16-10-06

Amsterdam, het verslag

's Morgens om 5uur opgestaan om mij in alle rust klaar te kunnen maken. Dit maal had ik iets beter geslapen dan voor de marathon van Brussel, nochthans heb ik toch wel wat liggen draaien en keren, en ben ik meerdere malen wakker geweest.

Als ontbijt een potje youhurt met ontbijtgranen en 2 volkorenboterhammen met kaas genuttigd. Om 5h55 vertrokken richting Brecht alwaar ik om 6h20 had afgesproken met Stef. Vandaar zijn we dan naar Breda gereden om Richard op te halen, eerst nog een tasje koffie gedronken bij hem thuis. Dan was het de beurt aan Richard om verder te rijden naar Amsterdam , daar hij een firmawagen heeft. Rond 8h30 zijn we daar dan aangekomen, van de wagen naar de sporthallen-zuid was het dan nog een 25min wandelen. Daar aangekomen was het eerste werk om de borstnummers af te halen, was mijn verbazing groot toen men mij vertelde dat het document dat ik bij had een inschrijving voor de kinderloop was. Nochthans stond er duidelijk vermeld bij deelname: marathon en bij categorie M40, enkel de nummer vermeld op het formulier duide op de kinderloop. Na wat gepalaver en overleg hebben ze dan toch mijn juiste inschrijving gevonden en kon ik mij klaarmaken voor de marathon.

Rustig hebben wij ons dan omgekleed, allemaal het kleinste kamertje nog eens opgezocht, om geen overtollig gewicht te moeten meesleuren. Vervolgens ging het richting Olypisch stadion, maar voor ik daar was moest ik mij nog van wat overtollig gewicht bevrijden.

In het stadion was al veel volk, en toen ik aan mijn startvak kwam was dat afgeladen vol, er stonden al een deel mensen buiten het vak aan te schuiven. Dan heb ik de beslissing genomen om in het vak daarvoor te starten, het vak van 3uur - 3h15. Iedere deelnemer krijgt wel een gekleurd polsbandje dat overeenstemt met het desbetreffende vak, maar ik ben er dan toch ingeraakt. Ik heb mij dan wel niet vooraan in het vak gezet, om mij niet te forceren tussen de lopers van 3uur. Iets over 10h30 kwam alles dan langzaam op gang. De eerste km heel langzaam in 6'05'', dan begon er wat vaart in te komen. Dan ging het terug richting Olympisch-stadion, voor het binnenlopen zat een orkestje te spelen van " Je bent er bijna, je bent er bijna, maar nog niet helemaal", heel motiverend als je weet dat je nog 35km te gaan hebt, op dat moment waren de wedstrijdlopers al aan km 13. Echt een massa volk stond daar, rijen dik, ongelooflijk hoe die Nederlanders ambiance kunnen maken. Wij ondertussen verderlopen richting Amstel, waar we over prachtige fietspaden liepen maar het bijna onmoglijk was om voorbij te steken. Na een 10km bemerkte ik dat ik al geruime tijd 2 Nederlanders aan het volgen was welke aan een mooi tempo liepen. Deze ben ik dan maar als mijn persoonlijke hazen gaan beschouwen en ik ben hen dan ook blijven volgen tot aan km 30. Aan de bevoorradingsposten moest ik telkens wel enkele meters prijsgeven daar ik mij voorgenomen had om bij elke post voldoende tijd te nemen om te eten en te drinken. Aan km 30 had ik nog steeds het gevoel dat alles goed zat en besloot ik om er voor te gaan. Mijn tussentijden tot hiertoe wezen erop dat een nieuw PR er zeker inzat als ik niet plotseling de man met de hamer zou tegenkomen, en daar was ik toch wel wat bang voor want na Brussel had ik immers geen enkele keer meer dan 20km ineens gelopen. Maar het bleef goed gaan, zodat ik nog iets kon versnellen, ik bleef maar lopers voorbijsteken. Ook heb ik er veel, heel veel zien wandelen, maar tijdens mijn eerste marathon heb ik dat ook gedaan, dat ben ik nog steeds niet vergeten hoe goed het nu soms ook gaat. De laatste 4 km gingen weer door het Vondelpark, bijgevolg kon je op dat moment inschatten hoever het nog was en dan was het precies of je krijgt vleugels. Dan kom je terug in de buurt van het stadion en dan staat daar nog meer volk dan daarstraks, want enkele momenten later begint de halve M. Dat geeft je dan nog de kracht om er op de piste nog een spurtje uit te persen. OEF,  3u22'41''  maar toch zat ik niet kapot. Mijn vorige PR met 5m13s verbeterd, ik waan mij in een roes. Dit kan niet blijven duren, dat besef ik maar al te goed. 

Aan de kleedkamers zag ik er daarna nog enkele met krampen op de grond liggen en enkele werden zelfs afgevoerd met ziekenwagens. Daar nog wat nagenoten tijdens een deugddoende massage en een verkwikkende douche. Dan naar het ING vak, hapje eten, drankje nuttigen en wachten op de collega's. Stef is gearriveerd in 4u06 en Richard in 4u38, dus beide hebben ook een prachtige prestatie geleverd. Voor Richard was het trouwens zijn eerste marathon.

Dan was er nog de lange weg terug naar huis.

En nu op naar de volgende marathon.

21:43 Gepost door Marc | Permalink | Commentaren (5) | Tags: lopen |  Facebook |

Commentaren

Puik gelopenn! Prima gelopen, er zit een heerlijk dalende curve in jouw marathonprestaties. En nu genieten!

Gepost door: Sven | 17-10-06

voorbereiding Amsterdam Misschien was de Marathon van Brussel met daarna een periode zonder de écht lange duurlopen wel de ideale voorbereiding voor Amsterdam?
Ik kan op dit moment enkel dromen van jouw PR, je mag terecht trots zijn op je prestatie!

Gepost door: geert | 17-10-06

proficiat!! Weer een fantastische tijd gelopen. Van harte proficiat!!

Gepost door: Dirk | 17-10-06

Wow Prachtig. Gefeleciteerd. Heel goed gelopen. Misschien was die 'relatieve' rust tussen Brussel en Amsterdam de ideale voorbereiding. Nu in Kasterlee, 3u19:59 !!!

Gepost door: Michael | 18-10-06

Knap werk ! Knap gedaan hoor Marc, ik doe je het voorlopig nog niet na.
Loop ze,
BArt

Gepost door: Bart | 19-10-06

De commentaren zijn gesloten.