10-10-07

Alles is veilig

soldaat1

Sinds maandag hebben wij hier een verschrikkelijk veiligheidsgevoel. Misschien hebben jullie het gehoord of gelezen, maar het Belgisch leger is deze week bezig met een grootse evacuatie-oefening. Toeval of niet maar hier in de buurt krioelt het van de para's, bij het oprijden van de brug staan er 3 op wacht, 50m verder staat een tank waarin er ook nog iemand op uitkijk zit. In de kant naast de brug staan verschillende tentjes en wat verder onder de brug naast het water staan een aantal tenten net als aan de overkant van de brug. Langs beide kanten van de brug zitten er op de daken om alles gade te slaan. Dus kan je maar beter opletten wat je doet nu hier in de buurt. Regelmatig rijden er jeeps op en af dus volop leven in de buurt.

Een ander veiligheidsgevoel kreeg ik vanmiddag van mijn sportarts, waar ik naartoe moest met het resultaat  van de echografie van vorige week. De eerste dagen na mijn bezoek aan de sportarts 3 weken geleden was de pijn in de kuit al verdwenen, maar 's morgens kon ik nog wel voelen dat er iets geweest was en dat is nu ook al een 10 dagen gedaan. Bijgevolg kreeg ik te horen dat het volledig veilig is om volop door te gaan. Wel kreeg ik de raad om nog een lange tijd magnesium te nemen en voor een wedstrijd zelfs een aantal dagen een dubbele hoeveelheid. De kuit was nog wel wat hard maar enkele beurten bij de kinesist moeten dat verhelpen.

Ook hebben we het nog even over de marathon van Berlijn gehad die zijn gelopen had in 3u31. En dat nadat ze na 7km ten val was gekomen door het feit dat er iemand achter haar been gehaakt had. Ze was daarbij frontaal op het gezicht gevallen, gevolg een dik en blauw oog en heel veel hoofdpijn. Lang had ze getwijfeld om op te geven maar uiteindelijk heeft ze hem dan toch maar uitgelopen.

Vanavond ben ik dan ook nog maar wat gaan loslopen, 2 toerkes langs het kanaal gedaan en daarna nog 2x de brug op en over gelopen.

{9,84km}{57:31}{h132}{10,2km/uur}{5:51}{763kcal}

 

22:19 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) | Tags: lopen, kuit, para s |  Facebook |

Commentaren

conditietesten Hihi Marc, heb je geen zin om de conditie van die mannen eens te testen? Heel hard voorbijlopen en zorgen dat ze je achtervolgen ;-) Fijn dat je weer onbezorgd mag lopen.

Gepost door: Julie | 11-10-07

Gaat lekker en ze zijn toch niet Belgie aan het verdelen!!!!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 11-10-07

allez je kan er terug tegen aan. dat is zeker een opluchting. (voetbal is veel minder amai, ik ben al naar de 3 thuismachten gaan zien, triestig zenne, t kan alleen maar beteren)

Gepost door: johan | 11-10-07

Oef. Dat moet een opluchting zijn dat de kuit je niet moet tegenhouden om stevig verder te doen. Veel succes!

Gepost door: Hank | 12-10-07

De commentaren zijn gesloten.