27-01-08

Nog meer respect

Het is hier enkele dagen heel stil geweest, dit bij gebrek aan tijd. Zelfs om te lopen heb ik geen tijd gehad. Donderdag ben ik nog wel naar het werk en terug gelopen, maar verder geen meter meer gelopen.

{5h05}{10km}{55:20}{h132}{10,8km/uur}{5:32}{657kcal} 

 {15h16}{10km}{47:48}{h134}{12,5km/uur}{4:47}{602kcal} 

Vrijdag had ik een dagje recup, maar Christoph zijn kamer had dringend een grondige opknapbeurt nodig. Dus ben ik een hele dag aan het schilderen geweest in zijn kamer. Resultaat 's avonds pijp uit en geen zin meer om nog te gaan lopen. Zaterdag was het dan de wekelijkse drukte en vond ik het niet meer opportuun om in de late namiddag nog te vertrekken. Vandaag ging ik immers een mountainbiketocht doen.

veldtoertochtVanmorgen om 8 uur met Christoph richting Wechelderzande vertrokken, daar eerst alle paperassen in orde gebracht en omstreeks 8h45 zijn we er dan echt aan begonnen. Een tocht van 48 km welke ons langs vele prachtige plaatsjes in de kempen bracht. We hadden afgesproken dat we niet gingen slenteren, maar toch ook wel zouden genieten van de omgeving. Het streefdoel was om binnen de 3 uur terug te zijn, doorvoor moesten we een gemiddelde snelheid van 16/uur halen. In het begin was het nog wat rechtdoor tussen de velden, maar enkele km's verder ging het al slingerend tussen de bomen. Algemeen lag het parcours er vrij goed bij, maar op sommige plaatsen was het wel ploeteren door de modder. Dan was het ook belangrijk om het goede spoor te volgen en geen stuurfouten te maken. Eén keer heb ik immers een bocht verkeerd ingeschat en ging ik overkop den decor in, zonder erg trouwens. Na een 23 km hebben we dan even halt gehouden aan de bevoorradingspost om de innerlijke mens wat te versterken. Keuze te over trouwens sportdrank, warme soep, koeken, bananen en sinaasappels. Een kwartiertje later vertrokken we dan voor het vervolg. Opnieuw volgden de prachtige stukjes parcours in sneltreinvaart elkaar op. Veel gelegenheid om wat te recuperen was er dan ook niet en het was best wel inspannend. Ik had mijn hartslagmeter niet aangedaan maar denk wel dat deze bij momenten serieuze pieken zou geregistreerd hebben. Op de stukken waar de ondergrond nog goed nat was werd je als het ware gewoon vastgezogen aan de grond. In de bossen was het bij momenten ook vrij heuvelachtig. Daardoor heb ik alleen nog maar meer respect gekregen voor de veldrijders.

Na 2h45m waren we dan aan de finish, dus binnen de vooropgestelde tijd van 3 uur. Trek daar dan nog de 15min af die we gepauzeerd hebben aan de materiaalpost en dan hebben we dus 2h30 gereden over de 48km.

Moe maar voldaan hebben we dan nog een deugdoende douche genomen en vervolgens nog wat nagepraat in de kantine. Beide waren we het erover eens dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.

20:26 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, mountainbiken |  Facebook |

Commentaren

Mountainbiken in de Kempen? Kan dat die van Lille-Wechelderzande geweest zijn? Mooie bossen hé. Ik loop er héél graag.

Gepost door: Smurfineke | 27-01-08

Mountainbiken Ik zie er naar uit om binnenkort het lopen ook eens te kunnen afwisselen met zulke mountainbikeritten! Lijkt me super leuk!!

Gepost door: Gert | 28-01-08

sven nys... ... is niets in vergelijking met jou op de fiets. Knappe foto. Wel een beetje deserteur he, de loopsport zo verlaten ;-) Knap hoor!

Gepost door: Julie | 29-01-08

De commentaren zijn gesloten.