02-03-08

Was het nu vet- wissel- of duurloop

Vanmorgen om 8h20 vertrokken richting Rivierenhof met enkel een glas water dat het keelgat gepasseerd was. Al direct wind op kop, dat was dus al een opwarming die kon tellen. De planning was om 3 rondjes van 5,1km te doen aan een rustig tempo en zo ben ik ook begonnen. In principe spreken we met enkele vrienden af om 9h15 om gezamenlijk een rondje te lopen, maar ik probeer altijd om daarvoor al een 2 rondjes alleen te doen. Doch vandaag was ik daarvoor 10min te laat weg. Waarschijnlijk had ik het wel kunnen halen als ik van het begin stevig had doorgelopen, maar dat was niet te bedoeling. Ik had trouwens nog altijd wat last van dat beentje in mijn linkervoet, dus moest ik attent blijven dat  ik mijn voet steeds goed neerzette en niet op een steentje of een boomwortel. Het eerste rondje klokte ik af in 27'11'' (5:20/km), dan ben ik een beetje gaan versnellen temeer daar de hinder van het voetbeentje aan het minderen was. Halverwege de 2é ronde was de pijn dan ook helemaal verdwenen. Dus goed dat ik gaan lopen ben, want ik heb nog een hele tijd getwijfeld daar ik in mijn bed wel veel hinder van mijn voet had. De 2é ronde afgeklokt in 25'32''(5:01/km). Dan het tempo nog maar wat verhoogd met in het achterhoofd de gedachte dat ik Johan, Marc en Peter misschien toch nog kon inhalen. Hoewel die nog niet zo lang lopen was dit ijdele hoop. De laatste 200m zag ik ze voor mij uit lopen, dus eigenlijk was dat rondje 500m tekort, nochthans heb ik dat 3é rondje afgeklokt in 22'34'' (4:26/km). Daar dan nog even een babbeltje gedaan met Marc en Johan die met hun wagen tot daar komen. Peter was nog een 2é rondje gaan toen. Dan nog een 2,2km uitlopen tot ik weer thuis voor de deur stond.

Vanmiddag moesten Thomas en Charlotte allebei naar een ander verjaardagsfeestje. Thomas naar den bowling hier niet ver vandaan, dus Brigitte bracht hem te voet weg en ik bracht Charlotte naar de McDonalds aan Metropolis want beide feestjes begonnen immers op hetzelfde ogenblik.

Terug thuis heb ik dan wat wafeltjes gebakken en vervolgens naar Kuurne-Brussel-Kuurne gekeken, op de ontknoping na natuurlijk want om 16h30 moest Charlotte terug opgehaald worden. Het mag gezegd worden, het was gewoon imponerend wat de mannen van Quick-Step daar lieten zien.

{8h19}{19,76km}{1:40:34}{h143}{11,8km/uur}{5:08}{1424kcal}

20:14 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen, feestjes |  Facebook |

Commentaren

't lijkt me zo een beetje vanalles wat enhopelijk ben je nu van je voetblesure verlost.

Gepost door: Wim Geerts | 02-03-08

doet er niet toe Doet er eigenlijk niet toe he MArc, wat het was, je hebt weer schitterend gelopen en 't is dat wat telt. Wafels gebakken? En dat zeg je nu pas????? Jummie!

Gepost door: Julie | 03-03-08

De commentaren zijn gesloten.