31-12-07

 

merry4

16:38 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

De laatste loodjes

 

Tijdens deze laatste dag van het jaar heb ik mijn loopschoenen nogmaals aangebonden tijdens de middagpauze om vervolgens richting park 'Den Brandt' te lopen. Ik had mijn footpod niet meegenomen omdat ik het rustig aan wou doen. Maar tijdens de 1 km opwarming was ik toch maar aan het overwegen om er voor de laatste keer dit jaar toch wat tempo in de steken. Dus in het park aangekomen wat versneld. Enkele honderden meters verder werd ik plots ingehaald door Filip, we hebben dan nog wat lopen praten over onze plannen voor volgend jaar. Samen hebben we 3 rondjes gelopen en bij mijn startpunt controleerde ik telkens de rondetijd en deze was per ronde iets sneller, zodat ik besloot om mijn 2 resterende rondjes zonder Filip ook telkens het tempo iets hoger te leggen wat me uiteindelijk ook geluk is. De rondetijden waren als volgt, 9'46'' - 9'29'' - 9'18'' - 8'45'' en 8'33'' per ronde van 2 km, gemiddeld kwam dat op een tempo van 4'35''/km. Dus als laatste training van het jaar 10km wisselend tempo en 1 km in- en uitlopen.

{12,32km}{58:44}{h161}{12,2km/uur}{4:54}{861kcal}

Het jaaroverzicht: Dit jaar heb ik in totaal 3140,86 km gelopen. Verspreid over 179 dagen maar in totaal heb ik 264 keer gelopen daar ik meerdere keren 2 x per dag gelopen heb.  Daarvoor heb ik 246u4m43s nodig gehad. Een nieuw PR liep ik in januari in Mol op de 10 km en op de marathon in Antwerpen in april.

16:31 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen, jaaroverzicht |  Facebook |

29-12-07

Toch nog verkouden het jaar uit?

Gisteren voor de laatste maal dit jaar al lopend naar het werk gegaan. 's Morgens weer een rustig duurloopje en 's middags een tempoloop. Ik vecht al enkele dagen tegen een opkomende verkoudheid en dat was ook wel te merken. 's Morgens was mijn hartslag beduidend hoger dan normaal en 's middags was ik blij dat ik thuis was want ik had toch wel wat last van zware benen. Hopelijk brengt de rustdag van vandaag enig soelaas en kan ik er morgen weer tegenaan gaan.

{10km}{53:57}{h137}{11,1km/uur}{5:23}{646kcal}

{10km}{47:51}{h138}{12,5km/uur}{4:50}{614kcal}

wintervuur3
Gisteren zijn we dan nog met z'n allen naar de opening geweest van "Wintervuur", waar Stephanie met haar dansgroep moest optreden. Gedurende de 10 komende dagen zullen er daar in echt authentieke spiegeltenten van 1836 theatervoorstellingen, concerten, café chantants, pyjamafuiven en avondlijke museumbezoeken plaatsvinden. Tevens zullen er in één van de oudste kerk van Deurne meerder concerten plaatsvinden.

wintervuur2

wintervuur

15:29 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen, wintervuur |  Facebook |

27-12-07

Tussen het feesten toch nog even lopen

Door de drukte van de kerstdagen is het bloggen er wat overgeschoten de laatste dagen. Gelopen heb ik echter al wel deze week. Maandag een duurloopje gedaan om al wat extra kalorieën te verbranden voor wat komen zou.

{13,58km}{1:12:49}{h136}{11,2km/uur}{5:21}{912kcal}

's Avonds was het thuis gezellig tafelen met z'n allen en werden ook de pakjes onder de kerstboom geplunderd. En tot mijn grote verbazing was iedereen tevreden met wat hij gekregen heeft, voor mijzelf was dit een GPS voor in de wagen, heb ik geen excuses meer wanneer ik weer eens te laat ben.

Met kerstdag komen traditioneel onze ouders naar ons en was het dus weer à volonté eten en drinken. Door het feit dat we wat langer geslapen hadden was er dus geen tijd om te lopen.

