31-05-07

Een fantastische ervaring rijker (73km in 37 uur)

Zaterdag was het dan zover, om 7uur was er afgesproken aan het werk, dan konden de mobilhomes ingeladen worden om zeker om 8 uur richting Parijs te vertrekken. Onderweg werd er 1 keer gestopt om wat te eten. Rond 1 uur waren we dan ter plaatse, waar we ons minimaal 3 uur op voorhand moesten aanmelden. Dus hadden we voldoende tijd om nog wat van het mooie weer te genieten en ons op de pastaparty nog eens goed vol te proppen.

Om 16 uur zijn we richting start gegaan want om 16h47 zouden onze 3 teams starten, samen met nog een aantal andere, daar kwam ik dan nog enkele lopers tegen van een ander Antwerps team. Dat was geluk hebben want er waren maar 5 Belgische teams ingeschreven, waarvan er dan nog 3 van ING waren. De start was in functie van de opgegeven snelheid zodat iedereen binnen een bepaalde tijdzone in Rotterdam zou arriveren.

In ons team was ik de 4é loper, dus het zou nog even duren voor ik het mijn beurt was. Voor ik moest lopen moest ik wel met de 3é loper meefietsen. Er was per loper telkens 1 fietser die de kaart las en 1 fietser die de volgende loper was, zodoende was je al wat opgewarmd voor je moest lopen.

Om 19h45 was het dan mijn beurt, hartslagmeter en footpod had ik thuis gelaten, het was niet echt een wedstrijd en de fietser konden mij inlichten over de snelheid. Finaal was het de bedoeling om in Rotterdam aan te komen en vooral ook om te genieten, dat heb ik dan ook volop gedaan. Tijdens mijn eerste loopsessie was dat nog mogelijk, dan was het nog licht. Wel moest ik bijna 3 km langer lopen dan gepland, want op het voorziene aflossingspunt mochten er geen voertuigen op het parcours. Tijdens de 2é sessie was dat al niet meer mogelijk, hier kregen we dan weer af te rekenen met opengebroken straten. Dat is geen lachertje, in het donker.

Vervolgens werden wij door ons B-team afgelost en mochten wij naar het cateringsteam. Eten en drinken gaan halen voor zondag. Dan ging het naar de plaats waar wij 's morgens het B-team zouden aflossen, een kleine 90 km verder. Daar hebben we de camper dan omgebouwd en geprobeerd om een paar uur te slapen. Uiteindelijk hebben we toen 3 uren geslapen. Dan was het weer onze beurt om 88 km te lopen, tijdens deze sessie wij we dan België terug binnen gelopen in de buurt van Quievrain. Tot hier was alles prima, maar na onze 2é sessie toen iedereen 4 keer gelopen had(+/- 45 km) had één van onze lopers pijn in zijn benen en dat was hem duidelijk aan te zien ook. Op dat moment hielden wij ons hart vast want wij dachten dat het voor hem over was.

Na de aflossing zijn we dan terug het cateringteam gaan opzoeken, waar we eerst een aperitief kregen en daarna kippefileetjes met pasta en groentjes. Dan onze voorraad drinken en sandwiches nog aangevuld om vervolgens door te rijden naar Kruibeke, waar we in de kazerne van de brandweer een douche mochten nemen. Na de verkwikkende douche mochten we in de kantine nog iets komen drinken en een tijdje later lag daar 4 man op de tafels. De lopers kregen een weldoende massage. Vervolgens zijn we naar de volgende wisselplaats in Zele gereden en hebben we geprobeerd om nog wat te slapen. Veel geslapen hebben we niet, het is bij 1 uur gebleven. We waren allemaal steendood, maar toch moesten we er terug aan beginnen. Het was immers onze laatste sessie, van Zele naar Bergen-op-Zoom. Ik had dan nog het geluk van door Antwerpen te mogen lopen, er was wel niet veel te beleven want het was 4 uur 's nachts. Eens Antwerpen voorbij begon het te korten, ierdereen moest dan nog maar 1 sessie lopen, we kwamen dan ook dichter bij Ossendrecht, waar de mensen elk jaar heel hun dorp versieren rond een bepaald thema. Je houdt dat niet voor mogelijk, 's morgens om 7 uur door Ossendrecht lopen, heel dat dorp was versiert en volgens mij stond de hele bevolking op straat om de lopers en hun gevolg aan te moedigen. Dat zijn toestanden die alleen maar in Nederland kunnen. In de volgende dorpen was er ook overal wel iets georganiseerd, zij het in iets mindere proporties maar het was wel heel motiverend. Veel gezelliger dan de lege straten in Frankrijk en België. In Bergen-op-Zoom zat voor ons team het loopgedeelte erop, daar stond het cateringteam ons op te wachten en kregen we spek met eieren. Eerst hadden we met ons team al wel een "blonde leffe" verorberd, dit als aperitief om 9 uur 's morgens.

