28-11-07

Wisselende tempoloopjes

Vandaag 2 tempolopen gedaan, al was het wel telkens een ander tempo. Vanmorgen richting werk ging het zoals gewoonlijk iets rustiger, deels ook om nog wat te recupereren van de intervallen van van gisteren. Na het werk dan terug naar huis gelopen aan een iets sneller tempo, bedoeling was van rond de 5m/km te lopen. Dat is dus nog iets vlugger geworden, zodat ik vanmiddag toch een halve minuut sneller liep dan vanmorgen.

Morgen zal het een rustdag worden, althans op loopgebied. Heb 2 dagen verlof zodat ik niet meer moet gaan werken deze week maar we gaan morgen en eventueel vrijdag inkopen doen voor de "Goede Man" en ook al voor onder de kerstboom. Dat wordt dus slenteren, eigenlijk vind ik dat helemaal niet leuk, maar als volgende week dan de Sint geweest is en je ziet hoe blij de kleine Van Beekjes zijn met wat ze gekregen hebben ben ik toch ook weer gelukkig.

{10km}{53:43}{h135}{11,1km/uur}{5:22}{667kcal}

{10km}{48:49}{h139}{12,3km/uur}{4:52}{633kcal}

19:42 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen, sint |  Facebook |

27-11-07

Nog eens vlammen

Vanmiddag naar het Nachtegalenpark gelopen om daar op de piste intervals te doen. Dus eerst een goede 2km inlopen om daar dan afwisselend snellere en tragere rondjes te doen. Het was de bedoeling om de snelle rondjes te doen aan een tempo van 24''/100m en de tragere rustig te joggen om de hartslag te laten dalen. Van de snelle heb ik uiteindelijk 5 rondjes het beoogde doel gehaald (400m in: 1'36'' - 1'29'' - 1'33'' - 1'32'' - en 1'34'') bij de overige 5 lag het iets hoger ( 1'37'' - 1'38'' - 1'37'' - 1'38'' en 1'38'') wat dus eigenlijk maar 1 of 2 seconden waren op 400m. Tijdens deze intervallen bereikte de hartslag een maximum hoogte van 167 en daalde tijdens de herstelrondjes steeds tot tussen 150 en 155, wat misschien toch nog wel iets te hoog is. Deze herstelrondjes werden afgewerkt tussen de 1'59'' en 2'10''. In totaal vandaag toch een 12,3 km gelopen.  

{12,34km}{59:57}{h158}{744kcal}

Gisteren heb ik dan een rustig duurloopje gedaan in het Rivierenhof tijdens Thomas zijn training. Vertrokken met de nodige verlichting aan en op, 'k was precies ne loopende kerstboom. Op mijn polar de hartslag ingesteld op een maximum van 135 en daar ben ik netjes onder gebleven, slechts 1 keer heeft hij gepiept en dat was op het einde toen ik terug naar Thomas liep en een beetje moest versnellen om nog door het groene licht te geraken.

{14,06km}{1:22:23}{h132}{10,2km/uur}{5:51}{965kcal}

21:06 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

26-11-07

Balen, balen en nog eens balen

j0356581Dit was me een weekend om snel te vergeten. Zaterdag zou ik naar Lier gaan om daar een 10 km te lopen. Volgens plan was dit perfect mogelijk, Charlotte moest om 10uur gaan dansen en Christoph moest om 10 uur badmintonnen, dus die had ik al eerst weggebracht. Na het dansen naar huis om een hapje te eten, maar dat was nog niet allemaal binnen of Christoph belde dat hij om 13h30 de finale van het enkelspel moest spelen. Dan heb ik toch maar besloten om naar Christoph te gaan kijken in plaats van zelf te lopen, zelf vond ik het vroeger ook plezant als mijn ouders kwamen kijken als ik ging voetballen. Misschien had ik dat beter niet gedaan, want uiteindelijk werd de finale de enige wedstrijd die hij verloor.

s'Avonds zijn we dan met Charlotte en Thomas nog naar de grote Sinterklaasschow in het sportpaleis geweest. Charlotte heeft zich daar kostelijk geamuseerd maar Thomas vond het grootste deel maar niets, Samson en Plop zijn niet echt zijn ding.