Gisteren was het dan vooral rusten en recupereren, 's middags naar het veldrijden gekeken met een alweer superieure Sven Nys. 's Avonds zijn we dan een stevige avondwandeling gaan doen in Bokrijk, wat deze tijd van het jaar omgetoverd is tot winter-Bokrijk.

bokrijk

Daar laten ze ook geen plaats ongebruikt om extra inkomsten te verwerven. Op de foto hieronder zie je de hoeve waar in het zomerseizoen stenen potten gedraaid worden, nu kon je er worstenbroodjes eten en jenever of warme chocolademelk drinken. Dit was het 2é jaar op rij dat we dit doen, maar toch best wel de moeite waard, op voorwaarde natuurlijk dat het koud is buiten.

Bokrijk2

Vandaag heb ik mij dan nog eens al lopend naar het werk begeven om de kerstkalorieën verder te verwerken. 

{10km}{54:00}{h132}{11km/uur}{5:25}{634kcal}

{10km}{48:07}{h138}{12,4km/uur}{4:48}{605kcal}

 

21:21 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen, kerstmis, bokrijk |  Facebook |

25-12-07

 

kerst

14:08 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-12-07

De intentie was er wel, maar...

Vanmorgen tussen 9 en 10 een uurtje gaan squashen. Verder stond er niet echt veel op het programma. Christoph en Stephanie moesten vanmiddag om 17uur gaan badmintonnen in Walem, maar gisteren had er nog iemand uit hun team afgebeld en dus moesten ze in laatste instantie nog op zoek naar een vervanger. Om 14uur vanmiddag werd er dan toch nog iemand bereid gevonden om mee te doen. Nu had ik wel wat behoefte aan frisse lucht dus nam ik mijn sportzak ook maar mee, zodat ik daar toch minstens een uurtje kon gaan lopen. Dat was zonder de weersomstandigheden gerekend, want hoe dichter wij bij Walem komen hoe meer mist er ook hing. Op sommige plaatsen zag je zelfs geen 20 meter ver meer. Daarom nam ik de (verstandige ?) beslissing om toch maar niet te gaan lopen. Het leek me niet ideaal om te lopen in een omgeving die ik niet goed ken en waar er dan ook nog veel mist hing. Dus maar naar het badminton blijven kijken, het team van Christoph en Stephanie heeft de wedstrijd met 5-3 gewonnen, waarvan ze beiden 2  wedstrijden van de 3 gewonnen hebben. Bij het terugrijden was de mist nog dichter geworden, je moest echt goed kijken om zelfs de oprit van de autosnelweg te vinden. Uiteindelijk goed thuisgeraakt nadat ik de andere teamleden allemaal thuis afgezet had.

20:45 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: badminton, mist |  Facebook |

21-12-07

Heuvelloop of waren het versnellingen

j0425152Vanmorgen toen ik opstond zag het buiten zowaar wit. Dit kon natuurlijk gebeuren, gisteren waren we er immers van gespaard gebleven hoewel het hier 2 straten verder toen ook al wit zag. Daar ik enkele dagen verlof had kon ik kiezen wanneer ik ging lopen. Nochthans was de keuze niet onberperkt, daar er nog wat oudercontakten op het programma stonden.

Dus maar in de voormiddag de deur achter mij dichtgetrokken om hier wat verder de brug een aantal keren op en af te lopen. De brug is goed 1000m lang, nu weet ik niet of de top juist in het midden ligt of niet, maar ik ben 5 keer heen en terug gelopen. Dus langs beide kanten heb ik ze 5 maal beklommen. De eerste keer rustig om nog wat op te warmen, maar de 9 volgende keren heb ik brugop telkens versneld om dan als het naar beneden ging te herstellen. De hartslag ging daarbij goed de hoogte in tot een maximum van 168 maar daalde ook weer vlotjes tot onder 130 toen het naar beneden ging. De tijden die ik liet optekenen waren 5'34'' - 4'56'' - 4'55'' - 4'51'' - 4'45'' - 4'52'' - 4'55'' - 5'00'' - 4'49'' - 4'54'', dus na een verkwikkende douche met een goed gevoel de rest van de dag tegemoet.