Na het eten mochten we in het plaatselijke zwembad nog gebruik maken van de douches en vervolgens ging het richting Rotterdam waar we verwacht werden in de gebouwen van ING voor een glaasje wijn. Na lang aanschuiven en veel rondrijden zijn we daar na 3 uur dan ook aangekomen en was het bijna tijd om met de 3 a-teams naar de finish te gaan om te b-teams op te wachten om alzo gezamenlijk over de finisch op de Coolsingel te lopen. Onze CEO had dan voor de nodige champagne gezorgd welke ook rijkelijk vloeide na de aankomst.

Daarna snel omkleden en de b-teams nog een douche nemen en dan was het tijd om samen te gaan eten. Omstreeks 21 uur zijn we dan terug richting Antwerpen vertrokken en was het weekendje Roparunnen voorbij.

Conclusie: het was een ongelooflijk fantastische ervaring welke zeker voor herhaling vatbaar is, maar dan zal het voor ons niet meer onder ING vlag zijn. In totaal heb ik 73 km gelopen, hier en daar nog een paar km's van collega's overgepakt wegens pijnlijke benen. De meeste van mijn loopsessies heb ik volgens de fietsers afgewerkt aan een snelheid van 13km/uur. Het lopen op zich viel voor bijna iedereen heel goed mee, het enige probleem is dat je zo weinig slaapt. Ik heb van zaterdagochtend tot maandagavond 4,5 uur geslapen, ben dan ook als een blok in mijn bedje gevallen en had geen slaapliedje nodig.

Af en toe hebben we regelmatig onozel gedaan, maar uiteindelijk waren we een weekend met 8 wildvreemde collega's onderweg en dat is reuzegoed meegevallen.

11:25 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (6) | Tags: lopen, roparun |  Facebook |

25-05-07

Veel succes

RoparunIedereen die zondag in Brussel loopt veel succes gewenst. Uiteraard ook aan al wie elders loopt. Zelf vertrek ik dus morgenvroeg richting Parijs, om deel te nemen aan de Roparun  Daar vertrekken we rond 16h47 en vermoedelijk zullen we maandagmiddag tussen 15h00 en 17h00 aankomen op de Coolsingel in Rotterdam. Voor hen die tussendoor als eens polshoogte willen nemen, ons team noemt "ING Runners Belgium 2" en als startnummer hebben wij nr 174. Als ik dan terug ben mogen jullie hier een verslag verwachten.

 

 

22:13 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Geen tijd om te bloggen

Weinig tijd gehad deze week om mijn blog bij te werken en dus ook om jullie blogs te lezen. Door de werken voor de parochiefeesten ben ik elke avond tot bijna middernacht daar bezig geweest. Gelopen heb ik wel, woensdag ben ik al lopend gaan werken, 's morgens een herstelloop en 's middags een tempoloop.

{9,6km}{51:36}{h135}{11,2km/uur}{5:22}{643kcal}

{9,6km}{47:52}{h144}{12,1km/uur}{4:58}{658kcal}

Donderdag ben ik met de fiets gaan werken, want die moest reeds klaarstaan om mee te nemen naar de Roparun. 's Middags ben ik dan met de bende van Marc" in het park "den Brandt" gaan lopen en na het werk ben ik al lopend naar huis gegaan.  

