11-02-08

Breek de stilte

Het is hier inderdaad een hele tijd stil geweest, en het ergste van al is is dat ik al tijd tijd niet gelopen heb ook niet. Eerst was er het weekje verlof in Sunparks. Ik had wel stiekem een looptenue meegenomen, maar hij is daar in de kast blijven liggen. Ik mocht hem er niet uithalen, vooral die eerste dagen toen het weer toch niet schitterend was heb ik ongelooflijk veel moeite moeten doen om niet te gaan lopen. Dan moet je weten dat wij een bungalow aan de achterkant hadden en op zondag heb ik daar grote groepen lopers zien passeren, zodat het nog meer begon te kriebelen. Enfin ik heb het kunnen volhouden, dan heb ik maar enkele wandelingen gedaan in de Kempense natuur.

wk2008-1

Vrijdagavond zijn we dan thuisgekomen en was de eerste opdracht, valies klaarmaken om zaterdagochtend om 7 uur richting Ardennen te vertrekken. Het was immers het weekend waarop we met een aantal papa's en onze kinderen gingen winterkamperen en vooral wandelen. Omstreeks 9 uur waren we in Houffalize waar we nog wat auto's moesten wegbrengen naar het eindpunt van de wandeling, zodat we op zondagnamiddag een auto op het eindpunt hadden om de overige auto's terug te gaan halen. Om 10h30 zijn we dan uiteindelijk vertrokken voor een wandeling van 18km welke ons via Houffalize, Achouffe en Petit-Mormont naar Engreux zou brengen alwaar we rond 17uur aankwamen. Regelmatig hielden we een pitstop om er voor te zorgen dat vooral de kinderen genoeg aten en dronken. Nu mochten ze ook het hele weekend naar hartelust snoepen, daar ze zeker voldoende suikers moesten binnenkrijgen want anders zouden er de 2é dag verschillende sneuvelen. Natuurlijk hebben we in Achouffe ook een pitstop gehouden maar dan wel in de brouwerij.

wk2008

Aangekomen op de kampplaats allemaal nog snel iets gedronken en dan enkele papa's begonnen met alle tenten op te zetten, want dat moest zowiezo voor het donker klaar zijn. De overige begonnen met het bereiden van het eten, eerst een stevige groentesoep en daarna kriekjes met balletjes à volonté. Ondertussen waren de vuurkorven ook aangestoken en werd het een gezellige boel.

wk2008-4

De kleinste kindjes waaronder Charlotte waren natuurlijk de eerste die gingen knikkebollen. Om 20h45 hebben we die met 4 dan ook in hun tentje gelegd. Vanaf toen werd de groep beetje bij beetje uitgedund. Voor de papa's werd er dan Irisch Coffee gemaakt om het ook innerlijk nog wat warm te krijgen, niet dat de bakken Leffe al leeg waren, finaal zijn ze trouwens niet leeggeraakt. Rond 00h30 zijn de laatste dan in hun tentje gekropen, het was toen al redelijk fris, maar het zou snel ochtend zijn.

Toch heeft de nacht nog heel lang geduurd, want in een tentje slapen op een deken en dan nog op een helling dat ligt niet echt comfortabel, komt daar nog bij dat ik toch wel waakzaam was voor het geval Charlotte moest gaan plassen. Zo in het donker op den vreemde is dat niet echt aan te raden voor iemand van 7 jaar. Trouwens, er waren helemaal geen toiletten, dus moesten alle behoeften in open natuur gedaan worden.

's Morgens onmiddellijk de vuurkorven weer aangestoken en dan begonnen met koffie maken en het bakken van eieren met spek, waar massal van gegeten werd. Velen zagen er nog minder fris uit dan de avond voordien, maar een aantal pubers zijn dan ook de hele nacht aan het babbelen en spelen geweest, dus de reden was niet ver te zoeken.

Na het eten moest alles dan terug opgebroken en ingepakt worden, want we mochten het terrein gratis gebruiken van de eigenaar welke een boswachter was, maar we moesten het ook netjes achterlaten, wat we uiteraard ook gedaan hebben.

wk2008-2

Rond 11 uur zijn we dan vertrokken voor de laatste 10 à 11 km waarvan het grootste deel langs de oevers van de Ourthe was. Bij de samenloop van de 2 Ourthes hebben we dan een uitgebreidde pitstop gehouden en vandaar ging het dan verder rond het meer van Nisramont tot aan de stuwdam van Nisramont. Daar zat onze wandeling erop. Dan was het nog even over en weer rijden om iedereen terug in Houffalize te krijgen, alwaar we nog even wat gaan drinken zijn en de kindjes en de pubers nog even in de speeltuin konden spelen.

Uiteindelijk waren we om 18uur terug in Deurne, dan nog even de camionette met al het materiaal uitladen, zodat iedereen alles wat van hem was ineens kon meenemen. De tenten binnen allemaal opengehangen want die waren goed nat van het vriezen. Om 18h30 trokken we thuis de deur dicht en kon Charlotte beginnen met haar verhalen te vertellen.

Het was een prachtig weekend, waarin iedereen zich goed gedragen heeft en wat opnieuw voor herhaling vatbaar is.

Vandaag ben ik dan ook terug begonnen met lopen, hoewel de beentjes vanmorgen toch wel een beetje stijf waren van al dat wandelen. Vanmorgen een rustige duurloop en vanmiddag een snelheidstraining. Bij deze zijn we terug vertrokken.

{5h06}{10km}{54:38}{h131}{11km/uur}{5:26}{647kcal} 

{15h16}{13km}{46:06}{h147}{13km/uur}{4:36}{666kcal} 

21:46 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen, wandelen, vakantie |  Facebook |

Commentaren

Je kan ook niet echt lang stilzitten he. Zo direct opnieuw starten met 2 trainingen op een dag.

Gepost door: Wim Geerts | 11-02-08

Toch knap van zo'n jonge kinderen om zo ver te stappen hé !!
Alé volgend jaar terug ;-)
enne die trainingen mogen ook al direkt tellen vind ik !!
gr

Gepost door: Jetty | 11-02-08

Wat een sportieve bende! Prachtig initiatief. Kan niet anders dan leuk zijn. Ook knappe training van je, maar we zijn niet anders gewoon he van jou Marc ;-)

Gepost door: Peter | 12-02-08

Mooie vakantie dagen zo en winter kamperen lijkt mij wel koud.
Groet rinus.

Gepost door: Rinus | 12-02-08

De commentaren zijn gesloten.