06-06-07

Kort en rustig duurloopje

Roparun 2

 

Voor de geintresseerden heb ik enkele foto's van de Roparun op mijn blog gezet. Het zijn er maar enkele, ik heb er immers bijna 200 gemaakt.

Bij ons op het werk is het deze week " week van de gezondheid" en worden er allerlei activiteiten in die zin gepland. Maandag kon je zweminitiatie krijgen van Tine Bossuyt, gisteren ben ik dan naar een initiatieles "Nordic Walking" geweest. Denk wel dat dit door vele onderschat wordt, als je het technisch goed wil doen toch. Wisten jullie trouwens dat Nordic Walking al heel lang bestaat, vroeger voor er sprake was van kunstsneeuw was dit de sport die skieërs in de zomer deden. Het is dan ook afkomstig van Zweden. Vandaag was er dan een initiatie van een gevechtsport. Voorts zijn er nog een aantal kleine tests die je kan doen zoals een krachttest, fittest e.d. Ook kan je je cholesterol laten meten, dat heb ik vanmiddag laten doen en het resultaat was volgens de tester goed. Mijn cholesterol bedroeg 176, en ik kreeg de mededeling dat alles onder de 190 heel goed was, dus ben ik gezond bezig zeker. Tussen de 190 en de 220 moet je wat meer sport doen en boven de 220 is het raadzaam om een huisarts te raadplegen.

Vanavond een rustig duurloopje gedaan toen Thomas en Charlotte aan het trainen waren.

{10,32m}{58:41}{h139}{10,6km/uur}{5:41}{765kcal}

22:20 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

Roparun Hey Marc, ik ben eens komen bijlezen. Die Roparun ziet er geweldig plezant uit. Ik had er al over gelezen op de blog van Bob. Ik ga proberen van volgende editie ons bedrijf te laten meedoen, benieuwd of het gaat lukken.

Gepost door: Jo | 06-06-07

Nordic walking idd moeilijk en zwaar, maar vrijwel niemand doet dit correct

Gepost door: geert | 07-06-07

NW Mooie foto! Nordic Walking schijnt idd lastiger te zijn dan het eruit ziet. Toegegeven, als je als loper in het park een NW-er voorbijsteekt durft er al eens een lach te verschijnen op je gezicht, maar 't moet inderdaad niet te onderschatten zijn als je het goed doet. Lekker sportief bezig!

Gepost door: Julie | 07-06-07

De commentaren zijn gesloten.