{10,4km}{49:34}{h145}{12,1km/uur}{4:57}{676kcal}

 Voor de liefhebbers nog even vermelden dat ik woensdag tijdens de Q-Santa-run als 86 gefinnisht ben op 1483 lopers die binnen het uur aangekomen zijn. Eens thuis ben ik toen in mijn zetel geploft om te wachten tot Christoph thuiskwam, die was immers met 2 vrienden voor 2 dagen naar de Vogezen gaan snowboarden. Uiteindelijk kwam hij thuis om 23h45, steendood waren ze alledrie maar ze hadden zich wel geamusseerd. Voor het hele verhaal moesten we tot gisteren wachten, want hij is onmiddellijk in zijn bed gekropen.

Gisteren kregen we dan al enkele rapporten te zien, en eigenlijk waren die allemaal vrij goed. Enkel Charlotte had 1 onvoldoende en dat voor delen, maar ja welk kind van 7 kan goed delen. Dat is dus iets waar we tijdens de vakantie weer wat moeten aan bijwerken. Ze had toch nog maar mooi 73%wat we van haar niet verwacht hadden. Thomas had een mooi rapport met 88% en dat van Stephanie was schitterend met 79,5%. Vandaag moest enkel Christoph dat van hem nog krijgen, en hij ging maar met een klein hartje naar school vanmiddag, maar hij kwam eens zo opgelucht terug thuis. Hij had geen onvoldoende en ook nog 70,5% en dat in zijn laatste jaar. Dus hopelijk blijven ze allemaal zo verder doen.

 

17:48 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: heuvelloop, rapporten |  Facebook |

19-12-07

Q-Santa-run for the fun

P1010096
Vandaag was het dan zo ver, voor het eerst zouden een hele groep kerstmannen het centrum van Antwerpen al lopend doorkruisen. Ik had vandaag maar een halve dag gaan werken, dus ruim de tijd om tijdig daar te geraken. Eerst was ik vanmiddag nog even met de auto naar de technische controle geweest, wat mijn autootje weer met glans doorstaan heeft, dus daar zijn we weeral een jaartje vanaf.

P10100979Rond 15h30  zijn we dan richting Waagnatie vertrokken, maar het was vrij rustig op de baan want een goede 10min later waren we er al. Toen we binnengingen bleek dat ook de Winterfoor al stond en draaide hoewel deze maar begint vanaf 26/12. Mijn startpakket gaan afhalen en vervolgens mijn kerstmanpak, zodat ik mij kon omkleden. Wat later kwam ik dan Frank en Betty Spencer met de kids tegen die met z'n allen gingen meedoen. Dan restte er nog wat tijd om rond te kijken en allerlei rariteiten te ontdekken. Echt rare dingen waren er te zien, mannen die wandelende kerstbomen leken, mensen met lichtjes overal, dames met kerstballen in hun oren, tot op een gegeven moment ik Joyce De Troch zag staan bij deze toch wel heel speciale figuur welke ik jullie niet wil onthouden. Ik heb het niet gevraagd maar voor zover zichtbaar was dat wel zijn echt haar.

Dan de race zelf, deze werd 5 min later op gang geschoten omdat het parcours nog niet volledig verkeersvrij was. Eens de hele meute dan vertrokken was, was het wel leuk om zien toen ik eens achterom keek. Zo in het donker door Antwerpen, kerstverlichting in de straten maakte dat alles natuurlijk nog gezelliger. Vermits het zowat het uur was dat de meeste mensen gedaan hadden met werken en de winkels nog open waren stond er ook veel volk langs de kanten. Dan goed halverwege kwam waar de meeste al lang op gewacht hadden de bevoorrading met jenever. Daar heb ik even halt gehouden om eens te proeven, want echt dorst had ik niet, maar jenever  hoort nu eenmaal bij de periode van het jaar. Dan mij terug op gang getrokken want bij meerere jenevers zou dat niet goed meer lukken. Wat nu mijn eindtijd is weet ik niet exact, want ik heb gelopen zonder hartslagmeter en zonder footpod. Vermoedelijk rond de 22 min, maar daarvoor moet ik de officiële uitslag afwachten.

