn bedje gekropen.

Vandaag ben ik dan maar met de auto gaan werken zodat ik nog wat langer kon slapen. Van dat opkomende griepgevoel van gisteren heb ik vandaag geen last meer gehad, dus besloot ik maar om vanavond toch wat te gaan lopen tijdens Thomas zijn training. In het Rivierenhof heb ik mij aan een tempoloop gewaagd. Ik had mijn footpad niet meegenomen omdat ik op het gevoel wou lopen, maar uiteindelijk bleek het toch nog een goed tempo geweest dat ik erop nahield. De hartslagmeter had ik wel om en die is niet boven de 147 geweest, de gemiddelde waarde was 137.

{17h29}{16,56km}{1:20:04}{h137}{12,2km/uur}{4:52}{1314kcal}

 

21:36 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: badminton, fietsen, griep, lopen |  Facebook |

04-04-08

De Roparun nadert

Na de rustdag van gisteren ben ik vandaag naar het werk gelopen. Vanmorgen zoals steeds rustig aan, een tempo van 5'40'' en een gemiddelde hartslag van 128. Had wel beter mijn handschoentjes aangedaan, want het was heel wat frisser dan de vorige dagen. Maar vanmiddag bij het teruglopen was het weer heel wat warmer. Eigenlijk was het toen weer om in korte broek en t-shirt te lopen, maar ik kan natuurlijk geen hele kleerkast mee naar het werk nemen, dus terug de lange broek van vanmorgen aan om een tempoloop te doen. Eerst 500m inlopen en dan 9km aan een tempo van 4'50''.

{5h03}{9,5km}{53:40}{h128}{10,6km/uur}{5:39}{605kcal}

{15h10}{9,5km}{47:31}{h137}{125km/uur}{5:01}{601kcal}

kraanWoensdag heb ik na het werk nog een rustige duurloop gedaan langs het Albertkanaal, in de richting van Wijnegem en terug. Dat was al een hele tijd geleden dat ik daar nog eens gelopen had, en eigenlijk heeft dat ook wel iets  je loopt door de natuur en toch zijn er langs het kanaal een aantal bedrijven in volle werking. Kranen rijden op en af met containers, boten worden gelost. En op dat eigenste ogenblik was ik mij aan het ontspannen, echt rustig relaxed.

Toen ik dan terug thuis kwam was Brigitte met Thomas en Charlotte ook thuis, die waren nog wat boodschappen gaan doen voor de communie.

{16h10}{15,2km}{1:22:39}{h130}{11km/uur}{5:27}{970kcal}

De voorberiding naar de Roparun begint stilaan ook naar zijn einde te lopen. Deze week hebben we onze uitrustingen mogen passen, zodat de verantwoordelijken met de juiste maten naar de winkel kunnen. Volgende week zondag 13/04 is er dan nog een gezamenlijke training aan de Blaarmeersen in Gent van bijna 32km. Voor hen die in de buurt wonen als je daar een olijke bende met een aantal fietsers ziet, dan zijn we in de buurt. Iedereen  mag natuurlijk ook een eindje of het hele traject meelopen.

 

21:35 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen, roparun |  Facebook |

01-04-08

Heuveltraining

Vandaag na alweer een drukke dag op het werk eerst mijn auto gaan halen in de garage, deze had immers een onderhoudsbeurt nodig. Bijna was het er niet van gekomen, want ik was gisteren vergeten om hem binnen te brengen, 's avonds laat viel mijnen euro en ben ik hem dus nog gaan wegbrengen. Christoph moest dan vanmorgen met zijn fiets de sleutels maar eventjes gaan brengen.

Om 20 uur vanavond ben ik vertrokken voor een heuveltraining. Echte heuvels zijn er hier in de buurt wel niet maar hier een beetje verder is een brug welke ik dan maar 5x over en weer gelopen heb. Dit aan een toch wel redelijk tempo van 5'12''/km, de hartslag gaf een maximum waarde van 144 wat ik niet bepaald hoog vond. Na 11km en 57'05'' stond ik weer thuis.

De volgende weken ga ik proberen om 1 keer per week een heuveltraining te blijven doen, dit vooral met het oog op de Roparun, waar toch wel een aantal stukken inzitten die helemaal niet vlak zijn. En als ik dan de halve of de hele marathon van La Roche wil gaan doen zal dat zeker van pas komen.

{20h00}{11km}{57:05}{h137}{11,5km/uur}{5:12}{697kcal}

 

22:16 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: heuveltraining, lopen |  Facebook |