j0282753Zondag stond de slotactie van Make a Wish op het programma, waar ik echt wel naartoe zou gaan, al moest ik waarschijnlijk alleen gaan. Christoph moest weer gaan badmitonnen, maar zijn dubbelpartner kwam hem halen, zodat ik daar al geen rekening mee moest houden. Doch op het moment dat ik mij wou gaan klaarmaken om te vertrekken werd er gebeld. Iets wat normaal nooit gebeurt op een zondag, staat er een nonkel van mij voor de deur. Hij was naar de "vogeltjesmarkt" geweest en kwam nog eens langs. Dat was dus al zeker 2 jaar geleden dat ik die nog gezien had juist vandaag stond hij voor de deur. Geen paniek het was nog maar net 12 uur, ik had nog tijd om voor 15 uur in Mol te zijn. Maar hij bleef maar tateren en tateren, het werd 13 uur, ik begon zenuwachtig te worden, het werd 13h30 ik werd heel zenuwachtig, het werd 14 uur ik begon gaan rond te lopen, niets baatte. Ze bleven gewoon zitten en den deze kon thuis blijven, want Brigitte alleen laten met die nonkel en tante van mij dat komt niet goed. Die hebben allebei zo'n dialect, daar begrijp Brigitte niets van. Christoph was ondertussen al terug van het badmintonnen, hij had zijn 2é finale van het weekend ook verloren. Omstreeks 17 uur zijn ze dan doorgegaan, maar dat was echt wel te laat om nog naar Mol te rijden. Dus nu zit ik thuis met 10 sportzakken en 20 petjes, welke ik vorige week nog op het werk gekregen had voor den tombola. Dus was ik misschien toch beter naar Lier geweest zaterdag, dan zou ik deze immers al aan Ruth gegeven hebben. Dus volgende keer dat ik iets gepland heb en er wordt gebeld doen ik niet meer open, voila!!!

12:50 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: balen |  Facebook |

23-11-07

Een stevig tempo

Vanmiddag nogmaals rustig richting Nachtegalenpark gelopen, maar eens daar aangekomen er toch stevig de pees op gelegd. Het tempo mag inmiddels terug wat opgeschroefd worden, vermits ik tijdens de wintermaanden toch iets aan mijn snelheid wil doen. Daar heb ik dan 9 km gelopen aan een tempo van 4'15'' om vervolgens dan nog 2km rustig uit te lopen. De laatste km ging wel iets moeizamer, maar toch heb ik het beoogde tempo kunnen vasthouden, terwijl de hartslag een maximum waarde aangaf van 166 en tijdens het uitlopen terug daalde tot 145. Moet het nog gezegd dat ik daar een geweldig gevoel bij had en dat 5 dagen na de marathon.

Morgen ga ik naar Lier om aldaar deel te nemen aan de eerste Natuurloop, waar nog meerdere bloggers aan de start zullen staan alsook een aantal collega's. Wel ga ik mij beperken tot de 10 km en dan kan ik dat binnen enkele maanden nog eens doen op hetzelfde parcours om te zien of ik tijdens de wintermaanden echt sneller ben geworden. 

{11,75km}{51:33}{h153}{13,6km/uur}{4:24}{738kcal}

20:50 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

22-11-07

Korte versnellingen

Gisteren tijdens de middagpauze naar het Nachtegalenpark gelopen om aldaar een uurtje de benen te strekken met af en toe een korte versnelling. De versnellingen waren nog kort en vrij rustig, kwestie van een beetje met de snelheid te spelen, daar deze week toch vooral rusten is na de marathon van zondag.  Rustig ingelopen en dan alle 1000m  een 100m versneld. Vanaf volgende week kan het snellere werk dan terug beginnen. Gisteravond ben ik dan nog even langs de kinesist geweest om alles nog eens goed los te laten kneden.

Daarna stond er nog een bijeenkomst met enkele vrienden op het programma waarmee we samen oudjaar gaan vieren. Bedoeling was om te bekijken wat er op het menu zou komen, wat uiteraard niet evident is. In totaal zullen we met 50 zijn waarvan toch de helft uit kinderen zal bestaan, en vermits deze niet alles eten was het een ware puzzel. Maar we hebben een menu en een buffet samengesteld waarin ieder zijn gading kan en zal vinden. Volgende keer gaan we dan bespreken wat we daarvoor allemaal nodig zullen hebben.

Vandaag staat er een rustdag op het programma.

{11,75km}{1:00:01}{h141}{11,6km/uur}{5:04}{802kcal}

13:10 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, kine, oudjaar, rusten |  Facebook |

20-11-07

Het was goed weer, dus niet binnengebleven

Gisteren nog gezellig nagenoten van de marathon zondag. De beentjes wat rust gegund en wat blogs bijgelezen, want ik had nog wel wat achterstand.