Daarna hebben we de optredens meegepikt welke Stephanie echt wel kon smaken, zoals daar waren Reborn, Stash, Sandrine en Tom Helsen.

P1010099 

21:56 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (7) | Tags: q-santa-run |  Facebook |

18-12-07

Voor dag en dauw

Vanmorgen nog eens een rustige loop naar het werk gedaan, dat was de enige manier om vandaag te kunnen lopen. Op het werk is het vrij druk daar er verschillende collega's hun verlof aan het opnemen zijn, dus lopen tijdens de middagpauze zat er niet in. Ik vind dat anders best wel leuk lopen voor dag en dauw, die rust die er dan heerst buiten dat is ongelooflijk rustgevend. Komt daar nog bij dat het momenteel bijna als vanzelf loopt, ik heb telkens ik loop een fantastisch gevoel.

De weg terug heb ik er een aangenaam tempoloopje van gemaakt, waarschijnlijk zal dat de laatste keer geweest zijn deze week dat ik aan 12/uur gelopen heb. Morgen staat de Q-Santa-run wel op het programma, maar daar zal ik zeker geen supertijd lopen. Dat zal daar een plezante boel worden, lachen, gieren en hopen dat we snel aan de bevoorradingspost op de Meir zijn. Maar meer hierover later.

{10km}{53:45}{h130}{11,1km/uur}{5:22}{615kcal}

{10km}{49:57}{h128}{12km/uur}{4:59}{570kcal}

20:41 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

17-12-07

Goe zot zeker? Maar niet den enige!!!

Vanmorgen op tijd opgestaan om naar het werk te lopen, vermits het nog goed aan het vriezen was mij een beetje warmer aangekleed dan anders. Al bij al was het alleen de wind die bij momenten wat hinderlijk was, maar het grootste stuk had ik wind mee dus dat was al een geluk. Een rustig onderhoudend tempo, wat je eigenlijk uren kan volhouden. Zou het dan echt zo koud geweest zijn, de fietsers die anders tegenkom heb ik vandaag niet gezien. Misschien zijn ze al in verlof, maar een 3 tal km's van het werk kwam er plots een loper mijn richting uit, nog zo een pseudo-gek.

Vanmiddag dan een tandje of 2 bijgestoken om huiswaarts te lopen, in tegenstelling met vanmorgen was het nu wel grotendeels wind op kop.

{10km}{53:55}{h128}{11,1km/uur}{5:23}{668kcal}

{10km}{43:38}{h148}{13,8km/uur}{4:20}{628kcal}

Vanavond moest Thomas dan gaan trainen, en kwam Christoph plots met de vraag of hij vannacht met 2 vrienden uit zijn klas voor 2 dagen naar Frankrijk mocht gaan om te gaan snowboarden. Wat moesten we daar nu mee aanvangen? We wisten dat ze onderling alles al afgesproken hadden, want ze wisten al waar ze naartoe zouden gaan, waar ze gaan slapen...  Dus om het kort te houden vannacht vertrekken die mannen met z'n drieën om dan woensdagavond terug te komen.

Vandaag vond ik dan ook het volgende mailtje in mijn mailbox, met de bevestiging van mijn inschrijving voor de Q-Santa run nu woensdag:

 Q-Santa-Run newsletter17-12-2007 

Beste MARC VAN BEEK,

Proficiat! Je bent ingeschreven voor het meest sfeervolle loopevenement van het jaar: de Q-Santa-Run nu woensdag 19 december in Antwerpen.