{5,1km}{33:55}{h123}{9km/uur}{6:39}{356kcal}

{9,55m}{48:12}{h140}{11,9km/uur}{5:02}{637kcal}

 

 

21:26 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

22-05-07

Intervals op de piste 12 x 400m

Gisterenmiddag terug een looptenue aangetrokken na het loopvrije maar drukke weekend. Vrijdag moesten er nog wat winkels bezocht worden, 's avonds zijn we dan naar de première van het dansstuk met Stephanie gaan kijken. Dit was gebaseerd op het verhaal van "The Wiz of Oz". Zaterdagochtend met Thomas en Charlotte gaan zwemmen, eten, Stephanie weer wegbrengen, er stonden immers 2 opvoeringen op het programma. 's Avonds ben ik dan met Christoph nog naar het basketball gaan kijken, de Antwerp Giants tegen Oostende. Een wedstrijd welke door Oostende verdient gewonnen werd. Dan snel naar huis, de auto in en Stephanie gaan halen. Zondag heb ik dan eens wat langer geslapen (8h30), konden we nog gezamenlijk ontbijten en daarna was het weer tijd om Stephanie weer weg te brengen. In de namiddag zijn we dan met allemaal naar Stephanie gaan zien, en als we dan gedaan hadden met eten 's avonds was het weeral bijna tijd om de kleintjes in hun bed te leggen. Conclusie: een lang weekend gehad maar eigenlijk niets gedaan, laat staan gelopen.

Gisteren moest ik dan al onvoorziener zake met de auto gaan werken, de achterband van mijn fiets was weeral kapot, er zat een nageltje in. Tijdens de middagpauze ben ik dan richting piste in het Nachtegalenpark gelopen om daar 12 rondjes te doen in 1'30'' met tussenin 100m wandelen.Het eerste rondje gedaan in 1'25'' vervolgens 1'30'' - 1'27'' - 1'30'' - 1'30'' - 1'30'' - 1'30'' - 1'31'' - 1'29'' - 1'29'' - 1'29'' en  1'31'' dan nog 2,2km terug naar het werk. Pittige training welke vrij goed verlopen is, de hartslag ging tijdens de intervalbeurten tot max 167 en daalde tijdens het wandelen tot 115. Iets voor ik naar huis ging kreeg ik plots pijn in mijn linkerscheenbeen. Het zal toch niet waar zijn zeker, ik ga nu toch niet gekwetst raken he, dit weekend is het immers de Roparun. Gisteravond ben ik dan in de parochie nog wat gaan helpen, want binnen 2 weken zijn het weer parochiefeesten en dan is er altijd veel voorbereidend werk. Vanmorgen was het al heel wat beter met het scheenbeen, maar veiligheidshalve ga ik vandaag toch niet lopen.   

{9,13km}{762kcal}

12:47 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen, werken, kwetsuur |  Facebook |

17-05-07

Ontgoocheld, maar nog geen ramp

De ING stadsrun heeft niet gebracht wat ik ervan verwachtte. Na de goede Rivierenhofloop van vorige week dacht ik dat ik klaar was voor een aanval van mijn PR op de 10 km. Tot ik gisteren plots wat last kreeg van een verstropte neus, vanmorgen bij het opstaan niet al te veel last daarvan. Dus vertrokken we vol goede moed richting Gent. We waren ruim op tijd aanwezig, daar Thomas nog de Kidsrun ging meedoen, toen we uit de wagen stapte stond hij stijf van de zenuwen, plots kreeg hij buikpijn en werd hij misselijk. Uiteindelijk heeft hij toch meegedaan. Dan ben ik mij gaan omkleden en aansluitend aan de opwarming begonnen, maar het liep voor geen meter, de benen wilden niet. Toen we dan klaar stonden om te vertrekken werd de start nog eens met 10min uitgesteld wegens hindernissen op het parcours, de veiligheid van de lopers kon niet gegarandeerd worden. Om 14h40 zijn we dan eindelijk vertrokken en in vergelijking met de opwarming ging het nog goed, vorig jaar had ik een lage startnummer, maar dit jaar niet ondanks dat ik vorig jaar rond plaats 334 gefinnisht was. Na een km 3 leek het beste er al af, het liep weer voor geen meter meer, van ontspannen lopen kwam niets meer in huis. Het was echt harken meter na meter. Aan km 5 heb ik zelfs overwogen om te stoppen, probeer nog even en wacht nog wat af  dacht ik bij mezelf. Beterschap zat er echter niet in, elke km duurde er precies 2. Toch heb ik doorgebeten en vooral doorgelopen. Aan het 10km punt passeerde ik in 41'01'', wat 1min boven de verwachtingen was, maar gezien de omstandigheden mocht ik best nog tevreden zijn. De laatste 400m ging het dan nog bergop en daar ging ik echt kapot. Uiteindelijk in 42'46'' gefinnisht. Ik moet zeggen dat ik echt geen enkel moment gedacht heb ik onder de 45' zou finishen vandaag, dus ondanks de ontgoocheling toch nog een beetje tevreden. Daarna ging het direct terug naar Deurne, want ik moest nog wat taxirijden, Stephanie moest nog gaan repeteren voor de optredens welke dit weekend op het programma staan.