Vandaag ben ik dan tijdens de middagpauze toch maar wat gaan lopen in het Brandtpark, samen met een collega vertrokken. Hij ging ook maar rustig wat toerkes doen. Ik ben na 2 rondjes terug naar het werk gelopen, maar hij deed er nog 2 bij. Al tijdens de eerste ronde kwamen we Filip tegen die rechtsomkeer maakte en met ons meeliep. Hij was de laatste trainingen voor Lanzarote aan het afwerken, volgende week woensdag vertrekt hij immers. Toen ging het tempo ook wel iets de hoogte in wat ik eigenlijk niet voorzien had want ik wou tustig een half uurtje loslopen, maar het is dan gemiddeld nog een tempo van 11,3 km geworden.

Kasterlee6Als het één van de dagen nog eens droog weer is als ik van thuisuit ga lopen kan ik mijn nieuwe schoentjes eens proberen. Kwestie om ze niet van de eerste keer vuil te maken.

{3,47km}{34:14}{h142}{11,3km/uur}{5:17}{450kcal}

20:18 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: loslopen |  Facebook |

18-11-07

Kasterlee 2007 mijn 10é marathon

Vanmorgen om 8h15 richting Kasterlee vertrokken, hoe meer ik naderde hoe lager de buitentemperatuur werd volgens de thermometer in mijn auto. Bij  mijn aankomst stond deze op -2°, maar het zonnetje  stond al volop aan de horizon, dus zou het wel snel een beetje opwarmen.


Kasterlee (2)Als eerste werk mijn nummer gaan afhalen en wie kwam ik al direct tegen in de tent Ruthje, Edith, Julie en Frank. Heel verwonderd waren ze dat ik mij nog moest omkleden, het was pas 9uur, nog een uur scheidde ons dus van het startschot. Onderweg naar de kleedkamer kwam ik dan AnnAlice en Patrick tegen welke een beetje benieuwd waren naar Filip. Want zijn laatste post wat moesten ze daar nu van denken.

In de kleedkamer heb ik lang getwijfeld of ik nu een lange of een korte broek ging  aandoen, uiteindelijk toch maar voor een lange gekozen, op dat vroege uur was dat nog wel aangewezen maar eens halverwege wedstrijd had een korte ook wel gekund want dan werd de temperatuur al redelijk aangenaam.

Dan terug naar de tent alwaar Wim en smurfineke in het gezelschap van Mario's Angels vertoefden. Daar nog wat rondgehangen tot we naar de start gegaan zijn welke om exact 10 uur gegeven werd door Joeri Janssen. Weg waren we onder de neerdwarellende confetti. Na een 500m had ik een goed tempo vast, maar na 4km (in 18m06s) had ik al begrepen dat ik te snel bezig was dus maar wat vertraagd. Ik had immers wel wat parcourkennis en wist dat er nog het één en 't ander te wachten stond. We werden de velden ingestuurd waar we in een karspoor moesten lopen wat door de vorst van de voorbije nacht nog goed hard lag ook. Het was wel een mooi zicht al die witte weilanden. Vanaf de eerste bevoorading heb ik telkens ruim de tijd genomen om voldoende te drinken, dan liepen er meerdere lopers mij voorbij, maar later zou ik daar dan wel voordeel uit halen, wat betreft diegene die de volledige marathon deden natuurlijk. Kasterlee7Eens we goed en wel in het bos liepen kwamen de moeilijkste stukken waar het niet altijd evident was om recht te blijven. Maar den deze is rechtop gebleven en dan kwam het einde van de eerste ronde in zicht en daar stond dan Mario te supporteren. Die van de halve marathon mochten dan op de begane grond blijven terwijl wij nog een extra hindernis mochten verwerken, namelijk een kunstmatig gebouwde brug en dan waren we halverwege. Kasterlee

De tweede ronde is het tempo dan nog wel wat gezakt, het was op de meeste plaatsen immers nog vettiger dan de eerste ronde, want nu waren er al meer dan 1000 lopers gepasseerd. Nog een aantal lopers zijn mij voorbijgelopen, maar tijdens het beklimmen van de hellingen op het einde heb ik op mijn beurt dan weer verschillende lopers ingehaald, want daar waren er vele aan het wandelen. Nog even volhouden, dat was nu de boodschap.

