09-07-07

Marathon der Noorderkempen

Marathon1Zaterdag tijdig vertrokken richting Rijkevorsel, Brigitte was met de kleintjes naar "Shrek 3" gaan kijken. In Westmalle was het trouwens braderij zodat ik daar helemaal moest rondrijden. Aangekomen in Rijkevorsel mijn startnummer(193) gaan afhalen en dan richting sporthal. Eens omgekleed kwam ik daar Ruth, Elastimam en Tinne tegen welke de aflossingsmarathon gingen doen, korte babbel gedaan en dan richting start. Daar kwam ik Homer tegen die ging proberen om op zoveel mogelijk plaatsen aanmoedigingen te geven en wat foto's te nemen.
Het was mijn bedoeling om deze marathon uit te lopen aan een iets rustiger tempo dan mijn vorige, en mijn beentjes zouden dat ook wel apprecieëren, want ik had al een ganse dag last van zware benen.
Na het ceremonieële gedeelte gaf Gaston Roelandts iets na 17 uur het startschot, en weg waren we richting Hoogstraten. Al ben ik achteraf bekeken gezien de omstandigheden toch wel iets te snel gestart, na 10km doorgekomen in 44'44'', en ik had wel het gevoel dat ik dit gemakkelijk kon volhouden, maar toch het ik het tempo toen wat laten zakken.
Had toen van iemand vernomen dat er maar 6 bevoorradingsposten waren en dat is toch wat te weinig voor een marathon. De eerste 2 heb ik dan nog al lopend gedaan maar vanaf de 3" ben ik telkens gestopt om toch zeker 2 of 3 bekers te drinken en enkele stukken banaan mee te nemen. 
Onderweg stond Homer regelmatig te supporteren en Ruth en Edith waren mij ook aan het aanmoedigen op hun aflossingspost.
Uiteindelijk ben ik in 3u24m gefinnisht met een heel goed gevoel. Ik zat helemaal niet kapot, had gerust nog een eind verder kunnen lopen.
Toen ik naar de sporthal ging kwam ik Edith al tegen, haar wedstrijd zat er toen ook zo goed als op. De laatste honderden meters kreeg ze nog het gezelschap van Homer en Tinne zodat ze nog sneller ging. Dus een buitengewone prachtige prestatie van de 3 dames. Enkel jammer dat ik hen nadien niet meer gezien heb, heb nog tot 22uur gewacht in de sporthal alvorens naar huis te rijden.
Conclusie: mooie marathon, prachtig parcours. Enkel wat problemen met het water, onderweg te weinig en in de douche's te koud. Maar ik kom zeker terug. 
{42,19km}{3:24:34}{h151}{12,4km/uur}{4:50}{3047kcal}

12:34 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (10) | Tags: marathon, drinken |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Knappe prestatie, en zo rustig ... je neemt wel echt uw tijd bij de drank & eet post .. alles goed berekend blijkbaar .. schitterend.

Gepost door: Edith | 09-07-07

Prima Goed gelopen Marc. Ik had een héél ander gevoel.

Gepost door: Filip | 09-07-07

Marathon der Noorderkempen. Amai, knappe tijd, zenne ...
Niet eens zoveel boven je PR.
Proficiat !

Gepost door: frank spencer | 09-07-07

knap!! ongelooflijk knappe prestatie Marc!!Proficiat!! Achteraf was mijn vaatje toch iets te leeg om nog terug naar de cafetaria af te zakken, besefte pas in de auto dat ik dat dus wel effe was vergeten te komen zeggen aan jou, please forgive me!

Gepost door: Ruthje | 09-07-07

knappe prestatie en de weinige drankposten zal wel een kinderziekte zijn (hoop ik), want volgend jaar zou ik deze ook wel willen meedoen, zeker als het op het thuisfront is

gelukkig heb je tijdig dit drankprobleem ingezien zodat ze je niet konden verrassen

ik had nog 2 foto's van jouw getrokken langs de aktn, dus als je even je email doorstuurt zal ik je deze bezorgen

groetjes

Gepost door: Wim | 09-07-07

proficiat Een hele dikke proficiat Marc met je heel knappe resultaat. Ik heb deze wedstrijd aan mij laten vorbijgaan. Ik loop vandaag de classic en kon 2 wedstijden niet in m'n voorbereidingsschema krijgen (marathon 9 september)
Loop ze,
Bart

Gepost door: Bart | 09-07-07

Top! Amai, voor een 'rustige' marathon heb je weeral een scherpe tijd neergezet he! Knap gedaan Marc!

Gepost door: Julie terug in 't land | 09-07-07

jawadde en dat noemt gij rustig lopen???? van harte proficiat zenne!

Gepost door: Koen | 09-07-07

Bij elke doortocht straalde je Marc. Er was geen spoortje van vermoeidheid te zien op je gezicht! Er waren inderdaad nog wat kinderziektes in de organisatie! Proficiat!!

Gepost door: Homer | 09-07-07

prima prestatie . ik wist niet dat je daar voor aan het trainen was. welk is je volgende.

Gepost door: mario | 09-07-07

De commentaren zijn gesloten.