Morgen plan ik dan een rustdag, op mijn teller komt er dan immers een jaartje bij, en 's avonds gaan we dan naar de première van het dansstuk met Stephanie kijken.

{10,4km}{42:46}{h163}{14,62km/uur}{4:06}{731kcal}

20:57 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (10) | Tags: lopen |  Facebook |

14-05-07

Nog eens een dubbele training

IMG_2829

Een foto van de training vorige week met de Roparunners.

Vanmorgen weer tijdig opgestaan om naar het werk te lopen. Ik had een tempoloopje gepland aan5'20'', uiteindelijk heb ik dat net niet gehaald en het zou niet flink zijn om dit aan de wind toe te schrijven. Dus een beetje ontgoocheld, maar misschien pluk ik daar donderdag in Gent wel de vruchten van. Na een weerom vrij drukke dag op het werk wou ik dan vanmiddag aan een tempo van 4'45'' terug naar huis lopen. Het verschil met vanmorgen was dat ik nu wind in de rug had en dan ook enkele seconden sneller gelopen heb. Dus vandaag weer mijn km's gedaan. De volgende 2 dagen ga ik iets minder doen om donderdag toch een beetje fris aan de start te komen in Gent.

{9,61km}{51:43}{h133}{11,1km/uur}{5:22}{623kcal}

{9,61km}{44:46}{h143}{12,7km/uur}{4:41}{604kcal}

21:19 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen |  Facebook |

13-05-07

Een actieve rustdag

badmintonVandaag nog eens een rustdag, hoewel rustdag vrij relatief is. Vanmorgenvroeg eerst een uurtje gaan squashen, dat was inmiddels weer enkele weken geleden. Eens thuis was er nog net tijd genoeg om iets te eten want om 12 uur moesten Christoph en Stephanie gaan badmintonnen in Brasschaat. Daar vond immers het afsluitende jaarevent plaats. Hier mogen enkel spelers deelnemen welke door het provinciaal comité uitgenodigd zijn. Een hele prestatie dus van Christoph en Stephanie, want de speelsters (spelers) worden geselecteerd op basis van de prestaties geleverd in de loop van het seizoen. Eens ze goed en wel aan het spelen waren zijn we dan met Thomas en Charlotte nog een flinke wandeling gaan maken in het Peerdsbos en het park van Brasschaat. Toch waren we tijdig terug om de finales nog te zien. Stephanie is met haar team op de 4é plaats geeindigd, maar dat lag grotendeels aan de jongens van dat team want die hadden van hun 6 wedstrijden er niet 1 gewonnen. Christoph is met zijn team gestrand op de 2é plaats op 1 puntje van de winnaars. Op die manier is het toch nog een sportieve dag geworden.

21:16 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: squash, badminton |  Facebook |

12-05-07

Een goede test voor Gent

j0191733Vandaag stond de Rivierenhofloop op het programma. De bedoeling was om niet tot het uiterste te gaan, dat is immers voorzien voor Gent. De omstandigheden waren op de wind na ideaal. Eerst had ik Brigitte nog naar het Wijnegem Shopping Center gebracht, maar eens ik ter plaatse was had ik al vrij snel door dat ik te vroeg was. Ik ging er namelijk vanuit dat de start om 14h30 zou plaatsvinden, maar rond 13h45 was ik nog één van de eerste en wat bleek algauw de start van de 10 km was pas om 15h10. Bijgevolg had ik al de tijd om mij in te schrijven, om te kleden en op te warmen. De opwarming heb ik wel 2 keer gedaan om te tijd toch wat te doden.Toen uiteindelijk het startschot weerklonk waren we dus weg voor 2 rondjes op de piste en vervolgens 2 rondjes door het Rivierenhof. Het eerste stuk was het zwaartste want daar was het wind op kop. Al vrij snel zat ik in een stevig tempo wat ik ook vrij goed kon vasthouden, na minder dan 3km stak ik dan ook al de laatste loper van de 5km voorbij die 10m voor ons gestart waren en er zouden er nog vele volgen. Het strakke tempo heb ik kunnen volhouden tot het einde. Ik ben dan ook gefinnisht in 40'32'' wat gezien de wind toch vrij goed was, als ik daar donderdag in Gent 30'' af kan doen heb ik een nieuw PR, maar dat is voor donderdag. Punt is dat ik vandaag een goede generale gelopen heb, daar ik al langer gepland had om in Gent mijn PR te verbeteren en eventueel zelfs onder de 40' te blijven.