JOUW PERSOONLIJKE Q-SANTA-RUN BORSTNUMMER: 216

Dus voor zij die in de buurt vertoeven, de kerstman met het nummer 216 zal ik zijn.

22:10 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen, q-santa run |  Facebook |

15-12-07

0 op 2 ==> straftraining

Twee keer had ik voorzien om in Lier te gaan lopen. Vorige keer ben ik er niet geraakt omdat Christoph een finale op een badmitontornooi moest spelen, maar deze week zou het geen probleem zijn om in Lier te geraken.

Vanmorgen Charlotte naar de dans gedaan (10uur) en vervolgens moest ik met Thomas naar de kapper. En dat het daar onmenselijk druk was had ik natuurlijk niet kunnen voorzien, normaal zijn we daar binnen het uur buiten maar nu zat er 10 man voor ons, en het was echt wel nodig, dus wachten was de boodschap. Uiteindelijk zijn we rond 12h20 bij de kapper buitengegaan, dus kon ik nog tijdig in Lier geraken. Maar op dat moment had ik een verschrikkelijke honger en moest ik een keuze maken: eten of lopen. Er wijselijk voor gekozen om iets te eten, was ik gaan lopen had ik vermoedelijk toch voortijdig moeten stoppen, vermits het hongergevoel heel sterk was.

Hopelijk komt er niet elke keer iets tussen als ik ergens wil gaan lopen, want anders geraak ik nergens meer. Nu is het trouwens afwachten op een mailtje dat maandag zou komen om mijn inschrijving voor de Q-Santa run te bevestigen.


j0219117Eens gegeten alles nog een beetje laten zakken om dan rond 15 uur richting Rivierenhof te vertrekken voor een straftraining. Hoewel dat niet het juiste woord was, het was fris maar het zonnetje scheen dus was het aangenaam loopweer. Geen wedstrijd over 10km maar een langzame duurloop zou het dus worden vandaag. Toen ik terug thuiskwam was het reeds aan het schemeren maar stonden er wel 19,2km op de dagteller.

{19,23km}{1:47:36}{h135}{10,7km/uur}{5:35}{1315kcal}

j0422136Gisteren had ik een dagje verlof, want bij Thomas en Charlotte was het de jaarlijkse kerstmarkt in school, en naar dezelfde jaarlijkse gewoonte stond ik dan met Brigitte en Stephanie achter de BBQ om hamburgers en braadworsten te bakken.

21:54 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen, kapper |  Facebook |

12-12-07

Het was plots heel wat kouder

j0295597Vanmorgen looptenue aangetrokken om weer voor dag en dauw richting werk te vertrekken. Toen ik beneden even op de thermometer keek zag ik deze rond het vriespunt staan, dus maar een muts opgezet en handschoenen aangedaan. De auto's in het straat waren allemaal al goed aangevrozen, dat werd dus krabben voor hun baasjes om dat te laat op het werk te komen. Dan aan een (sorry voor het woordgebruik) slakkegangetje naar het werk gelopen. Na de intervals van gisteren vond ik het wel verstandig om het vandaag heel rustig te houden en de hartslag dus laag. En eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat de beentjes dit tempo zeker wel konden aprecieëren. Ik was dan wel enkele minuutjes later op het werk maar had nog ruim de tijd om rustig een douche te nemen.

Vanmiddag richting Deurne mocht het al iets meer zijn maar toch geen snelheidswerk vandaag. Een tempoloop aan 5'15'' zou al meer dan bevredigend zijn. Het zijn een paar seconden minder geworden n.m. 5'12''.

