25-02-07

En nu maar afwachten

Vanmorgen mijn loopschoentjes aangetrokken (was de eerste keer dat ik mijn rode veters geknoopt heb) en rustig vertrokken richting Rivierenhof. Op het schema stond 18km aan 6', maar gezien de hinder van mijn rug zou ik enkel proberen of deze het ging houden. En tijdens het lopen heb ik niet de minste hinder gehad van mijn rug, rustig een uurtje gelopen en na meer dan een week niet gelopen te hebben was dat echt wel een zalig gevoel. Terug thuis was het wat anders, al bij het losknopen van mijn veters kreeg ik terug last van pijnscheuten. Nu heb ik al ondervonden dat de pijn enkel nog komt als ik een beweging met mijn rug doe zoals iets opnemen of mij bukken, als dat gebeurt zoals het moet, namelijk door de knieën gaan om iets op te rapen dan heb ik geen hinder. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik geen hinder heb bij het lopen, dan blijft de rug immers steeds in een rechte houding. Nog enkele dagen zal ik ontstekingsremmers nemen en als het dan niet beter is zal het richting huisarts worden, in het begin van de week moet ik dat toch niet doen, want dan zit je al snel enkele uren in de wachtzaal. Om mijn rug dan nog wat extra te belasten heb ik daarnet de auto nog gekuist want dat was ook wel nodig na een weekje Ardennen.

{10,58km}{58:17}{h130}{10,9 km/uur}{5:30}{686kcal}

16:28 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

ai welkom terug thuis Marc, maar wat een pech zeg...Zo een hele week rugpijn op je vakantie hebben. Nu had je geen last bij het lopen, en dan is er meestal maar één oorzaak (cfr. mijn osteopaat die me twee jaar geleden zo drie maanden behandelde): verkrampte rugspieren. Tijdens het lopen ontspannen die spieren zich en verdwijnt de pijn om na de inspanning terug te verkrampen en pijnlijk te worden. Ontstekingsremmers gaan zeker helpen, maar misschien zal je dus ook een paar dagen een spierontspanner moeten nemen om de boel los te krijgen. Maar best dus wel eerst het advies van je huisarts aanhoren hé. Veel beterschap!

Gepost door: Ruthje | 25-02-07

Naar de dokter Naar de dokter ermee Marc, hoe eerder je er vanaf bent hoe beter. Maar 'k bewonder je wel, ieder ander mens zou die rug als excuus gebruikt hebben om de auto niet te moeten wassen, en jij doet dat spontaan... knap!

Gepost door: Julie | 25-02-07

Rug Veel beterschap met die rug .. ik kamp al een paar maanden met dezelfde problemen. Ga toch maar eens naar de dokter. Beter erger voorkomen ..

Gepost door: edith | 25-02-07

De commentaren zijn gesloten.