{10km}{40:32}{h159}{14,8km/uur}{4:03}{679kcal}

21:20 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, rivierenhofloop |  Facebook |

11-05-07

Lang loslopen

Vanmiddag ondanks het gure weer de loopkledij aangetrokken, om in het park "Den Brandt" enkele rondjes rustig los te lopen. Ik wou vandaag niet te lang of te intens trainen daar ik morgen de "Rivierenhofloop" (10km) op mijn programma heb staan. Uiteindelijk heb ik toch nog en 12km gelopen, maar ik kwam een collega tegen die nogal blessuregevoelig was en daarom was die gaan wielrennen bij de liefhebbers en de profs zonder contract. Daar is hij nu na 6 maanden voorbereiding en enkele kermiskoersen toch mee gestopt, daar hij vond dat het er vrij chaotisch en risicovol aantoe gaat. Nu is hij terug aan het lopen en heeft hij zich alsnog ingeschreven voor de 20 van BXL. Op basis van zijn prestatie vorig jaar(1h14m) kon hij nog een startnummer krijgen. Nu gaat hij het wel wat rustiger aan doen en nog maar 4x per week lopen.

{12.41m}{1:06:29}{h134}{11,2km/uur}{5:21}{809kcal}

22:36 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (1) | Tags: lopen |  Facebook |

10-05-07

Lange tempoloop

Vanmiddag weer met "de bende van Marc"op pad geweest, het was wel een kleine bende vandaag, we waren maar met z'n drieën. Was het omdat ik vorige week reeds gezegd had dat we vandaag intervals gingen doen? Waarschijnlijk niet, maar ja, uiteindelijk dan maar met 3 vertrokken. Eerst 1,5km inlopen en dan 5 keer 100m versnellen en 400m herstel, daarna nog 1,5km uitlopen. 

Zelf heb ik dan na het werk een tempoloop gedaan, de planning was om 18 km aan een tempo van 5'30'' te lopen. Bij het vertrek zat ik al vrij snel in het goede ritme en dat heb ik ook kunnen vasthouden. Wel stond er een stevige wind, maar het merendeel van de tijd stond die in de rug, en dan heb ik het vooropgestelde tempo kunnen vasthouden. Toen ik dan thuiskwam stond er een goede 19km op de teller.

{19.1km}{1:40:58}{h132}{11km/uur}{5:27}{1222kcal}

20:57 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen |  Facebook |

08-05-07

Rustige tempotraining

pe05730_Vanmorgen aan een rustig tempo naar het werk gelopen, de intentie was tussen de 5'20'' en 5'30'' te lopen om zo toch een beetje variatie te krijgen tussen de verschillende trainingen onderling. Vanmiddag na een alweer drukke dag op het werk wou ik het tempo dan iets hoger houden, namelijk 5'15''. De eerste km was nog iets langzamer maar vanaf de 2é had ik het tempo goed vast, zodat ik uiteindelijk uitkwam aan een gemiddelde van 5'13''. Dus weer 2 trainingen afgewerkt vandaag, maar het lichaam en de benen verteren het blijkbaar heel goed, dus blijven we maar lopen.

{9.64km}{51:57}{h135}{11,1km/uur}{5:23}{624kcal}

{9.64km}{49:49}{h135}{11,5km/uur}{5:13}{597kcal}

22:01 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen |  Facebook |

07-05-07

Weg met die kommuniekalorieën

kommunieOm de vele kalorieën van Thomas zijn kommuniefeest wat weg te werken ben ik vandaag al lopend gaan werken. Zelfs de hevige regen vanmorgenvroeg kon mij er niet van weerhouden. Oorspronkelijk wou ik vanmiddag gaan lopen, maar daar was helaas geen tijd voor, we waren vandaag immers zwaar onderbemand op het werk. Ons team bestaat uit 9 mensen en daar waren er vandaag maar 4 van aanwezig, bijgevolg hebben we serieus uit ons pijp mogen komen vandaag. Vanmorgen niet te hard van stapel gelopen, want het was immers een zware dag gisteren en eigenlijk was ik nog niet goed wakker. Normaal was ik dan ook van plan om een dag verlof te nemen, om wat uit te slapen maar Thomas moest toch naar school, in principe mogen ze de dag na de kommunie wel thuis blijven, maar dat ging niet want Thomas vertrok vanmorgen immers voor 3 dagen op bosklassen. Hebben ze dat weer eens goed gepland in school, hebben die kinderen gisteren allerlei speelgoed gekregen en moeten ze zowaar 3 dagen wachten om er mee te spelen.