Ook ben ik vandaag wat bezig geweest met de planning voor 2008, maar die staat eigenlijk nog nergens. De marathon van Eindhoven, dat is al zeker. Verder de marathon van de noorderkempen op 12/07 welke terug vertrek in Rijkevorsel. Eigenlijk wacht ik ook nog op een bericht of we met het werk al dan niet deelnemen aan de Roparun, indien niet loop in waarschijnlijk de marathon van Luxemburg. Deze van Antwerpen moet ik jammer genoeg aan mij laten voorbij gaan, daar Charlotte op die dag haar eerste kommunie doet en ik van Brigitte geen toelating krijg om dan mee te lopen. De 10 miles in de namiddag dat zou nog mogen, maar we zien wel. Diegene die dan de marathon lopen hebben er al zeker een supporter bij, want het parcours komt op een paar honderd meter van mijn deur, (wordt vervolgd).

{10km}{57:39}{h124}{10,4km/uur}{5:45}{583kcal}

{10km}{52:11}{h129}{11,5km/uur}{5:12}{582kcal}

20:14 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, planning |  Facebook |

11-12-07

Langere intervallen

Vandaag de middagpauze weer gebruikt om te gaan lopen. Het zou wel stom geweest zijn om binnen te blijven, zulk een prachtig weer, met gezellig zonnetje. Eigenlijk was het het ideale weer om een winterterrasje te doen, maar dat zal helaas voor een andere keer zijn.

Rustig ingelopen naar de piste in het "Nachtegalenpark", dit was reeds een goede 2 km. Dan op de piste intervallen van 1000m aan 4'10'' proberen te doen afgewisseld met 400m herstel. Het resultaat daarvan was 4'06'' - 4'07'' - 4'06'' - 4'08'' - 4'04'' - 4'08'' waarbij de hartslag een maximum hoogte bereikte van 167 en tijdens het herstel vlotjes terug onder de 140 ging. Dus weer een pittig trainingske gedaan vandaag.

{12,6km}{1:01:49}{h148}{12,2km/uur}{4:53}{895kcal}

20:30 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: interval |  Facebook |

10-12-07

Opnieuw vroeg uit de veren

Vanmorgen opnieuw vroeg uit te veren om naar het werk te lopen. Toen ik mij aan het aankleden was hoorde ik de regen neergutsen, dus wist ik al direct wat aan te doen. Bij het vertrek rond 5 uur was het nog een beetje aan het motregenen en zelfs dat heeft niet lang meer geduurd. Dus van de 10km het ik er toch 8  droog kunnen afleggen, het was enkel wat uitkijken naar de plassen om geen al te natte voeten te krijgen. Zoals meestal 's ochtends werd het een rustig duurloopje.

Vanmiddag voor het teruglopen had ik weer versnellingen gepland. De polar ingesteld op 500m rustig lopen, afgewisseld met een versnelling van 300m. Deze ook weer langzaam opgebouwd, geprobeerd om elke versnelling iets sneller te lopen, de laatste is daardoor gelopen aan een snelheid van 15km. Dus de eerste trainingen deze week zijn wederom goed verlopen.

{10km}{56:59}{h132}{10,5km/uur}{5:41}{679kcal}

{10km}{45:53}{h145}{13,1km/uur}{4:35}{640kcal}

21:39 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

09-12-07

Een weekendoverzicht

Santa
Vrijdag kreeg ik plots een mailtje van een nieuwe toch wel heel speciale wedstrijd welke zou plaatsvinden op 19/12 in Antwerpen, waarbij iedereen verkleed als kerstman moest lopen. Dit leek mij wel iets en vermits het aantal deelnemers berperkt is heb ik mij dan ook onmiddellijk ingeschreven. Nog iets speciaals is dat start en aankomst binnen zullen plaatshebben. Wel is het nu nog afwachten of ik mag meedoen, want alleen de snelst ingeschrevenen mogen meedoen.

