05-09-07

Hopelijk kan ik zaterdag lopen

Vandaag een tempoloop gedaan aan 5'15'' /km. Ik heb wel lang getwijfeld of ik het zou doen, want in de loop van de dag had ik nog vrij veel last van mijn kuit. Tijdens het fietsen voelde ik echter niets, dus maar de loopkleren aan en vertrokken voor een 10 tal km.

Bedoeling was om niet te snel te lopen, vermits ik zaterdag toch een beetje fris aan de start van de marathon wil staan. Dit is echter nog een vraagteken, ben daarstraks eens wat gaan zoeken op het internet en als ik mag voortgaan op de symptonen die ik van mijn kuit krijg zou het wel eens goed een beenvliesontsteking kunnen zijn. Een ding klopt niet helemaal, en dat is de pijn tijdens het lopen. Hoe trager je loopt hoe meer pijn je zou hebben. Nu liep ik vandaag trager dan gisteren en had ik inderdaad wel meer pijn, maar na enkele km's ging de pijn wel weg.

Thuis heb ik dan direct ijs gelegd en mijn kuit goed ingesmeerd met Perskindol en dat schijnt voorlopig ook wel te helpen. In ieder geval ga ik morgen toch een afspraak bij een sportarts maken. Er kunnen immers diverse oorzaken zijn, en het is belangrijk om ook daar iets aan te doen want anders komt die pijn zeker terug. 

{10km}{52:16}{h133}{11,4km/uur}{5:13}{638kcal}

21:21 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, ontsteking |  Facebook |

Commentaren

ai Marc, dat klinkt niet zo goed. Als 't een ontsteking is, is 't eigenlijk vrij "normaal" dat de pijn na een paar km's lopen weg is, daar zorgt de doorbloeding voor tijdens het lopen (of zoiets, kan de uitleg die ik van een kinesist eens heb gekregen niet zo goed navertellen). Goed idee om even langs een sportarts te gaan, het zou te gek zijn om geblesseerd aan die marathon te beginnen. Ik duim in ieder geval dat je zaterdag toch kan starten!

Gepost door: Ruthje | 06-09-07

oeps oeioeioei marc ! oppassen hoor ! hopelijk is het niet te ernstig !

Gepost door: kj | 06-09-07

Duimen We zullen duimen dat het allemaal meevalt en dat je dan dit weekeind kan knallen. Veel succes!!!

Gepost door: Mike | 06-09-07

De commentaren zijn gesloten.