17-05-07

Ontgoocheld, maar nog geen ramp

De ING stadsrun heeft niet gebracht wat ik ervan verwachtte. Na de goede Rivierenhofloop van vorige week dacht ik dat ik klaar was voor een aanval van mijn PR op de 10 km. Tot ik gisteren plots wat last kreeg van een verstropte neus, vanmorgen bij het opstaan niet al te veel last daarvan. Dus vertrokken we vol goede moed richting Gent. We waren ruim op tijd aanwezig, daar Thomas nog de Kidsrun ging meedoen, toen we uit de wagen stapte stond hij stijf van de zenuwen, plots kreeg hij buikpijn en werd hij misselijk. Uiteindelijk heeft hij toch meegedaan. Dan ben ik mij gaan omkleden en aansluitend aan de opwarming begonnen, maar het liep voor geen meter, de benen wilden niet. Toen we dan klaar stonden om te vertrekken werd de start nog eens met 10min uitgesteld wegens hindernissen op het parcours, de veiligheid van de lopers kon niet gegarandeerd worden. Om 14h40 zijn we dan eindelijk vertrokken en in vergelijking met de opwarming ging het nog goed, vorig jaar had ik een lage startnummer, maar dit jaar niet ondanks dat ik vorig jaar rond plaats 334 gefinnisht was. Na een km 3 leek het beste er al af, het liep weer voor geen meter meer, van ontspannen lopen kwam niets meer in huis. Het was echt harken meter na meter. Aan km 5 heb ik zelfs overwogen om te stoppen, probeer nog even en wacht nog wat af  dacht ik bij mezelf. Beterschap zat er echter niet in, elke km duurde er precies 2. Toch heb ik doorgebeten en vooral doorgelopen. Aan het 10km punt passeerde ik in 41'01'', wat 1min boven de verwachtingen was, maar gezien de omstandigheden mocht ik best nog tevreden zijn. De laatste 400m ging het dan nog bergop en daar ging ik echt kapot. Uiteindelijk in 42'46'' gefinnisht. Ik moet zeggen dat ik echt geen enkel moment gedacht heb ik onder de 45' zou finishen vandaag, dus ondanks de ontgoocheling toch nog een beetje tevreden. Daarna ging het direct terug naar Deurne, want ik moest nog wat taxirijden, Stephanie moest nog gaan repeteren voor de optredens welke dit weekend op het programma staan.

Morgen plan ik dan een rustdag, op mijn teller komt er dan immers een jaartje bij, en 's avonds gaan we dan naar de première van het dansstuk met Stephanie kijken.

{10,4km}{42:46}{h163}{14,62km/uur}{4:06}{731kcal}

20:57 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (10) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

volgende keer Dat je niet hebt opgegeven en toch hebt doorgebeten, siert je. Het kan niet iedere wedstrijd feest zijn natuurlijk. Zie het als een goede training. En de volgende keer weer volle gas er tegen aan!

Gepost door: Hank | 17-05-07

PROFICIAT!!! alvast proficiat met je verjaardag Marc en toch wel goed gelopen daar in Gent hoor!!

Gepost door: Ruthje | 17-05-07

proficiat met je verjaardag en ja ... 't loopt niet alle dagen zoals je wenst hé ... een volgende keer beter!

Gepost door: Koen | 17-05-07

File De Stadsloop is niet echt het ideale decor om een snelle tijd neer te zetten. Veel te veel volk voor veel te smalle straten. Ik ben helemaal achterin gestart en ik heb zelfs na anderhalve kilometer nog een paar keer helemaal stil gestaan. Niks om je zorgen over te maken. Ook van mij een heel dikke proficiat met je verjaardag. Geniet er van!!

Gepost door: Harmsie | 18-05-07

Gent Spijtig hebben we elkaar daar in Gent elkaar "misgelopen" Marc. Tzal dan maar voor een volgende keer zijn zeker ? Groetjes.
ps: reden voor vertraging was een accident. Kstond op de startlijn tussen de toppers. Vandaar dat ik het wist... ;-)

Gepost door: kj | 18-05-07

Toch mooi Toch een mooie eindtijd Marc, het kan niet alle dagen bingo zijn he. Veel succes aan Stephanie!

Gepost door: Julie | 18-05-07

Gelukkige verjaardag !!!
Met zo'n gevoel lopen is niet niets hé !! En dan toch uitlopen , met een redelijke tijd , is toch knap !!
gr

Gepost door: jetty | 18-05-07

Happy Birthday Proficiat met het jaartje erbij Marc. Jouw tijd mag er toch wel zijn hoor, ik weet dat je tot beter in staat bent maar het was niet in Gent deze keer. Tot de volgende.

Gepost door: Jan | 19-05-07

Knappe tijd en dat doe ik jou niet zo maar na..goed gedaaan hoor.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus. | 20-05-07

mooie prestatie ondanks een verstopte neus. Het is wel een beetje laat maar alsnog gefeliciteerd met je extra jaartje. Die nieuwe PR komt er volgende keer wel!

Gepost door: Smurfineke | 20-05-07

De commentaren zijn gesloten.