Zaterdagochtend was het dan weer Charlotte naar den dans en direct met Thomas naar het basket, ze moesten immers spelen tegen de leiders, die alles al heel overweldigend gewonnen hadden. Prettig om horen was wel dat de bezoekende coach na afloop vertelde dat het de eerste keer was dat ze zoveel tegenstand hadden gekregen. Na de middag heb ik dan nog even  de tijd gevonden om in de gutsende regen een duurloop te doen. Zoals vorige week 4 dagen niet lopen mocht en zal niet snel meer gebeuren, dus weer of geen weer lopen was de boodschap. Voor alle zekerheid ben ik het niet te ver van huis gaan zoeken, namelijk in het Rivierenhof. Moest het dan al te erg worden zou ik nog binnen de 15min thuis kunnen zijn. Maar het liep goed en eens je bezig bent denk je niet meer aan het slechte weer. Uitendelijk had ik een goede 21 km gedaan toen ik terug thuiskwam. Wel was ik net een verzopen kieken, overal waar ik passeerde kon je beginnen dweilen.

's Avonds zijn we dan nog met ons allen in een Chinees restaurant gaan eten ter gelegenheid van Brigitte haar verjaardag. Christoph wou graag eens met stokjes eten, dus vroegen wij er voor hem een paar. Het mag gezegd dat hij er vrij goed mee overweg kon. Thomas kennende dan wou hij dat ook proberen, dus gaf Christoph zijn stokjes even door zodat ook Thomas even kon proberen. Af en toe zat er inderdaad ook bij hem iets tussen, maar hij vond dat zo leuk dat hij prompt aan de eigenaares ging vragen of hij deze mocht meenemen. Deze kon niet aan Thomas charmes weerstaan zodat wij vanaf heden thuis ook rijst met stokjes kunnen eten.

Vandaag was het dan iets rustiger, we hebben de kerstboom gezet en om 12  uur moesten we op den basket zijn, want de Sint had een berichtje gestuurd dat hij bij zijn controle op de terugweg naar Spanje ontdekt had dat hij de kindjes van den basket vergeten was. Maar hij ging vanmiddag toch nog even langskomen. Daarna nog naar het veldrijden en het EK-veldlopen gekeken en nu is het weer uitkijken naar de nieuwe werkweek.

{21,15km}{1:52:55}{h132}{11k,1m/uur}{5:22}{1314kcal}

21:18 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: sint, lopen, kerst |  Facebook |

06-12-07

Een moeilijke keuze

j0303385Vandaag heb ik lang getwijfeld wat ik zou doen, lopen dat zeker wel. Op mijn planning stond echter een intervaltraining en daar er veel wind was leek het mij toch niet ideaal om vooral qua resultaat dan te intervallen. Dus vanmiddag richting Nachtegalenpark vertrokken om daar dan maar een duurloopje af te werken. Daar 3 rustige rondjes gelopen met in elk rondje dan maar 2 keer een versnelling van 500m. Op die manier deed ik toch nog een beetje snelheidswerk. De versnellingen ook telkens een beetje sneller gelopen, en ondanks de hevige wind en de regen was het vrij aangenaam om te lopen. 

{11,75km}{58:38}{h141}{12km/uur}{4:59}{781kcal}

20:37 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, wind, regen |  Facebook |

05-12-07

Oef, 2 keer gelopen op 5 uur tijd

Vandaag had ik een halve dag recup, dit naar aanleiding van Brigitte haar verjaardag. Dit kon mij echter niet beletten om naar het werk te lopen, ook al wist ik goed dat ik dan 2x op korte tijd moest lopen. Bij een halve dag recup heb ik immers om 10 uur gedaan, maar goed vanmorgen om 5 uur dus vertrokken richting werk voor wat een rustige tempoloop moest worden. De planning was om de 10km af te leggen aan een tempo van 5'30'', wat ik bijna perfect benaderd heb. Toch is het iets sneller geworden, maar 4sec is niet echt veel, dus was ik wel tevreden. Wel was ik blij dat ik op het werk aankwam want de laatste 2km toch een beetje last van zware benen, maar dat is wel wat normaal. De laatste 2 weken is mijn weektotaal niet meer boven de 50km geweest.

fileNa een korte maar vruchtbare aanwezigheid op het werk om 10 uur looptenue terug aangetrokken om aan een iets sneller tempo dan vanmorgen terug naar huis te lopen. Die 3u1/2 werken hebben me blijkbaar goed gedaan want van zware benen was geen sprake meer. Het tempo van 5'10'' ging me heel goed af. Vele auto' en vrachtwagens heb ik aan dit tempo voorbijgestoken, want het was immers weer bingo op de "Antwerpse Ring" een personenwagen stond dwars voor een vrachtwagen geparkeerd, hoewel ik er zwaar aan twijfel of dat wel de bedoeling was.