Vanmiddag dan een iets stevigere training gepland, eerst 2km ingelopen en vervolgens 500m serieus versnellen en 500m herstellen, dit herhaald tot ik thuis was(7x). Was dus een vrij pittige training.

{9.48km}{54:28}{h120}{10,4km/uur}{5:44}{554kcal}

{9.48km}{44:11}{h146}{12,9km/uur}{4:37}{608kcal}

21:41 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, kommunie |  Facebook |

05-05-07

Een fietsroute gelopen

Vandaag stond er een groepstraining op het schema met de collega's welke meedoen met de Roparun. Er werd gekozen voor een lange rustige duurloop. Plaats van het gebeuren was in de kempen, namelijk Bevel-Nijlen. We zouden een fietsroute "het diamantpad"(32km) al lopend afleggen. Dus vanmorgen vroeg uit de veren om nog een ontbijt te nuttigen en rond 7u45 te vertrekken. Daar aangekomen was ik al lang niet meer de eerste, hoewel het vertrek pas om 9 uur voorzien was, dus bleef er nog ruim de tijd over om met enkele collega's van Brussel kennis te maken. Er werd afgesproken om te vertrekken aan een tempo van 10km/uur, om zo zeker 20km met allemaal samen te blijven. In laatste instantie werden de fietszakken van de begeleiders nog gevuld met drinken en koekjes. Om 9 uur zijn we er dan aan begonnen met een 20 lopers en een 10 tal fietsers. Ik kan mij voorstellen dat er nogal wat mensen raar opgekeken hebben toen wij langsliepen, iedereen in het oranje met wit gekleed, geen alledaags zicht. Hoewel het tempo dus niet hoog lag ging de tijd toch goed voorbij, er werd gelachen en gezwanst dat het een lieve lust was. Regelmatig werd er gedronken en gegeten en tot km 20 bleef de groep goed bijeen. Daarna ging het tempo iets omhoog vooraan en al vrij snel werd het een langerekte groep. Na km 28 werd het tempo dan nog wat opgedreven zodat we uiteindelijk nog met 3 overbleven, met ons 3 hebben we de laatste 4 km' s afgewerkt aan een tempo van 3'55'', wat dus vrij snel was. De laatste 300m heb ik dan ook moeten afhaken. Uiteindelijk ben ik 9sec na de eerste gearriveerd. Dan was het wachten op de rest, een weinig later kwamen de volgende al toe, maar op de laatste hebben we uiteindelijk toch 24min moeten wachten. Ondertussen had ik al droge kleren aangedaan, want mogelijkheid tot douchen was er uiteraard niet. Dan hebben we ons nog gezellig op het teras gezet en nog een poosje nagepraat. Conclusie: een keitoffe en goede training achter de rug. Dit pad kan ik iedereen aanraden met de fiets of al lopend. Voor de dorstige zijn er onderweg meer dan voldoende terasjes.

{32.16km}{2:59:07{h132}{10,5km/uur}{5:41}{2091kcal}

22:04 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen, diamantpad |  Facebook |

03-05-07

Vandaag 24 km maar in 3 maal

Vanmorgen voor de eerste maal na de marathon terug naar het werk gelopen. Rustig tempo zonder iets te forceren. Het begint trouwens al een beetje te schemeren wanneer ik vertrek, wel is het nog redelijk fris 's morgens om 5 uur. Vanmiddag ben ik dan met "de bende van Marc" wat gaan lopen in het park Den Brandt. Het valt mij op dat er veel zijn die het volhouden, er waren er toch weeral 9 komen opdagen.Vandaag hebben we het nog rustig gehouden, maar vanaf volgende week gaan we een paar korte versnellingen inlassen. Na een tijdje liep  Filip ons gezwind voorbij. Om 14 uur kreeg ik dan de vraag om enkele sportieve collega's op te trommelen voor een kort gesprek en een foto voor 'Health City', ING Insurance is daar deze maand immers bedrijf in de kijker. Ik kon dan ook niet anders dan Ruthje vragen of ze tijd had en jawel hoor. Het verslag is binnenkort te lezen op de website en in de nieuwsbrief van Health City'.  Na het werk ben ik dan terug naar huis gelopen en ditmaal heb ik er een tempotraining van gemaakt. Aan een tempo van rond de 13km gelopen. Zo heb ik er vandaag 3 trainingen opzitten, een rustige, een heel rustige en een stevigere.