Kasterlee (3)Uiteindelijk gefinnisht in 3u33m14s, dus toch wel kontent. Vooraf had ik gedacht aan 3u35 maar heimelijk toch een beetje gehoopt op 3u30, dat zal voor een andere keer zijn.

Onder de douche dan nog een babbeltje gedaan met Michael.

Van het bonnetje voor de spaghetti en de Leffe heb ik zelfs geen gebruik kunnen maken want ik moest direct naar huis, want Thomas moest om 15h30 in Boom zijn om te gaan basketballen. Het was immers de eerste wedstrijd dat hij mocht meedoen. En ze hebben nog gewonnen ook, dat was dus superleuk voor hem.

Met dank aan Homer voor de foto's.

20:47 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (14) | Tags: marathon, basketball |  Facebook |

17-11-07

Ik ben er helemaal klaar voor

Laat de marathon van Kasterlee maar komen, niet dat er mij niets kan gebeuren maar ik voel mij er klaar voor.

Donderdag langs de Running Planet geweest om een vervanghartslagmeter te gaan halen. Dus dat was ook in orde.

Vrijdag had ik dan een dagje verlof om thuis nog wat te doen en ook om nog wat te rusten, hoewel Thomas en Charlotte hadden geen school dus dan komt van rusten niet veel in huis. In de vooravond heb ik dan nog even mijn loopschoenen aangetrokken om nog eventjes te gaan loslopen. Kon ik gelijk eens zien hoe die Polar functioneerde, want dat was immers nog de voorloper van het toestel dat ik heb. Was wel even zoeken maar uiteindelijk ben ik er dan toch uitgeraakt.  Dus rustig een rondje langs het Albertkanaal gedaan van een 3,7 km in 22m21s. Geen last van kwaaltjes of pijntjes her en der, dus klaar voor het startschot zondag.

Als ik dan 's avonds Stehpanie naar het dansen bracht kreeg ik nog telefoon van Running Planet dat mijn Polar binnengekomen was, dat was nog eens goed nieuws.

Vanmorgen Charlotte naar den dans gebracht en ondertussen mijn Polar maar gaan halen zodat ik met mijn eigen hartslagmeter kan lopen in Kasterlee. Nu ik daar toch was gelijk van de gelegenheid gebruik gemaak om een paar nieuwe schoentjes mee te brengen. De verkoper vroeg mij gij gaat die morgen toch niet aandoen, waarop ik hem geruststelde en beloofde om te wachten tot volgende week. Een aantal verschillende merken en modellen gepast en uitgeprobeerd, maar uiteindelijk is het toch de opvolger van mijn huidige schoenen geworden de nieuwe "GEL NIMBUS 9" van Asics.

De verkoper welke in Kasterlee woont wist mij te vertellen dat het parcours morgen vrij zwaar zal liggen, vooral het gedeelte door Lichtaart is door de regenval van de laatste tijd herschapen in een ware modderpoel, zo had hij gisteren nog zelf vastgesteld. Op de site had ik ook al gezien dat de laatste km's van het parcours gewijzigd zijn, dus PR's zullen er zeker niet gelopen worden. Maar daar moet je dan ook niet voor in Kasterlee zijn.

Nu vanavond op tijd in mijn bedje, maar dat zal ook weer niet evident zijn want Christoph en Stephanie moeten straks nog badmintoncompetitie gaan spelen en Thomas moet vanavond nog naar het basket waar hij met het 1é team mee mag oplopen. Daarna volgt dan nog de wedstrijd, dus zal ik proberen om na de wedstrijd direct naar huis te gaan.

16:48 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen, polar, badminton, asics, basket |  Facebook |

14-11-07

Nog een rustige tempoloop

Met dank aan het mooie najaarsweertje heb ik na het werk mijn looptenue aangetrokken om nog een tempoloopje te starten. Richting Rivierenhof waar dankzij de zon de meeste plassen ondertussen weeral verdwenen waren. Een 3 tal rondjes gedaan wat toch een goede 19 km is. Hopelijk gaat het zondag ook zo goed, niet dat ik dan een PR zal lopen, maar dan zal ik de 42 km weer met een heel goed gevoel voltooien.

Heb daarstraks nog eens even gekeken en de inschrijvingen zijn afgesloten, ook zullen er zeker geen daginschrijvingen zijn vermits de kaap van 1000 inschrijvingen bereikt is.