Ook nog even mijn auto nieuwe schoentjes gegeven vandaag want dat werd ook stillaan tijd, begin januari moet ik traditioneel naar de controle en zonder nieuwe banden zou ik waarschijnlijk een rode kaart gekregen hebben, zo weinig profiel zat er nog op.

Nu nog wat feesten naar aanleiding van Brigitte haar verjaardag en dan hebben we morgen weeral een reden om te gaan lopen.

{10km}{54:28}{h133}{11,1km/uur}{5:26}{657kcal}

{10km}{50:59}{h143}{11,7km/uur}{5:06}{692kcal}

20:16 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen |  Facebook |

04-12-07

Trainingen bepaald door het werk

pic8Normaal probeer ik op dinsdag wat te intervallen tijdens de middagpauze, maar op het werk hadden ze het lumineuse idee om om 11h45 een uiteenzetting van onze afdeling te plannen, en dit in het kader van de nieuwe structuur. Dus dat kon ik al schrappen van mijn schema, dan maar vanmorgen een duurloop richting werk gedaan, om de beentjes wat laten herstellen van gisterenavond. Het ging vrij goed en van het tempoloopje was er aan de beentjes niets te voelen.

Om toch een beetje snelheidswerk te doen heb ik de tocht naar huis dan maar wat versnellingen gedaan. Mijn polar ingesteld om 500m rustig te lopen en dan 300m te versnellen. Ben wel bewust niet volle bak gedaan tijdens de versnellingen, omdat ik deze week nog eens een redelijk aantal km's  wil doen en de intervals ook nog wil doen deze week, maar waarschijnlijk op donderdag.

{10km}{55:43}{h132}{10,7km/uur}{5:34}{664kcal}

{10km}{44:58}{h147}{13,3km/uur}{4:30}{641kcal}

21:13 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

03-12-07

Ik kan het nog

Ik begon al langzaam te twijfelen of ik nog wel kon lopen, maar nu weet ik het, ik kan het nog. Donderdag en vrijdag had ik verlof, maar 2 dagen heb ik niet anders gedaan dan gewinkeld. De ene winkel uit de andere in, van hier naar ginder gereden en terug. Het winkelen kwam me werkelijk de str... uit, maar ja dat hoort er nu eenmaal bij zeker.

Zaterdag met Charlotte naar de dansles en in de namiddag was het Sinterklaasfeest van het werk in "speelstad" te Wechelderzande. Hoewel het dus goed weer was om te lopen geen tijd gehad om eraan te beginnen.

Zondagochtend was de Sint dan geweest, en moest er wat tijd uitgetrokken worden om met Thomas en Charlotte hun nieuwigheden te leren kennen. Charlotte had enkele barbie's gekregen met een bijhorend keukentje en Thomas droomde al langer van een keyboard, wat de Sint deze keer ook echt bijhad.

Vandaag dan voor de eerste keer mijn nieuwe loopschoentjes aangetrokken om een duurloopje te doen tijdens Thomas zijn baskettraining. Aangezien ik 4 dagen niet gelopen heb ging het dan ook vrij goed. Kwam daar het goed gevoel van de nieuwe schoenen nog eens bij, welke bij deze ingelopen zijn. Hopelijk kan ik er vanaf nu terug volle bak tegenaan, want zo 4 dagen niet lopen is niet echt mijn ding. Stilletjes aan ben na al die tijd niet meer te genieten, hopelijk voor Brigitte viel het nogal mee deze keer???

{14,1km}{1:15:27}{h139}{11,1km/uur}{5:22}{983kcal}

 

 

22:57 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |