05-03-07

Het is weeral voorbij

Vrijdag rond 10 uur vertrokken met Brigitte voor een weekendje Bouillon. De weersverwachtingen stemden ons hoopvol, niet al te veel regen dus.

Bouillon3

 

Vrijdag heeft het zelfs niet geregend en hadden wij de kans nadat we in het infokantoor wat brochures en een wandelkaart gaan halen zijn om de omgeving eens extra te verkennen. Een kleine wandeling gedaan in de directe buurt van het centrum, ook zijn we toen nog even naar het "Fort van Bouillon" geweest vanwaar we een prachtig zicht hadden op de omgeving. Ondertussen wisten we ook al dat het water in de Semois veel hoger stond dan normaal. In normale omstandigheden kan je naast het water lopen, maar ook daar stond op vrijdag water. Tegen 18uur zijn we dan gaan inchekken, zo hadden we nog net de tijd om ons wat te verfrissen en om te kleden alvorens te gaan eten. Dit bevatte voornamelijk vis, vrijdag zowel in het voor- als het hoofdgerecht en zaterdag enkel in het voorgerecht. Het eten op zich was voortreffelijk maar de bediening was iets te stijf, zelfs geen kleine grimas kwam er op het gezicht van de 2 garçons welke overigens ééntalig frans waren, maar soit noch tot daar aan toe. Zaterdag was het aan het gieten toen we opstonden en dachten we er wel wat van. Doch tijdens het ontbijt begon het langzaam te minderen, zodat we toch besloten om de geplande wandeling maar aan te vatten, en na een goede 15 min was het gedaan met regenen en hebben we van heel het weekend geen regen meer gezien. Water daarentegen hebben we nog veel gezien, verschillende malen hebben we zelfs echt door het water moeten lopen om onze weg te kunnen vervolgen, zelfs rondlopen bracht geen soelaas.

Bouillon

 De wandeling op zich was echte meer dan de moeite waard, uiteindelijk zijn we om 17h terug in het hotel aangekomen met een goede 17km in de benen. Bijgevolg had ik niet veel goesting meer om de loopschoenen nog aan te doen. Dan maar iets gaan drinken in de bar om vervolgens een lekker badje te  nemen en alweer te gaan eten.

Bouillon1

Zondagochtend zag je geen hand voor je ogen van de mist, maar toen we gingen uitchekken was deze al grotendeels verdwenen, zodat we aan een nieuwe wandeling konden beginnen, richting Belvedérè.

Bouillon4

Dit was trouwens een wandeling categorie C volgens de kaart, dit kwam erop neer dat wij ons aan enkele hindernissen mochten verwachten. Als men aangeeft dat je voor een wandeling van 8 km 3uur moet wandelen dan is dat al redelijk, uiteindelijk hebben we er nog een stuk van een andere wandeling bijgedaan en konden we met 11 km in de benen terug naar huis vertrekken.

Vanmiddag heb ik dan maar de loopschoenen aangedaan om een herstelloopje te doen in het Nachtegalenpark.   

{10,48km}{1:00:02}{h127}{10,5 km/uur}{5:43}{665kcal}

21:15 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (0) | Tags: lopen, boullon |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.