Tuin 003

Vanavond ben ik dan nog wat in de tuin bezig geweest. Weervrouw Sabine verwacht immers nachtvorst, en bijgevolg moest ik nog even snel mijn cactussen allemaal binnenzetten voor het te laat is. Want als er één ding is waar de meeste cactussen niet tegen kunnen dan is het wel tegen vriestemperaturen en vermits ik de meeste al jaren heb zou het wel jammer zijn om alles stuk te laten vriezen. Maar inmiddels is dat verholpen en mag de vriezeman komen.

21:11 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, cactussen |  Facebook |

13-11-07

Genieten

Na een druk weekend waarin ik toch de tijd vond om op zondagochtend een uurtje te gaan squashen heb ik vandaag mijn loopschoenen nog eens aagetrokken om een uurtje los te lopen. Het was wel goed aan het regenen en er stond een frisse wind, maar dat kon mij er niet van weerhouden om tijdens mijn middagpauze enkele toerkes te gaan doen in het Nachtegalenpark. Uiteindelijk zijn het 3 toerkes aan een rustig tempo geworden. Naast het werk hangt buiten een uurwerk en daar had ik even gekeken toen ik vertrok en aankwam, zodat ik wist dat ik 1u5m gelopen heb. De afstand heb ik dan opgezocht in mijn logboek en bleek 11,75km te zijn. Dus is het inderdaad een rustige training geweest, tijdens dewelke ik vooral genoten heb, van het weer, de omgeving en het lopen zelf natuurlijk.

Nog 2 trainingen scheiden mij van de marathon nu zondag in Kasterlee. 

20:49 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: genieten, lopen |  Facebook |

09-11-07

Eens wat anders, een mini-steepletraining

j0149960Na een nacht waarin ik meerdere keren ben wakker geworden van de hevige wind en de regen was ik bijna blij dat ik om 4u30 mocht opstaan. De planning was immers om vandaag naar het werk te lopen, dus mij klaargemaakt om te vertrekken. Alvorens mijn schoenen aan te doen eerst even mijn hoofd naar buitengestoken om eens zien en voelen hoe het was. Er stond nog wel een stevige wind maar het was droog op dat moment althans. Toch maar iets aangetrokken om de regen wat tegen te houden en dat bleek een goede beslissing te zijn, want na minder dan 10 min begon het eerst te regenen en vervolgens te hagelen. Nu is hagel op zich niet zo erg, zolang deze niet pal in je gezicht valt, wat nu dus wel het geval was. Verder was ook al mijn aandacht nodig om goed op de weg te letten, er waren dan wel geen bomen omgewaaid maar er lagen wel meerdere takken groot en klein op de weg. Regelmatig moest ik dan ook een sprongetje maken en opzij springen voor al te grote plassen, dus had het eigenlijk wel wat weg van een 10000 m steeple. Onnodig te vertellen dat die douche achteraf verschrikkelijk veel deugd deed.

 

Vanmiddag dan terug naar huis, mijn tenue van vanmorgen was ondertussen al goed droog zodat ik deze terug kon aandoen. Alles terug aangetrokken hoewel het ook nu niet aan het regenen was, maar het was vandaag al meerdere malen plotseling beginnen regenen. Ook nu had ik dus prijs, de eerste 7km heb ik droog kunnen afwerken maar dan begon het pijpestelen te regenen totdat ik thuis was, dus ik lekte langs alle kanten. Eigenlijk vind ik dat helemaal niet erg om in de regen te lopen, zolang het maar geen pijpestelen regent als ik moet vertrekken.

Dus vandaag opnieuw 20 km gelopen. Ook heb ik vandaag nog eens gebeld voor mijn Polar, maar deze was nog steeds niet terug binnen. Als deze volgende week nog niet terug is mag ik een vervangtoestel komen halen zodat ik tijdens de marathon in Kasterlee mijn hartslag toch wat kan opvolgen.

20:52 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen, onweer |  Facebook |

08-11-07

Wisselloop

Vandaag een wisselloop gedaan tijdens de middagpauze, looptenue aangetrokken om 1 km in- en uit te lopen. In het park Den Brandt dan 5 rondjes van 2km gelopen waarvan 3 aan een intensiever tempo welke dan afgewisseld werden met een rustiger rondje om wat te recuperen. Dus toch maar weer 12 km gelopen vandaag.

Bouillon (107)

Deze beide foto's zijn op dezelfde plaats in Bouillon getrokken, en de onderste vorige week tijdens de herfstvakantie. Momenteel staat de Semois dus in zijn oevers, maar hoelang nog met het weer dat er momenteel voorspeld wordt?

