09-03-08

Blaarmeersenloop

Vandaag was het dan zover, mijn eerste wedstrijd van 2008. Ik was al aan het denken dat het nietmeer zou gebeuren. Waar kon dat beter gebeuren dan in het Gent van Julie. Rond 9 uur thuis vertrokken zonder al te weten welke afstand ik ging lopen, de 10 of 15km. Wat zou bepalend zijn om te kiezen, dat het 3 rondjes waren of het regenweer, want regen was er voldoende aanwezig. Daar aangekomen zat ik natuurlijk verkeerd, 4 jaar geleden had ik daar ook al eens meegelopen en toen waren de inschrijving en de kleedkamers in de topsporthal en bijgevolg stond ik daar nu ook, maar tevergeefs want het gebeuren situeerde zich allemaal rond de Blaarmeersen, dus ik maar naar daar.

Toen ik mij ging inschrijven was het al bijna opgehouden met regenen, en wie zag ik daar op de piste al opwarmen, inderdaad Julie. Dan aan de inschrijvingstafel bleek dat de rondjes geen 5km waren maar iets langer, dus de 15 km waren er finaal 16,1 km. Toch maar gekozen om de lange afstand te doen. Julie had daar achteraf een goede verklaring voor, ze zei als je van zover(??) komt doe je dat niet voor 10 km.

Na een kort babbeltje was het tijd om eraan te beginnen. Ik stond toen nog bij Julie, nog redelijk achteraan dus kon de inhaalrace beginnen. Niet te snel starten dat was de boodschap, maar als je zo in groep loopt wordt je automatisch meegezogen. De eerste km gelopen in 4'41'', dus dat zat wel goed. Dat zou ik in principe moeten kunnen volhouden, maar in al mijn (jeugdig?) enthousiasme ging het tempo toch wel iets de hoogte in. Ondanks dat op sommige stukken de wind toch wel stevig op kop stond. Iets voor het binnenlopen van de pist stond daar weblogfotograaf Maarten te supporteren. Toen ik dan de piste terug afliep kwam Julie er ook al aangelopen, die was dus weeral goed bezig. Tijdens de aanvang van de 2é ronde heb ik mij dan in een groepje van 4 gesetteld, waarvan ik er halfweg de 3é ronde dan 2 heb moeten laten lopen. Diegene die toen nog bij mij was deed niet anders dan overal waar mogelijk hoeken afsnijden en binnenweg nemen. Nu moet ieder dat voor zich weten of hij zijn tijd op de exacte afstand wil weten of hij wil vals spelen. Uiteindelijk bedot je alleen jezelf daar maar mee. Eén keer toen hij binnenweg nam liep hij plots 150m voor mij, en dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Ik moest en zou ten koste van alles voor hem finishen, maar wel op een sportieve manier. Dan nog maar wat versneld tot ik terug naast hem liep en tijdens de laatste 500m heb ik dan nog een demarrage geplaatst welke hij niet meer kon beantwoorden.

Ik hoorde de officials nog net zeggen dat ik een knappe tijd gelopen had, wat ook wel bleek toen ik zag dat ik de 16,1 km gelopen had in 1u09m52s, dus net onder het uur en 10m gebleven. Daar had ik op voorhand zeker voor getekend, dus ik keerde tevreden terug. Dus de kop voor 2008 is eraf.

Zondag 13 april zien ze me alleszins terug aan de Blaarmeersen, dan gaan we daar met de Roparunners een gezamelijke training van 30 km  doen.

{10h30}{16,1km}{1:09:52}{h156}{13,7km/uur}{4:21}{1102kcal}

  

 

19:44 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (8) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

Zo'n kerels gaan op den duur ook je voeten uithangen hé ? al doen ze in feite niets verkeerd ! Knap werk en je hebt hem nog goed liggen ook! Zal die gevloekt hebben :-) :-) :-)

Gepost door: Jetty | 09-03-08

knap!! Amai Marc, wat een knappe eindtijd op een toch ietwat modderig en hellend parcours en ondanks de regen. Mooi hoor! En ja, je komt toch van vér he ;-) Jij woont toch ergens bij Antwerpen, niet? Of heb ik het nu zo mis? Er waren idd wel mensen die hoeken afsneden of bij het stukje voor en na de atletiekpiste ronduit probeerden daar al te keren, écht grof! Maar: sportiviteit wint!

Gepost door: Julie | 09-03-08

knap!! wow, knappe prestatie Marc!! En zo van die mannen die de randjes eraf lopen, da's inderdaad flauw. Groot gelijk dat jij het eerlijk bleef spelen!

Gepost door: Ruthje | 09-03-08

Proficiat... met je knappe tijd!
Als dit je eerste wedstrijd van 2008 is... amai dan gaan we nog knappe tijden zien!

Gepost door: Tinne | 09-03-08

Ja dak zegge !!! knappe tijd !! Zoefff de haas !! is de bijnaam zeker ?? PROFICIAT !!

Gepost door: Katrien | 09-03-08

Knap gedaan Marc! De poteraars toch nog voorblijven...

Gepost door: Homer | 09-03-08

Hele knappe prestatie Marc! 4.21 en dat 16km lang is niet gezeverd.

Gepost door: Gert | 10-03-08

Heb je zondag ook stiekem bespied. Daar waar je van de piste komende rechts wegdraaide, en op het einde terug rechts richting piste draaide en dus 2x passeerde, daar heb ik je bespied. Je werd herkend door het weblogshirt en de link bij Julie

Gepost door: cremke | 13-03-08

De commentaren zijn gesloten.