RoparunVanavond moest ik dan nog terug naar het werk, want er stond een belangrijke uiteenzetting van het Roparun-weekend op het programma. Daar hebben ze ons ook overladen met lotjes voor een tombola t.v.v. 'kom op tegen kanker'. Dus zij die zich geroepen voelen om een steentje bij te dragen laat maar iets weten, de lotjes kosten 1€ per stuk en de trekking is op 04/06/2007.

 

{9.53km}{52:19}{h131}{10,9km/uur}{5:29}{611kcal}

{4.86km}{34:43}{h119}{8,4km/uur}{7:08}{343kcal}

{9.57km}{44:19}{h146}{13km/uur}{4:37}{621kcal}

 

22:04 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (8) | Tags: lopen, roparun |  Facebook |

01-05-07

Massajogging Merksem 10 miles

Vandaag stond de massajogging in Merksem op het programma. Je kon kiezen uit 4,8,12km of 10 miles en Marc kennende koos hij toch wel voor de 10 miles zeker. Vanmorgen thuis nog wat klusjes gedaan zodat ik mij uiteindelijk nog moest haasten om tijdig in Merksem te geraken, gelukkig is het niet ver van hier want we zijn maar om 14h15 vertrokken en het startschot zou om 15uur weerklinken. Al bij al nog vlug een plaatsje voor de auto gevonden en dan snel, snel gaan inschrijven. Brigitte ging met Thomas en Charlotte naar de speeltuin aldaar, waar ook een aantal dieren zitten. Mij restte er toen nog 15min om wat op te warmen. Het parcours was me reeds bekend daar ik daar regelmatig loop als Thomas en Charlotte aan het trainen zijn. Op verschillende plaatsen was het echt wel uitkijken waar je je voeten neerzette, daar de grond er zeer hobbelig bij lag en de kans zeer groot kon zijn om een voet om te slaan. Brigitte had mij gevraagd hoe lang ik ging lopen, en ik had haar verteld dat ik de intentie had om het rustig aan te doen, vooral niet te snel. Aankomen rond 1h15, wat mij gezien de weersomstandigheden toch vrij realistish was. Toen het startsein weerklonk stond ik ook niet in de voorste gelederen, zodat iedereen mij al niet direct voorbij zou steken. Wat bleek na 2km kom ik door in 9'25'' en begin ik automatisch te rekenen, en besluit om dan toch maar te proberen om er het beste van te maken. Een groepje voor mij kan ik inhalen en daar blijf ik dan een tijdje bijlopen, maar na 3,5 km is het net of die stilstaan, want zonder een versnelling te plaatsen loop ik in een mum van tijd 50m voor dat groepje. Na 4km staat dan de 1é drankpost en daar dacht ik dat ik mijn ambities moest herzien, want ik neem een beker water, maar de brave medewerker vergat om de beker los te laten, dus geen drinken, want even omdraaien om een nieuwe beker te nemen kwam op dat moment niet in mijn gedachten op. Bij de volgende passage er wel goed opgelet dat ik zeker drinken had want anders kon ik het wel vergeten, nu lukte het wel. De rest van de afstand heb ik aan een gelijkmatig tempo kunnen uitlopen, het merendeel van de km's afgemaald rond 4'35'' en tijdens de laatste 200m had ik nog reserve genoeg om er nog een sprintje uit te persen. Gefinishd in 1'09'07'', dus het moge duidelijk weze ook al heb ik de intentie om er een trainingsloop van te maken tijdens een wedstrijd, het lukt mij niet om mij in een wedstrijd in te houden. Na de wedstrijd kwam ik dan Michael nog tegen welke een knalprestatie geleverd had op de 12 km, maar meer daarover lees je op zijn blog.

{16.1km}{1:09:07}{h158}{1225kcal}

21:52 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (2) | Tags: lopen, massajogging merksem |  Facebook |