Herbaimont (63)

21:01 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

07-11-07

Duurloop of nachtloop

NachtWanneer de meeste mensen nog sliepen ben ik vandaag weer om 4h30 opgestaan om naar het werk te lopen. Ondanks al de mindere voorspellingen was het goed loopweer, niet koud wel een beetje wind maar niet overdreven en geen regen, dus ideaal om een rustig duurloopje te doen. Zo heb ik dat dan ook gedaan, veel leven is er op dat uur nog niet te beleven, af en toe zie je dan in de verte 2 kleine lichtjes fonkelen, wat dan de ogen van een kat moet zijn. Maar mensen kom je echt nog niet veel tegen dan, wel zijn het meestal dezelfde pineuten die dan al onderweg zijn en de meeste ken je na een tijdje wel , zodat wel elkaar al  hartelijk begroeten. Op 10m van het werk kwam ik dan nog een sportieve jogger tegen.

Toen het vanmiddag tijd was om terug naar huis te lopen, had ik totaal geen goesting. Het was op het werk immers verschrikkelijk druk, een aantal collega's met verlof en dan nog iemand die ziek gevallen is maakt dat wij momenteel onderbezet zijn. Maar eens ik 100m gelopen had was de Vlaamse goesting er terug. Opnieuw een rustig duurloopje gedaan, de 10km huiswaarts voltooid in ongeveer 55m.

 Dus vandaag toch weer een 20 km gedaan al is het in 2 keer.

21:03 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

06-11-07

Versnellingen

Gisteren opnieuw eerst Thomas afgezet op de baskettraining en daarna zelf richting Rivierenhof om wat km's te doen. Eerst 500 m inlopen en vervolgens regelmatig een versnelling gedaan. Daar het bijna donker was toen ik vertrok, het was nochthans maar 17h30 heb ik parcours aldaar een beetje aangepast, zodat ik mijn versnellingen op het asfalt kon doen. In het donker zie je immers niet alle oneffenheden en dan is de kans weer groter om je voet om te slaan. De eerste versnellingen niet te hard van stapel gelopen, maar naar het einde toe werden ze langer en sneller.

Dus een goede 13 km gelopen in iets meer dan een uur.

12:34 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

04-11-07

Het is weeral voorbij

herbaimontJa, je snakt zo naar een weekje vakantie en als het dan zover is dan is het bijna voorbij voor je het beseft. Nu hebben wij er wel echt van genoten hoor, zo'n weekje in de Ardennen kan echt goed doen. Daarbij hadden we nog geluk met het weer, want enkel op maandag hebben we regen gehad, daarover dus zeker geen klagen. Mede daardoor hebben we dus behalve op maandag al de andere dagen een flinke en stevige wandeling gemaakt, gemiddeld kwamen we aan 10 km per dag wat neerkomt op iets meer dan 4 uur onderweg zijn. Regelmatig werd er gestopt om eens rond te kijken of om de innerlijke mens wat te verstevigen, een klein hapje een drankje zijn de dingen die je op zulke momenten wel van pas komen, temeer er daar best een paar heel avontuurlijke wandelingen tussen zaten. Met onze kids moeten wij niet over de weg wandelen want dan zijn ze het al vlug beu, maar nu met al die vallende bladeren moest je wel attent blijven om de juiste route te blijven volgen.herbaimont 2

 

 

 

 Op maandag hebben we dan van het slechte weer gebruik gemaakt om een uitstapje naar Luxemburg te doen alwaar we de voorraad voor onze bar een beetje aangevuld hebben.

Wat het  lopen betreft heb ik mij echt moeten bedwingen om niet te gaan lopen, al goed voor Brigitte dat ik mijn loopschoenen niet meegenomen had want anders was ik er ongetwijfeld enkele keren opuit getrokken. Achter ons lag er immers een zeer aantrekkelijke helling van een 1500 meter aan een stijgingspercentage van 8%, maar ja belofte maakt schuld, dus niet gelopen.

Vandaag heb ik dan de draad terug opgepakt, vanmorgen een rustig duurloopje gedaan van 14 km in het Rivierenhof. Verder heb ik nog steeds geen gegevens, gisteren nog eens naar "Running Planet" gebeld om te informeren, maar mijn Polar is nog steed niet binnen. Nu vind ik dit wel een beetje te veel van het goede, je horloge minstens 3 weken moeten missen om de batterij te vervangen, terwijl dit in andere zaken in minder dan 30 minuten kan.

20:28 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: verlof, lopen |  Facebook |